URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2016, 20:13

Pregătiţi aerotermele! Termoficare opreşte până vineri apa caldă şi căldura începând din centrul oraşului până în cartierul Dragoş Vodă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Calvarul orădenilor ţinuţi în frig continuă. În loc să vină căldura şi apa caldă, se ia de tot! Cine vrea să aibă căldură în apartament nu are decât să pună în priză o aerotermă sau cu calorifer cu ulei.

Conform unui comunicat al Termoficare, operatorul centralizat de încălzire a sistat miercuri seară, începând cu ora 19, furnizarea apei calde şi căldurii prin punctele termice 702 – 705, 709 – 712, 718 şi 720.

Cele zece puncte termice a fost oprite pentru finalizarea lucrărilor de înlocuire a Magistralei 2 din strada Tudor Vladimirescu.

Întreruperea va afecta orădenii, inclusiv cei cu puncte termice proprii, situaţi pe străzile Tudor Vladimirescu (între Decebal şi Piaţa Unirii), Roşiorilor, Piaţa Cazărmii, Simion Bărnuţiu (în zona fabricii Olimpia), Sulyok Istvan, Duiliu Zamfirescu, Primăriei, Piaţa Unirii, Vasile Alecsandri, Episcop Mihai Pavel, Iuliu Maniu, Samuil Micu Klein, Jean Calvin, Arany Janos, Ion Luca Caragiale şi Traian Moşoiu (capătul dinspre Piaţa Unirii).

Conform programării făcute de Termoficare, reluarea alimentării cu apă caldă şi căldură a orădenilor deja îngheţaţi, se va face în noaptea de joi spre vineri pentru cei alimentaţi prin Punctele Termice 702 – 705, 712 şi 720. Vecinii lor, deserviţi de Punctele Termice 709 – 711 şi 718, vor trebui să aştepte noaptea de vineri spre sâmbătă pentru încălzirea caloriferelor.

"Pentru reîntregirea magistralei"

Pe de altă parte, conform anunţului Termoficare, tot de miercuri seară, au rămas fără apă caldă şi căldură şi orădenii deserviţi de Punctele Termice 202, 300 – 303 şi 836, dar de data aceasta "pentru întregirea circuitului Magistralei 4".

Oprirea punctelor termice va afecta, până vineri, consumatorii situaţi în zona Piaţa Creangă – Nufărul – Dacia, strada Mihai Eminescu cu arterele adiacente, Dunărea cu străziile adiacente, Republicii, Braşovului, Nicolae Jiga, Parcului şi cele din vecinătate, Aleea Ştrandului, Barierei şi Dragoş Vodă.

"Odată cu finalizarea acestor lucrări, estimată pentru data de 15 octombrie 2016, vor fi întrunite condiţiile tehnice pentru asigurarea confortului termic necesar în toate zonele deservite, inclusiv în zona de centru, cartierul Nufărul, Dragoş Vodă, Sînmartin şi Băile Felix", promit reprezentanţii Termoficare.

Orădenii pot afla informaţii suplimentare de la numărul de urgenţă Telverde 0 800 070 800, apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Gaz
Oanacristea, cei de la Ared nu prea negociaza pentru ca stiu ce au in plus fata de restul apartamentelor, au centrala pe gaz, iar locatarii lor sunt foarte norocosi.
Postat 13 Octombrie 2016, 22:16 de Carla
vreau independenta
Stie cineva daca se poate negocia cu cei de la Ared? chiar m-am saturat de atatea " pauze " de la caldura si apa calda, am auzit de ei si pro si contra insa ma incanta gazul locatia si cheltuielile mici.
Postat 13 Octombrie 2016, 21:10 de oanacristea
welcome to siberia
Imi vine sa plang cand vin acasa si constat ca din nou nu e apa calda..Toate cunostintele mele care locuiesc la Ared se plangca niste nesimtiti ca nu au suficiente locuri de parcare (sa-si parcheze cele 2-3 masini/apartament probabil) insa nu realizeaza cat ii invidiez ca vin acasa intr-un loc civilizat, curat, au ORICAND vor apa calda si caldura, cred ca sunt rupti de realitatea orasului penibil in care traiesc. Iar nu am apa calda. Caldura nici nu sper pana in noiembrie pentru ca dobitocii sapa iar dupa comori langa blocul meu. E oribil. Mi-e frig. Si platesc peste 100 lei pe luna cheltuieli vara sa traiesc in minunea asta de oras art nouveau. Kkt
Postat 13 Octombrie 2016, 21:00 de Dana876
Miau-miau
Miorlaiala continua.
Postat 13 Octombrie 2016, 15:57 de Iness
tratament
Tds pentru a ameliora o boala trebuie sa iei periodic pastile. La fel e si cu dementa....
Postat 13 Octombrie 2016, 11:39 de suporter_oradean
!!!!
hahahahahaha...unde-s pupatorii de kkkkkkurrrrrrrrrrr...le-a inghetat ce ???ei asa da....
Postat 13 Octombrie 2016, 07:16 de Tinas
toate-s vechi si noi sunt toate
Cunoastem capacitatea primariei si a celor de la termoficare de a gestiona problema caldurii ca doar nu degeaba de 3-4 ani electrica si vanzatorii de aeroterme fac profit frumos pe spatele fraierilor de oradeni care nu vor sa stea in frig. Doar ca toate au o limita si proverbiala lentoare si acceptare a lucrurilor asa cum sunt, specifica oradenilor, s-ar putea sa nu mai functioneze. Asa ca bolojane roaga-te ca turbina de la cet sa faca fata dar si profit din cogenerare, astfel incat sa nu ne arzi la buzunar prea tare, tinand cont de faptul ca ai indraznit sa nu dai interzis la gaze in vreme ce orase pe care le consideram mult sub noi se incalzesc cu centrale de apartament pe gaz la preturi decente fata de aberatia numita termoficare din Oradea.
Postat 12 Octombrie 2016, 22:18 de User anonimizat
GENOCID= ERDO JAN
Pur si simplu CRIMA ! Iar CRIMINALUL e printre nii ! Treaba lui e sa o vanture pe Varga pentru a o pastra pe co-religionara Chereches ! VOMIT ! CRIMINALULE!
Postat 12 Octombrie 2016, 20:55 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON