URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2014, 17:20

Prefectul Claudiu Pop: Legea electorală a fost respectată cu stricteţe, alegerile s-au desfăşurat fără probleme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul de Bihor a mulţumit, marţi, tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea primului tur de scrutin prezidenţial la cele 651 secţii de votare din judeţ, afirmând într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o marţi că în Bihor nu au fost semnalate probleme de legalitate ori de ordine şi linişte publică.

"La numărul de urgenţă 112 au fost sesizate doar 9 apeluri în ziua votării, dar nicio sesizare privind legalitatea nu s-a confirmat", a spus prefectul Claudiu Pop.

Acesta a negat şi concluziile unei ştiri difuzate de postul TV Digi 24 Oradea în seara de duminică, cu imagini ce arătau că în sediul Prefecturii a fost îmbulzeală la predarea către Biroul Electoral Judeţean a proceselor-verbale şi buletinelor de vot de către preşedinţii celor 651 secţii de votare.

De asemenea, prefectul a reacţionat şi faţă de un articol publicat luni de BIHOREANUL, care a citat primarii mai multor comune, dar şi ale reprezentantului ACL din BEJ, acuzând "pesedizarea" birourilor secţiilor de votare prin desemnarea ca preşedinţi şi locţiitori ai acestora fie a unor membri PSD, fie a fiilor şi soţiilor unor consilieri locali PSD, în detrimentul unor persoane care la alegerile trecute au asigurat aceste funcţii, unele fiind chiar jurişti de profesie, iar ceilalţi, în majoritate, funcţionari publici, profesori şi învăţători.

Pentru a demonta această acuzaţie, prefectul a invocat Legea 370/2004 actualizată, privind alegerea preşedintelui, care prevede numirea în aceste funcţii, de către preşedintele Tribunalului şi prefect, a unor jurişti, iar dacă numărul acestora este insuficient a altor persoane, care să aibă reputaţie bună şi să nu fie afiliate politic. Pop a spus că, spre deosebire de alegerile locale, nu este de competenţa primarilor să facă listele de propuneri cu persoanele ce doresc să fie preşedinţi sau locţiitori ai birourilor secţiilor de votare, el dând această posibilitate primarilor doar pentru a nu pune pe drumuri persoanele respective.

Pe fond, prefectul a spus că legea nu interzice soţiilor sau fiilor membrilor de partid să fie preşedinţi sau locţiitori în birourile secţiilor de votare, interdicţia existând doar pentru rudele de gradul I ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale.

De asemenea, prefectul a răspuns că este "nereală" acuza că ar fi "deportat" fără motiv unii jurişti din secţiile de votare la care au activat în trecut, mutându-i fără o justificare legală la alte secţii de votare, dând în acest sens exemplul secretarei comunei Rieni, care a fost pusă preşedinte al unei secţii de votare din comuna Lazuri de Beiuş din simplul motiv că acolo are domiciliul, nu la Rieni, iar pe cea din comuna Brusturi pentru că are domiciliul în Oradea.

Prefectul nu s-a referit punctual şi la situaţiile în care preşedinţi şi locţiitori au ajuns chiar membri de partid, afiliaţi la PSD, spunând doar că "fiecare răspunde personal" dacă au încălcat legea ce le cere preşedinţilor şi locţiitorilor să nu aibă apartenenţă politică, deoarece fiecare a dat în acest sens o declaraţie pe proprie răspundere.

"Legea a fost respectată cu stricteţe la nivelul Prefecturii, eu ca prefect nu am atribuţia de a verifica declaraţiile pe proprie răspundere date de cei care au depus cereri să fie preşedinţi şi locţiitori ai birourilor secţiilor de votare", a concluzionat prefectul Claudiu Pop.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Gata să fure! Activişti PSD şi rude de-ale lor, puşi abuziv la conducerea secţiilor de votare"!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
PDL=MIZERIE=ACL
HOTII STRIGA HOTII! VAI DE I-AR CAUTA DNA-UL SI PE PRIMARII PDL-ISTI SA VADA CE LE POATE CAPUL....
Postat 06 Noiembrie 2014, 10:35 de miruna
jeg psd-ist
CENZURAT
Postat 05 Noiembrie 2014, 18:16 de alegator
PRADATORII
Va supara tare adevarul.
Postat 05 Noiembrie 2014, 14:08 de adrian
@eu
Cred ca ti s-au cultivat tie niste plante interzise, pe creier. Atitudine de sluga pdlista! e rasuflata asta cu baiatu lu tata!Hai mars si delireaza!
Postat 05 Noiembrie 2014, 14:06 de me
@me
Ce gluma buna! claudiu pop si implicarea/munca!!! Un parvenit ! Ofi facand ghilea afaceri dar claudiul lui tata cum s-a ajuns? Are famiglia asta pop largita afaceri in agricultura de nu va inchipuiti . Hotelul si celelalte se adauga.
Postat 05 Noiembrie 2014, 13:31 de eu
@CLAUDIU/ofensiva rosie
Auzi ,ba, claudiu, tu ne crezi prosti? Stii tu ca sectia din gara a fost mutata la Palatul Copiilor? La fel in Gara de Nord in Bucuresti? Stii ca sectii in strainatate au fost relocate in locuri greu accesibile (periferii, localitati cu mai putini romani )? Metodele voastre comuniste tot nu vor reusi! Poate ca in 16 va iesi ponta.Oricare om cu memorie va vedea cu cine ne-am procopsit! Poate ca gasca unor parveniti va avea de profitat dar saracul va fi tinut la mila pomenilor , din scrutin in scrutin. Si , scuza-ma, baronii, mafiotii, chiar "social-democrati",nu pot tine cu poporul.Altfel cum s-ar imbogati?
Postat 05 Noiembrie 2014, 13:25 de titel
P.S.D = MIZERIE
Lasati ca veti auzi voi si de afacerile murdare ale actualului prefect iar daca sunteti curiosi DNA, trebuie doar sa verificati cum avea contract de ani de zile spalatoria familiei POP cu Spitalul Judetean si asta in conditiile in care institutia avea si spalatoria spitalului. Un jegos comunist doar nu credeati ca e mai bun decat ceilalti. Apropo de sms-ul semnat OVIDIU MURESAN, eu intreb pe oadeni la ce se pot astepta mai mult de la un om care cara gentile sefilor si printr-o conjunctura a ajuns viceprimar. Sa ne fereasca bunul Dumnezeu cand or pune astia mana pe toata puterea.
Postat 05 Noiembrie 2014, 13:09 de flaviu
a
Nici o zi fara un articol negativ despre PSD :)))), macar va plateste bine cei din ACL? Data viitore veniti cu ceva mai aberat, nu de alta da asta va face cinste
Postat 05 Noiembrie 2014, 12:07 de Jeep
Probe nu articole scrise la comanda
veniti cu probe ca PSD a furat voturi sau cu ceva concret si lasati porcariile astea!!!
Postat 05 Noiembrie 2014, 12:02 de Claudiu
Ce prostie!!!!!
Paranoia a pus stapanire pe ACL !!!! Suntem in 2014, in 2014 nu se mai ia curentu in sectii si se umbpla la urne, vezi metota Videanu din 2009
Postat 05 Noiembrie 2014, 11:54 de Cristina
? Tragere la sorti
Si in Oradea,lista cu presedinti/loctiitori sectii de votare a fost ''trasa la sorti''la nivelul Prefecturii Bihor.Tribunalul Bihor,in sedinta publica,a desemnat, prin tragere la sorti,doar cine e presedinte sau loctiitor in sectiile de votare in care cele doua persoane, stabilite deja de prefectura si nu trase la sorti, aveau ambele studii juridice.De verificat-DNA.Poate se remediaza incalcarea legala pana la alegerile din turul II.
Postat 05 Noiembrie 2014, 11:48 de je
Caz de bune practici
Am fost in sectie de votare ca si membru PSD. Nu am vazut ca lumea sa imi tina partea, dar nici sa conteste ceva. A fost o atmosfera foarte buna. Nu stiu de unde acuze de furt si hotie. Poate sunt frustrati cei din ACL ca nu au putut fura.
Postat 05 Noiembrie 2014, 11:09 de marius m
Mie imi place prefectul asta
Eu vad un prefect implicat, un om de actiune, activ, imi place! Ani de zile nu am stiut cine e prefectul Bihorului pana nu am aflat de afacerile lui Ghilea! Acum tot a doua zi e o stire despre ce A FACUT prefectul Claudiu Pop! Bravo!
Postat 05 Noiembrie 2014, 11:08 de Me
A
Hotilor le e frica sa nu fie furati..
Postat 05 Noiembrie 2014, 10:36 de Andrei F
Paranoici
Astia de la ACL cred ca sunt paranoici cu fraudele lor..
Postat 05 Noiembrie 2014, 10:34 de Ioan
Felicitări pentru un lucru bine făcut
Felicitări domnule prefect pentru un lucru bine făcut. Ar trebui să se copieze metoda de lucru și de către mincinoșii de la PNL.
Postat 05 Noiembrie 2014, 09:59 de sarbu
Toti pesedistii mint precum respira
Totul a fost ok, prefectule?! Zi ne atunci al cui este mobilul de pe care s au trimis duminica, IN ZIUA VOTARII, sms cu indemnul votati tonta?! Numarul este 0733973540, iar mesajele erau semnate de un un oarecare ovidiu muresan. 'Tu va ordinea mamii voastra, ati ramas aceeasi bolsevici, parca am fi in 1947!
Postat 05 Noiembrie 2014, 05:51 de http
Furt de nevoie
Hotul neprins e negustor cinstit. Nu se astepta nimeni ca PSD sa recunoasca deschis ca este pregatit sa fure voturi la nevoie, daca situatia devine disperata.
Postat 04 Noiembrie 2014, 22:02 de Petcu
bihoreanul si partidul
Bihoreanul trebuie sa-si puna in antet si apartenenta politica la PNL. E prea evident. Aripa Bolojan. Sa traiti bine!!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 19:09 de comisarul
CINE e BOLOJAN ?
TuruL 2 -16.11.2014- ROMANIA are nevoie de PONTA (Y) , TANAR vreau mereu sa FIU :)))))))) ca la 20 de ani, fara GRIJI si FARA BANI (Y) Ca la 20 de ani , oricum ultimii zece au fost un COSMAR (Y) sobolanii au dat in GRAU :)))) http://youtu.be/1A6nCZrPA2U
Postat 04 Noiembrie 2014, 19:02 de CINE E BOLOJAN ??
Noroc ca Pop nu e ambasador !!!
Ce s-ar mai fi justificat el de una si alta !!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:50 de WinDos
pinochio
Sa moara ma-ta daca nu e cum zici?
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:42 de liviu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON