URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2015, 13:46

Preot condamnat: Vasile Bicăzan s-a împroprietărit prin fals pe clădiri ale Universităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preotul ortodox Vasile Bicăzan, trimis în judecată în 2013 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor după ce, împreună cu doi prieteni ai săi, s-au folosit de adeverinţe false şi s-au împroprietărit fără drept pe mai multe hale industriale din Ferma 10 a Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă aparţinând Universităţii orădene, a fost condamnat la 2 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 2 luni. Hotărârea a fost pronunţată la sfârşitul anului trecut de Tribunalul Bihor.

Pedepse similare au fost dictate şi în cazul celor doi amici ai preotului, Petru Bulzan şi Gheorghe Rugan, care au beneficiat de adeverinţele măsluite, şi ei fiind condamnaţi la câte 2 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepselor pe o perioadă de 2 ani şi 2 luni.

Pentru reprezentanţii Primăriei Paleu care au semnat documentele măsluite, magistraţii Tribunalului au dispus pedepse mai aspre. Astfel, o funcţionară a Biroului Finanţe, Bernath Noemi, a fost condamnată la 1 an închisoare cu suspendare pe o perioadă de 3 ani, iar responsabilul de fond funciar al Primăriei, Vinczeffy Alexandru, primarul localităţii, Somogyi Ludovic, secretarul Consiliului Local, Allaga Andrea, şi referentul pe probleme de urbanism Agneta Balla, au fost condamnaţi la câte 1 an şi 2 luni închisoare fiecare, pedepse suspendate condiţionat pe un termen de încercare de 3 ani şi 2 luni.

Totodată, instanţa a dispus şi anularea adeverinţelor şi restabilirea situaţiei anterioare a proprietăţilor, a căror valoare a fost stabilită printr-o expertiză tehnică la 432.260 lei. Verdictul Tribunalului nu este final, hotărârea fiind atacată deja de reprezentanţii Primăriei Paleu dar şi de preot, procesul urmând să continue la Curtea de Apel Oradea.

Escrocheria prin care Universitatea Oradea a fost lăsată fără clădirile în valoare de 400.000 lei din Ferma 10 a Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă a fost dezvăluită în urmă cu doi ani de BIHOREANUL. Parohul Bisericii Ortodoxe Sf. Duh Mângâietorul din Ioşia Nord, Vasile Bicăzan, şi cei doi prieteni ai săi au cumpărat 6 hectare de livadă, însă au profitat de greşeala unui topograf şi de adeverinţe false emise de reprezentanţii Primăriei Paleu, întăbulându-se şi pe mai multe hale aflate în apropiera proprietăţii lor.

Citiţi întreaga poveste în articolul: Preot la judecată: Parohul Vasile Bicăzan, proprietar fără drept pe o clădire a Universităţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pentru lucratorii "CINSTITI " din primarie si pentru redactie
Nu avem nevoie de asemenea functionari platiti din banii nostri dar se vede ca nu le ajung banii pentru care lucreaza.In aceasta primarie problemele care trebuie sa le rezolve in instanta sunt cu mult mai multe decit cele pentru care sunt platiti(sursa:primarul si unii lucratori)Cind mergem la primarie pentru rezolvarea de probleme suntem jignit,mintiti in fata si dati afara din birou!!! confundid serviciile din aceasta ca pe SRL-urile lor proprii... SIGUR vrem alegeri anticipate deoarece nu mai putem accepta hoti care sa ne gospodareasca,ceea ce fac este numai pentru interesul lor!!! Secretara lucrind si ca traducator la Parchet,acum 3 ani cu ajutorul unui prim procuror care a instrumentat un dosar penal pentru inscrisuri de fals si uz de fals,implicata fiind primaria,AU SCAPAT pe motivul ca recursul a fost depus in afara termenului legal!!! PENTRU REDACTIE :daca va intereseaza ,(acest lucru sigur nu il cunoasteti) secretara primarie este cercetata pentru abuz in serviciu de aproximativ 1,5 ani la care subsemnatul a fost chemat drept martor, contactati-ma ! Ma bucur ca au facut recurs,probabil ca urmatoarele sentinte vor fi cu executare si asa vor urma si alte plingeri penale pentru ceea ce au facut pentru ca oameni nevinovati sufera fara a avea nici cea mai mica vina ,eu personal am ramas fara serviciu datorita complicitati lucratorilor din primarie cu oameni care se cred mai presus de lege.Cred ca v-ati convins domnilor de la redactie si de functionarea ilegala a asa numitului restaurant Coliba lu Horea!!!iar pe noi vecii ne-ati acuzat ca avem ceva personal cu propietarul acestuia.sunt multe de spus...... Inca ODATA:acesti oameni sa plece din primarie pina nu e prea tirziu ,totul se va plati.INDIFERENT DE SENTINTA PE CARE O SA O PRIMITI ,faptele sunt fapte ,SUNTETI CATALOGATI CA OAMENI "NECINSTITI" asta asa ca sa nu va spun pe romaneste!!!!
Postat 11 Ianuarie 2015, 19:23 de gheorghedanga
Asadar o sa avem alegeri anticipate de primar la Paleu !!!
Gyuri, pregateste-te !!!
Postat 05 Ianuarie 2015, 17:45 de WinDos
????????
?????Pai cum?Condamnati?Si aista mai e popa?Si celalalt primare??Aloooooooooo???Unde suntem?In jungla,culegem banane?????????
Postat 05 Ianuarie 2015, 16:31 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON