URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2012, 10:22

Prefectul Claudiu Pop şi-a "tras" şef de Cancelarie pe modelul "Adelina Coste"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Claudia Timofte, lector universitar la Facultatea de Drept, membru PSD şi candidat USL la Consiliul Local Oradea, a fost numită de prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, ca director al Cancelariei Prefectului, cu începere de la 1 iunie.

Pop a specificat, însă, că dacă Timofte va fi aleasă consilier local, va renunţa la una din cele două funcţii în termenul legal, de 15 zile de la validare, pentru a nu fi în incompatibilitate sau conflict de interese.

"Dacă va fi aleasă, după ce va fi validat noul Consiliu Local, domnia sa va decide pentru una din cele două calităţi", a spus prefectul Claudiu Pop, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi. "Conform legii, domnia sa va avea 15 zile la dispoziţie după ce depune jurământul de consilier local, şi vă asigur că vom respecta litera şi spiritul legii", a adăugat Pop.

Noua şefă a Cancelariei Prefectului a întărit spusele acestuia, repetând că îşi va exprima opţiunea după alegeri, în cazul în care va fi aleasă. Claudia Timofte ocupă un loc eligibil, al cincilea, pe lista USL.

În urmă cu trei ani, presa orădeană a relatat pe larg situaţia fostei şefe a Cancelariei prefectului Gavrilă Ghilea, Adelina Coste, care în acelaşi timp a ocupat şi această funcţie, dar şi pe cea de consilier local PDL, astfel încât la Consiliu participa la adoptarea hotărârilor, iar la Prefectură le cenzura pe cele care nu conveneau partidului.

Ulterior, însă, Coste şi-a procurat de la ANI şi de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici adeverinţe conform cărora nu ar fi fost incompatibilă şi în conflict de interese. Cu toate acestea, în urma dezbaterilor publice, ea a renunţat la poziţia de consilier local, pentru care candidează acum din nou.

Deşi dubla ipostază a Adelinei Coste a fost intens criticată atunci de actualii guvernanţi, care au subliniat conflictul de interese în care aceasta se afla, USL-iştii au preluat "modelul" pentru acelaşi post.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
replica la comentatorul cu nick name-ul @Dan
Comentatorul cu nick name-ul Dan mai este o vorba la romanii simpli din ROMANIA.La omul sarac daca-i fierbe apa ,tai un cot sa se verse apa ,sa nu moara de foame ,dar sa traiasca cu speranta ca odata si odata o sa de-a jos clica comunista securista din democratie care ne conduce politic!:))=)).Dan sa-ti scriu adevarat si drept .DA sunt tipic romanilor simpli din ROMANIA,cred tot ce aud si vad,si numa intreb ` oare asa e?` DA !Asta este realitatea ,asa e!:))=))romanul simplu nemultumit ca ,,nu ajunge la alt nivel``pt ca @romanul complex este un pupincurist de serviciu al politicienilor social democrati pe care-i apara si slujeste ,asta-i ADEVARATsi DREPT si la sensul propriu si la sensul figurat ,asta referitor la cel care scrie pe forum !:))=)) Eu @Romanul Simplu aduc cuvinte de ADEVAR si DREPTATE din realitate ,si nu injurii,insulteDan vezi sa-ti tratezi herpesul primit de atita pupincurism ca au fost alti inaintea ta,nu de alta acesta este un sfat medical preventiv ,sa nu cumva sa mori de vreo boala rusinoasa luat-a de la trasiestele penale ,tzoape ,foufele ,din PSD Bihor promovate de catre senatorul PSD Ioan Mang PLAGIATORIUL!:))= Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Iunie 2012, 13:40 de Romanul Simplu
FELICITARI !
FELICITARI SI SPOR LA MUNCA ! NU BAGATI IN SEAMA OAMENII SIMPLI SI NEMULTUMITI. CA EI VOR FI INTOTDEAUNA CATIVA. PASTRATI-VA ENERGIA PENTRU A CASTIGA TOT CE SE POATE. ROMANI NU IUITATI: CA PDL-UL NU EXTISTA ECHIPA MAI SLABA. AU DIVIZAT TOT, OAMENI, CATEGORII, PROFESII. SI-AU BATUT JOC DE BUN SIMT SI DE OMENIE. AU SCHIMBAT OAMENII IN RAU INTR-UN INTERVAL SCURT. VOTATI USL !!! VOTATI O NOUA GENERATIE SI GANDIRE. SPER CA BIHORENII SA PASTREZE TRENDUL SCHIMBARII SI DE LA BUGET SA PUTEM PRIMI FONDURI MAI MULTE PT BH, NU 60% CA PANA ACUM. DLE CRIS, AR TREBUI SA MAI FILTRATI COMENTARIILE SI SA ELIMINATI JIGNIRILE SI OAMENII PREA SIMPLI. S-AR PUTEA SA INTRAM DOAR PE ALTE ZIARE/FORUMURI SI SA VA UITAM. AM INCREDERE IN VERTICALITATEA DVS.
Postat 08 Iunie 2012, 13:27 de SANDU
tipic
@Romanul simplu ,,,Esti tipic romanilor simpli care cred tot ce aud si tot ce vad si sa tragi concluzii aiuristice, fara sa-ti pui intrebarea "Oare chiar asa e?" . Clasicul roman simplu, carcotas, care nu poate ajunge la nivelul de roman complex. Iar daca , romanul simplu, nu ajunge la un alt nivel, atunci incepe sa arunce cu noroi in stanga si in dreapta. Tu, roman simplu, nu poti fi altfel decat asa, sa aduci injurii . Da este o vorba " la omul sarac daca ii fierbe apa, dai un cot sa se vers apa".
Postat 08 Iunie 2012, 08:14 de dan
replica la articol
Daca este in cancelaria prefectului de purtatoare de vorbe si de ... prefectului PSD Claudiu Pop si Prefectura depolitizata zice se DEMISIA! DEMISIA !DEMISIA !din toate functiile politice pe care le detine in PSD Bihor ,este moral drept si adevarat ca sa cerem aceste lucruri doamnei Claudia Timofte membrii simpli PSD din filiala PSD Bihor ,pentru ca sunt alte doamne social democrate bihorene mai merituoase decit aceasta ca sa se ocupe de functiile ei politice din PSD Bihor ,doamnele acelea social democrate bihorene au muncit mai mult decit dinsa pentru PSD Bihor si nu au fost promovate ,pentru ca senatorul PSD Ioan Mang PLAGIATORUL si-a promovat toate foufele,parasutele,tzoapele,de genul Simona Iancu pasarica ITM ,dinsa Claudia Timofte ,si alte PeNaLe traseite promovate inaintea doamnelor social democrate adevarate care au muncit cu adevarat si drept pentru PSD.Pina acum doamna Claudia Timofte a fost purtatoarea de cuvint al senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL s-o fi saturat de ea si a pasat-o , prefectului `PeSzDist Claudiu Pop?:))=))Banc politic prefectist bihorean ,C e nu poate 10 barbati cu capul ,poate o femeie cu courul!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Iunie 2012, 06:43 de Romanul Simplu
Excelent
Foarte bine.
Postat 07 Iunie 2012, 23:17 de Nelu
A
Trebuia să o pună şef pe preşedintele parlamentului maghiar kover laszlo.Zic eu.
Postat 07 Iunie 2012, 23:13 de Janos
Felicitari
Felicitari si VOTATI USL , ILIE BOLOJAN
Postat 07 Iunie 2012, 22:20 de Jon
VOTAT USL!
VOTATI USL! VOTATI BOLOJAN!
Postat 07 Iunie 2012, 20:50 de USL
Superb
Multa santate amandurora, votam USL in 10 iunie!
Postat 07 Iunie 2012, 20:49 de Dan
.....
Felicitari doamnei Timofte si ii dorim spor la munca ,speram sa faca treaba buna !
Postat 07 Iunie 2012, 20:49 de oradea
SUCCES
Foarte buna alegere! Mult succes.
Postat 07 Iunie 2012, 20:47 de Monica
schimbari bine venite
in sfarsit o echipa care este capabila sa faca treaba buna ! Asta si asteptam din partea lor ! Succes
Postat 07 Iunie 2012, 20:45 de As
despre farfuridi
Daca madam stie a citi si scrie e ok , ca domnu "prefect" e cam...
Postat 07 Iunie 2012, 19:23 de tipatescu
Succes!
Alegere corecta. Bravo, Claudiu!
Postat 07 Iunie 2012, 15:46 de SAFE
dar Bitea?
Dar Bitea pe cine a adus in prefectura?stiind ce naravuri are am vre sa stim si noi
Postat 07 Iunie 2012, 15:41 de luky
fb
Să fie întrun ceas cu cuc.Nu cred că Timofte va face acelaşi abuz care l-a făcut Coste...
Postat 07 Iunie 2012, 12:58 de Guţă
felicitari
Felicitari prefectului pentru alegerea doamnei Claudia Timofte, este o persoana competenta!
Postat 07 Iunie 2012, 12:24 de bebe
JOS PSD
USL-ISTII DOAR STIU SA SPUNA JOS PDL...DAR EI DUPA O LUNA SUNT MAI RAU CA PDL-ISTII.VAI DE VOI..VIITORUL SUNA "BINE"
Postat 07 Iunie 2012, 11:58 de fellix
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON