URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2011, 15:02

Prefectul Gavrilă Ghilea: alegerile pentru locul de deputat vacantat de UDMR-istul Lakatos Peter, la anul!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegerile parţiale din Colegiul 2 Deputaţi, Circumscripţia electorală 5 Bihor, nu vor avea loc decât anul viitor, deşi deputatul ales în 2008 în acest colegiu, Lakatos Peter (UDMR), a demisionat din Parlament de mai bine de o lună.

Organizarea de noi alegeri pentru acest loc de deputat, având în vedere că până la finalizarea actualei legislaturi parlamentare au rămas mai mult de şase luni, trebuia decisă de Guvernul României, iar problema s-a aflat pe masa de lucru a cabinetului Boc la şedinţa din această săptămână. Cu toate acestea, Guvernul nici măcar nu a discutat subiectul.

Vestea că alegerile din Colegiul 2 vor avea loc abia anul viitor, dar nici acum nu se ştie când, a fost anunţată joi, într-o conferinţă de presă susţinută de către prefectul de Bihor, Gavrilă Ghilea. "În 2011 nu mai există nicio posibilitate ca aceste alegeri să se ţină, deoarece trebuia ca problema să se discute în şedinţa trecută de Guvern, care trebuia să adopte o Hotărâre în acest sens. Nu s-a discutat, deci alegerile vor avea loc în 2012", a spus prefectul.

Ghilea a explicat că, şi în cazul în care chestiunea alegerilor parţiale din Bihor pentru Camera Deputaţilor ar fi decisă de Guvern în următoarea reuniune, care va avea loc pe 16 noiembrie, scrutinul tot anul viitor se va desfăşura. "Conform legii, între comunicarea datei alegerilor şi momentul propsriu-zis al alegerilor trebuie să se scurgă cel puţin 45 de zile, ceea ce nu mai e posibil anul acesta", a arătat prefectul.

Amintim că deputatul Lakatos Peter, ales în 2008 în Colegiul 2 din Bihor, a renunţat la locul din Parlament în urmă cu mai bine de o lună, când a optat pentru un mandat de cinci ani de consilier superior la Curtea de Conturi a României.

Oficial, UDMR Bihor nu a desemnat niciun reprezentant care să candideze în acest Colegiu - cum, dealtfel, nu au făcut-o nici formaţiunile "româneşti" - dar surse din interiorul Uniunii afirmă că viitorul candidat este un om de afaceri, Darabont Alexandru, consilier local în comuna Biharea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Alegeri cu final cunoscut.
Un scrutinn electoral a carui rezultat se cunoaste inainte de a avea loc. Darabont Sandor, un model de om si specialist care merita calitatea de parlamentar. Pacat ca nu-i roman!
Postat 10 Noiembrie 2011, 15:18 de safe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON