URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2012, 12:52

Premieră: Mandatul de consilier judeţean al PDL-istului Călin Mocan a fost invalidat! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriză şi nu prea la constiuirea Consiliuli Judeţean Bihor, eveniment care a început sâmbătă la ora 11 în prezenţa prefectului Claudiu Pop, subprefectului Cristian Bitea, ministrului transporturilor Ovidiu Silaghi şi episcopului ordotox Sofronie Drincec.

După strigarea "catalogului", moment în care s-a consemnat absenţa consilierului judeţean Dorel Dume (PDL) şi a lui Radu Ţîrle (sosit cu întârziere deoarece a fost blocat în trafic), ordinea de zi a reuniunii a consemnat prima surpriză în momentul validării mandatelor celor 35 de reprezentanţi aleşi la scrutinul din 10 iunie.

Comisia de validare, prezidată de conservatorul Traian Bogdan, a propus plenului invalidarea PDL-istului Călin Mocan din funcţia de consilier judeţean, după ce a luat act de documentele înaintate de Prefectura Bihor conform cărora, în momentul depunerii candidaturii, Mocan nu îndeplinea condiţiile legale.

În acel moment, potrivit juriştilor Prefecturii, Călin Mocan era formal prim comisar al Comisariatului Judeţean Bihor al Gărzii de Mediu şi, printr-un artificiu, s-a mutat la Comisariatul Judeţean Cluj pe o funcţie de execuţie, ulterior cerându-şi şi obţinând suspendarea sa din calitatea de funcţionar public.

În momentul formulării propunerii de invalidare, liderul grupului PDL, Ionel Avrigeanu, dar şi Mocan însuşi, au protestat vehement, ameninţându-i pe preşedintele CJ Cornel Popa şi pe ceilalţi consilieri judeţeni că dacă vor vota propunerea de invalidare vor face obiectul unei plângeri în instanţa judecătorească de competenţă.

În ciuda acestui avertisment, membrii CJ au procedat la vot, iar rezultatul acestuia s-a soldat cu doar 6 voturi pentru validarea mandatului lui Mocan (aparţinând grupului PDL), 26 de consilieri s-au abţinut (grupurile PNL, UDMR, PSD), iar alţi 2 au votat împotriva validării.

Pentru validare era necesară majoritatea simplă, adică 50% plus 1 din numărul consilierilor aleşi. Având în vedere acest rezultat, mandatul lui Călin Mocan a fost invalidat, astfel încât, potrivit legii, la următoarea reuniune a CJ, grupul democrat liberal ar trebui să facă o altă propunere. Următorul candidat de pe lista depusă la Biroul Electoral Judeţean este Mihai Toderici, care a fost consilier judeţean în mandatul trecut.

Chiar şi după consemnarea hotărârii de invalidare, Călin Mocan a continuat totuşi să rămână pe scaun, refuzând să părăsească sala de şedinţe a Consiliului şi declarând că va ataca în Contenciosul Administrativ, la Tribunalul Bihor, hotărârea plenului.

Decizia de invalidare este premieră absolută de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Bihor.

Toţi ceilalţi consilieri judeţeni aleşi pe 10 iunie au fost validaţi şi au depus jurământul conform legii, la momentul transmiterii acestei ştiri membrii CJ dându-şi votul pentru alegerea celor 2 vicepreşedinţi. Pentru ocuparea acestor funcţii, au fost făcute două propuneri: una din partea PSD, vizându-l deocamdată pe senatorul Ioan Mang, care încă nu şi-a depus demisia din camera superioară a Parlamentului, având la dispoziţie 15 zile pentru a nu fi în incompatibiltate, în timp ce grupul UDMR l-a propus, cum era de aşteptat, pe Alexandru Kiss.

BIHOREANUL a prezentat pe larg, în urmă cu trei săptămâni, cum a profitat Călin Mocan de relaţii, de partid şi de lege ca să poată candida la Consiliul Judeţean fără să lase din mână şefia Gărzii de Mediu Bihor. Întrucât funcţia publică de conducere de la Oradea îi interzicea să candideze, PDL-istul şi-a rezolvat o mutare conspirativă la Cluj, pe un umil post de execuţie, fix până în prima zi după alegeri, când visa să-şi reia fotoliul de şef rezervat acasă. Doar că schimbarea Guvernului i-a încurcat socotelile...

Citiţi detalii, în articolul "Mocan, ultima fentă: PDL-istul a vrut şi un loc în Consiliul Judeţean şi să rămână şef la Garda de Mediu"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Destept de trazneste
Ce nume pretentios si-a ales Mocanul !?! Aris !?! Un om inteligent, daca era, nu posta nimic. Viziune = Strategie ... am vazut asadar cata viziune a avut dumnealui, atunci cand si-a cumparat postul de consilier pe care nu-l va avea, precum si cel de fost-actual gardian sef de mediu unde nu mai este. La asa inteligenta mai bine punea banii pierduti la tescherea, ca vin vremuri grele pentru as un dobitoc.
Postat 01 Iulie 2012, 19:51 de Bowl
pe cand si un dosar penal?
Noului ,,somer de lux " Mitocanu oare nu i s-ar cuveni si o sedere la ,,racoare "langa Nastase la Rahova sau alte ,,locatii exotice" de acest gen ...ce ziceti cei de la DNA , ANI si altii in masura ai intocmi un dosar penal pentru toate ,,mitocaniile" pe care le-a facut folosindu-se de functie si de protectia partidului ????? asteptam totusi o reactie !......
Postat 01 Iulie 2012, 19:33 de lacsi
Adevarul despre Mocan
Domnule Mocan dumneata nu ai fost decat un biet carator de geanta a lui Seremi pe care ii ajutai sa isi puna darurile prin portbagaje. Apropo pe unde mai este mentorul tau de Seremi ? Un gunoi de om ca si tine !
Postat 01 Iulie 2012, 07:54 de gigi
mai putin cu un zero
@Aris, am si eu o opinie personala, ca si tine, prin care tin sa marturisesc ca acest parvenit nu ascunde nimic la umbra frizurii. Este doar un ambalaj arogant, care nu s-a remarcat pana acum cu nimic. Nu cred ca e cel mai mare putregai din consiliu, dar e un bun inceput, care ne da sperante ca se poate. LA MUNCA MOCANE, TE VREM!!!
Postat 30 Iunie 2012, 20:52 de marius popa
@aris
Mah aris, daca mocanu tau era asa "vizionar" isi putea anticipa trecerea in "rezerva" sau "reciclarea"! A dovedit destula prostie! E o capra de bou cu nume de cioban!
Postat 30 Iunie 2012, 19:45 de doctor
perfect
E momentul sa lase botul jos..bravo...un nesimtit cu aere de intelectual..., locul lui e la colt.... hai pa si sa nu se mai auda de tine...poate scapam si de pozele cu tine....
Postat 30 Iunie 2012, 18:07 de soso
sulf pe ei!!!
NU STIU DE CE-MI PUTE CA-M SCAPAT DE NISTE LEPRE SI -AM VOTAT NISTE JIGODII !!!!! POZELE LE PASTREZ PENTRU IDENTIFICARE , LA INTRAREA LA CAZANE .. !!!
Postat 30 Iunie 2012, 17:39 de satana
Functii diverse
"Nu îmi amintesc de aşa ceva. Sunt răutăţi", a punctat Călin Mocan, prim-comisarul Gărzii de Mediu Bihor, membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei ortodoxe a Oradiei.... la trecerea de la Mitropolia Clujului la cea a Sibiului... Avand in vedere prezenta episcopului Sofronie Drincec ce credeti mai ramane in Adunarea Eparhiala sau nu?
Postat 30 Iunie 2012, 16:02 de Adi Oradeanul
NU MAI EXAGERATI...
Calin nu e tocmai Bau-Bau ul pe care il prezentati... Nu fiti rautaciosi! Cine il cunoaste personal stie ca defapt este un tip extrem de inteligent. Insa tocmai de asta probabil chiar si proprii colegi de partid, pentru ca despre "colegi" din clasa politica bihoreana este clar, il vor marginalizat pt k se vad amenintati pe termen lung de ce poate dovedi. Calin este un tip care gandeste la nivel macro si este un vizionar. Pacat ca noi preferam sa fim conservatori si sa ne pastram dinozaurii din epoca postdecembrista (anii '90-2004) sa ne fie lideri. Sa speram ca intr-un final vom scapa si la nivel de judet, nu numai la nivel de Oradea, de placa veche si vom privi si noi spre un viitor occidental...
Postat 30 Iunie 2012, 15:52 de Aris
alta neobrazarea
Ne-am uitat la poze si ma intreb ce cauta acolo pop ona rul de episcop??? In calitate de ce? Face politica darcu sa-l manaine si sa-l cuca in bratzele iubuitului de bolosh marcelica... ca e iubire mare!
Postat 30 Iunie 2012, 15:41 de shorik+ shorichoaika
neobrazarea
Nu imi vine nici acuma!!! Nu pot sa cred ca s-a facut dreptate! Nesimtzirea si neobrazera acestui IMPU-TZIT a fost rasplatita...dar nu pe masura! Dinu paturica = calin mocan! (scris intentionat cu litera mica pentru ca nu poate fi considerat din categoria persoane) NU pot sa cred ca exista dupa tataia ani dreptate pe lume, dar daca s-a intamplat urmeaza si altzii ca Tzarle, Petre Filip, KIsss, Rojzsika, Sifonarii de miculeshti, etc. etc. etc ca e multzii care vor primi ce merita! shorik + shorichoaika
Postat 30 Iunie 2012, 15:35 de shorik+ shorichoaika
CASSA LOCCO
ce bine-mi pare ca ai luat tzeapa/ce bine-mi pare ca ai pierdut! PS da' cand tarle impartea sepcute impreuna cu farmacistu' prin ineu? nu era cumva pe cheltuiala CJ? ca bineinteles farmacistu' urmarea binele comunitatii, nu binele propriu(securistic vorbind).
Postat 30 Iunie 2012, 15:11 de TDS
GOGOSI DE VANZARE
daca astia mai vin la putere impreuna cu marele sef de trib ROMANIA O SA AJUNGA INAPOI IN ANI SECURITATI nu va mai fi securitate ci DNA ANI CCR etc ce facem ne intoarcem inapoi in timp dupa ce si-au batut joc 8 ani de noi ii vedem acuma cum dau lectii pe la tv si prin evz insa cu aceasi aroganta si nesimtire incearca sa ne faca sa credem din nou in ei cauta tot felul de cusururi altora dar de ei nici o vorba colonei fara armata dar cu solde mari si grase iar noi cu -15 si 25% scimba portocaliul pe verde acelasi lup imbracat in oaie ne da sfaturi de plagiate ei insusi acuzati de plagiat halal presedinte halal partid halal politicieni corupti pana in maduva oaselor ii acuza pe ceilalti bravo VOTATI PDL UNPR SI O SA TRAITI BINE
Postat 30 Iunie 2012, 14:48 de PLAGIATORUL
SECURITATEA
un alt gunoi pdlist care se vroia si director poate maine vom afla ca e si colonel afara cu voi GUNOAILOR AFARA CHIAR NU INTELEGETI CA LUMEA NU VA MAI VREA degeaba tot incercati sa gasiti plagiate si tot felul de bube voi si marele vostru conducator degeaba dna ani ccr etc ca lumea tot nu va mai voteza va cunoaste foarte bine BASESCU UDREA RIDZI BOC FALCA VIDEANU ANASTASE FUNERIU BERCEANU BOAGIU POTERAS ETC ETC ETC ETC ETC ETC ETC
Postat 30 Iunie 2012, 14:31 de ????????????????????
O lepra ,,judecata'' de alte lepre !
Bine ca popa ciordel si ioan manglitorul si-au facut campanie pe banii parlamentului (masina, etc) ! Sau gibonul....peste tot zi-noapte era cu haita de caini comunitari dupa el...ca-l iubeau mesele... Asta nu inseamna ca MitOCANU nu merita una peste mecla aia ranjitoare ! A stat degeaba atata timp la garda de mediu sii n-a inchis porcaria aia de cet....povestea ca nu-l lasa Clujul e poveste....
Postat 30 Iunie 2012, 13:54 de .
Mocanu e mocan
Gunoiul a primit ce a meritat, adica si somer si outsider din politica de pe urma careia a profitat cit a putut.
Postat 30 Iunie 2012, 13:46 de Star
Bravo
Foarte bine! Boului ii sade bine in staul, (sau grajd)! O sa-i piara rinjetul de moaca de mocan!
Postat 30 Iunie 2012, 13:43 de doctor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON