URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2014, 09:04

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la Oradea: Johannis trebuie să respecte legea dacă vrea să intre în Guvernul Ponta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat sâmbătă, la Oradea, că dacă prim-vicepreşedintele PNL Klaus Johannis doreşte să facă parte din Guvern, trebuie să respecte legislaţia şi să ţină cont şi de demersurile pe care Agenţia Naţională de Integritate le-a făcut în cazul său. Astfel, conform lui Zgonea, Johannis ar trebui să-şi dea demisia de la Primăria Sibiu ca să fie şeful MAI.

"Eu le-am spus (n.r. - liberalilor) că unde-i lege nu-i tocmeală. Legislaţia nu se poate schimba cum se schimba pe vremuri pentru domnul Ciorbea. Dacă domnul primar Johannis, prim-vicepreşedintele PNL, vrea să intre în Guvernul Victor Ponta, trebuie să respecte legislaţia naţională, pe care eu o susţin", a declarat Zgonea, întrebat de un jurnalist dacă are "reţineri" în ce priveşte propunerea PNL ca primarul Sibiului să fie desemnat ministru de Interne şi vicepremier.

De asemenea, Valeriu Zgonea a afirmat că Johannis ar trebui să renunţe la mandatul de primar în momentul când va depune jurământul ca ministru. "Domnia sa trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar în momentul când depune jurământul. (...) Dacă se doreşte să devină şi vicepremier al Guvernului, atunci trebuie o nouă angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, adică un nou vot de încredere. Aceste discuţii vor fi în cadrul USL, aşa cum a precizat şi premierul Victorul Ponta", a spus Zgonea.

Liderul social-democrat a refuzat să comenteze nominalizările PNL pentru Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei şi Ministerul Sănătăţii, afirmând că acestea "vor fi discutate în cadrul USL".

Valeriu Zgonea s-a aflat vineri şi sâmbătă la Oradea, unde s-a întâlnit cu activiştii PSD, în scopul pregătirii campaniei pentru alegerile europarlamentare, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii locale. De pildă, sâmbătă Zgonea a făcut o vizită la fabrica UAMT, retehnologizată în urma unui proiect pe fonduri europene, şi s-a întâlnit cu episcopul ortodox Sofronie şi cu rectorul Universităţii din Oradea şi al Universităţii Emanuel.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON