URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2013, 11:48

Preoţi orădeni de toate confesiunile au lăsat deoparte prejudecăţile şi s-au rugat împreună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Timp de o săptămână, preoţi reprezentanţi ai mai multor confesiuni s-au rugat împreună, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor.

Săptămâna de rugăciune comună s-a încheiat duminică seară, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, unde au fost prezenţi preoţi ai bisericilor romano-catolice, ortodoxe, reformate, greco-catolice, evanghelice-lutherane, penticostală Betania şi penticostală Tabor, împreună cu credincioşii acestor confesiuni.

"În această octavă de rugăciune am lăsat la o parte prejudecăţile şi graniţele care de obicei ne înconjoară şi am încercat să căutăm acea punte de legătură care ne uneşte pe toţi creştinii, indiferent de confesiune", a spus preotul Ovidiu Duma, paroh al Catedralei, unul din organizatorii evenimentului.

Episcopul romano-catolic de Oradea, PS Laszlo Bocskei, prezent la ultima rugăciune comună, a mărturisit că doreşte ca "aceste momente de comunitate să fie o încurajare pentru noi, ca rugăciunilor pentru unitate să le putem alătura tot mai mult şi faptele, gesturile unităţii şi frăţietăţii dintre noi". "Puterea de convingere a mesajului creştinilor în această lume se află în lumina şi căldura cu care privim unii spre alţii!", a mai spus episcopul.

Episcopul ortodox al Oradiei, PS Sofronie, a absentat, însă cuvântul său a fost transmis de preotul ortodox Laurenţiu Lazăr. De asemenea, au mai fost prezenţi reprezentantul Bisericii Evanghelice-Lutherane, pastorul Matias Attila, reprezentantul Bisericii Penticostale Betania, pastorul Tiberiu Bulzan şi reprezentantul Bisericii Penticostale Tabor.

Gazda evenimentului, episcopul greco-catolic de Oradea, PS Virgil, şi-a exprimat bucuria de a încheia împreună în Catedrala "Sfântul Nicolae" această Octavă de rugăciune în ziua în care Biserica Universală celebrează Ziua memoriei Holocaustului.

Dorinţa celor prezenţi este aceea ca rugăciunea pentru unitatea tuturor creştinilor să nu se facă doar în aceste opt zile, ci să continue pe întreg parcursul anului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
stiu ei, popii, bine cum sta treaba
se darama sandramaua religioasa.
Postat 30 Ianuarie 2013, 01:50 de Valhalla-Asgard
Sugestiv
Ce se vede in fotoreportajul cu 3 poze: turma si pastorii/preotii/prelatii, deopotriva, rastigniti pe scaune... halal rugaciune... sau au obosit, sau au fost umpluti cu har divin de nu mai se tineau pe picioare... Jalnica radiografie a unei realitati spirituale falimentare...
Postat 29 Ianuarie 2013, 18:23 de S-au rugat
@CARP III
Au mai fost ca tine , prezicatorii lui peste, dar nu mor caii cand vor cainii !!! Si de fapt este treaba lui Dumnezeu cum isi struneste creatia!! Treaba ta este sa constati ca nu stii nici daca vei trai maine dar ce se va intampla peste 50 de ani !! Asa si maiasii care au pretins ca prezic sfarsitul lumii dar 5-700 de ani dar nu au fost capabili sa isi vada sfarsitul lot peste 50 de ani !!! Somn usor !!
Postat 28 Ianuarie 2013, 21:56 de parelnicul
Abureala pozata !!
Sala plina !! Noroc ca-i mica si si asa s-au ocupat tatwe scaunele!! Ce sa zic : ECUMENISM !!! Aiurea !!! Ecumenismul = o ratacire aiuristica pe care o doreste papa de la Roma !!! popii se roaga de ochii oamenilor si sapa pe la spate de cate ori au ocazia. Nu vad nimic sincer la popi!!!
Postat 28 Ianuarie 2013, 21:52 de parelnicul
Să-i incinerăm la timp
Se clatină hardughia intermediarilor dintre El şi Noi. Aşa că au pus de o şedinţă comună. Vor urma şi altele dar tot degeaba. Încă vreo 50 de ani mai dau existenţei reprezentanţilor de toate felurile religioase, după care fiecare cu biserica lui.
Postat 28 Ianuarie 2013, 19:15 de Carp III
Jos ecumenismul!
JOS ECUMENISMUL!
Postat 28 Ianuarie 2013, 17:20 de oradean
???
mare stire! mare eveniment! intrunirea schizofrenicilor la oradea! dumnezeul a murit! iemdiat dupa ce a fost inventat de om :)
Postat 28 Ianuarie 2013, 14:06 de stv3
Uleiul apa nu se amesteca cu apa.
Isi arata Sofronie adevarata fata. Poate se face si pastor la Emanuel.
Postat 28 Ianuarie 2013, 13:09 de Pisti
UNIREA
Bucuria cea mare aste a credinciosilor crestini de peste tot.Dumnezeu sa va ajute sa faceti cat mai multe asemenea fapte bune.
Postat 28 Ianuarie 2013, 13:07 de Iosif
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON