URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2014, 17:27

Prefectul Claudiu Pop: "În Bihor nu sunt probleme din cauza zăpezii" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă sâmbătă dimineaţă mulţi şoferi şi-au găsit maşinile captive sub un strat de gheaţă, zăpada şi poleiul nu au cauzat probleme majore în judeţ. Cel puţin aceasta este concluzia desprinsă în urma întrunirii de sâmbătă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Întâlnirea s-a desfăşurat în sala mare a Prefecturii, la începutul unei videoconferinţe cu reprezentanţii Guvernulului, în care s-au discutat situaţiile de urgenţă cauzate de vremea extremă din toată ţara. În timp ce în alte părţi ale zăpada şi viscolul au dat de furcă autorităţilor, lăsând localităţi întregi izolate şi fără curent, iar 18 judeţe sunt sub cod portocaliu de ninsori şi viscol, în Bihor, condiţiile meteo sunt totuşi blânde.

"În judeţ se circulă în condiţii de iarnă, există 2-3 centimetri de zăpadă frământată pe zona Săcueni, Valea lui Mihai, unde şi temperatura e undeva la minus 5, minus 6 grade,  dar avem inclusiv carosabil "la negru" cum se spune. Pe DN1 se circulă OK, deci nu avem probleme în mod deosebit. Nu avem nicio persoană afectată sau izolată din punct de vedere al energiei electrice sau al condiţiilor meteo", a precizat BIHOREANULUI prefectul Claudiu Pop, care e totodată şi preşedintele CJSU.

Pop a mai spus că sâmbătă după amiază nu sunt drumuri blocate, iar serviciile de urgenţă ar putea ajunge în orice localitate "în timp rezonabil, ţinând cont de ninsoare şi de poleiul căzut pe şosele". Drumarii au ieşit în teren încă de la ora 4 dimineaţa şi "s-au consumat în jur de 180 de tone de sare pe şosele, s-a dat şi preventiv şi şi după ce a apărut poleiul", a precizat Pop.

Acesta a adăugat că singurele incidente petrecute până sâmbătă după amiază în judeţ au fost minore. "A căzut acea ploaie de gheaţă pe care am văzut-o cu toţii de la primele ore, de la ora 6 dimineaţa am fost în contact cu colegii mei. Am avut un mic blocaj la 5 minute, undeva pe DN1, dar s-a deblocat, şi tot de dimineaţă am avut, pe drumuri judeţene, situaţii în care a derapat un autobuz", a adăugat Pop.

Conform drumarilor, în total, 3 autobuze au derapat, sâmbătă dimineaţă, în Toboliu. Din cauză că drumul era acoperit cu gheaţă, acestea au ieşit în afara carosabilului, însă nu au ajuns în şanţ. De altfel, maşinile au circulat greu destul de greu şi cu viteze mici.

Potrivit Ordinului de Guvern care reglementează componenţa sa, CJSU este condus de prefect, în calitate de preşedinte, şi de preşedintele Consiliului Judeţean, ca vicepreşedinte, din această structură făcând parte şefi de instituţii strategice, ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie sau Inspectoratul de Poliţie Judeţean, medici urgentişti sau salvatori montani.

Şedinţa de sâmbătă a fost condusă de prefectul Claudiu Pop, secondat de subprefectul Cristian Bitea, preşedintele Cornel Popa fiind absent.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
In 2004 doar scarba a adus PNL la putere in dauna PSD
In 2008 doar scarba a adus PDL la putere in dauna PNL. In 2012 doar scarba a adus la putere PSD+PNL la putere in dauna PDL. In 2016 doar scarba de toti o sa fie la fel.
Postat 26 Ianuarie 2014, 18:31 de Book
Pentru bihoreni nu exista decat un singur drum, Oradea-Beius si gata!
.
Postat 26 Ianuarie 2014, 18:26 de Zoom
Fulg de nea
Ce prosti is si drumarii astia, ies la lucru la primul fulg de nea, in loc sa astepte sa se blocheze strazile si sa ramana izolati in sate oameni care au nevoie de dializa si femei gravide. Asa ceva...
Postat 26 Ianuarie 2014, 15:18 de Gabriel
Curat
Sunt taximetrist, am lucrat toata noaptea, ningea abundent si pot sa confirm faptul ca drumarii au lucrat bine.
Postat 26 Ianuarie 2014, 13:42 de Taxi
Lux
In comparatie cu alte perioade, se poate observa faptul ca autoritatile isi fac treaba!
Postat 26 Ianuarie 2014, 13:40 de Lux
Felicitari
Felicitari domnule prefect!
Postat 26 Ianuarie 2014, 13:39 de Janos
Ce rost au comentariile?
Nu inteleg de ce este acuzat dl. Claudiu Pop! Daca lucrurile se pun in miscare, nu sunt incidente, ce rost au intrebari precum "unde sunt banii"?
Postat 26 Ianuarie 2014, 13:37 de Gheorghe
nu ninge?
Strattera scrie din Australia...la el nu ninge
Postat 26 Ianuarie 2014, 13:34 de Ion
Nicio diferenţă între PSD şi PDL !!!
Iar Ghilea e PSD-ist prin naştere, că PDL e doar de moment pentru el !!!
Postat 26 Ianuarie 2014, 13:11 de Strattera
Adică eu vă iau apărarea faţă de observaţiile anterioare ale lui Criş iar voi muşcaţi mâna ......???
Pentru postacii de serviciu ai lui Claudiu Pop - prefect de Dacia Continental S.A. - sa nu va mai bagati in seama, ca poate nu ati fost atenti la articol !!! In Bihor nu sunt probleme cu zapada, aceasta fiind aproape inexistentă la ora ieşirii la rampă a "Invizibilului" !!! În schimb, în decembrie au ajuns la Bihor aproape 600.000 euro (în lei evident), pentru iarna extrem de grea ce va fi în 2014 ??? Unde sunt banii ăştia PSD-işti obişnuiţi de pe vremea lui Năstase "multe case" cu zeciuiala la lucrări publice ??? Fire-aţi ai dreacului de bolşevici incapabili să organizaţi ceva pe lumea asta, în afară de acumulat rakat !!!
Postat 26 Ianuarie 2014, 13:08 de Strattera
Drum bun
Drum bun, drum bun dragi români!
Postat 26 Ianuarie 2014, 12:24 de Vasilica
mai bine dormeai
Strattera, daca asa caracterizezi tu actualul prefect, ma mir cum l-ai caracteriza pe fostul, adica pe seful tau de partid. Mai bine dormeai decat sa vomiti texte pe aici.
Postat 26 Ianuarie 2014, 12:14 de strattera altul
Hahaha
Bravo dle Claudiu..latra popularii,pedelistii si basistii a pustiu,latra de foame,se cam terminara muilioanele!
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:59 de gheorghe
postac
Sunt la Arieseni. Mi s-a transmis printr-un sms sa scriu ceva la acest articol. Sincer, chiar am circulat ok pe traseu. Nu inteleg comentariile anterioare. Macar ati iesit din casa sau va beti cafeaua in fata calculatorului si scrieti? Va las. Ma duc sa schiez.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:54 de sebi
felicitari PNLeu
Tin sa felicit personal firma de casa a PeNeLe care vad ca se descurca de minune acum ca au inlaturat firma concurenta care detinea pana acum curatarea judetului. Sper sa o tineti tot asa si de acum inainte :P
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:51 de mircea
multumit
Eu unul sunt multumit de felul in care decurg lucrurile momentan. Felicitari Prefectului, autoritatilor si jn special drumarilor.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:48 de bihorean
Felicitari autoritatilor
Felicitari autoritatilor ca mentin situatia sub control.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:44 de Luci
judet
Pe vremea fostului prefect, timpul se oprea in loc. Nimeni nu se plangea, iarna nu ningea, primavara nu ploua, vara era soare, iar toamna toata lumea mergea la mici. Asta pana cand afla si el ce se intampla de la subordonati care erau ocupati mai mult cu propriile afaceri. Prefer actualul prefect fata de 100 de fosti prefecti.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:24 de mihai
presedinte comitet
Presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta este Popa Cornel, presendintele Consiliului Judetean.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:19 de claudiu
ok
Fata de alte judete, la noi e lux.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:18 de Ioan P
zapada
Tocmai am ajuns in localitate. Se circula mai greu din cauza ninsorii si a zapezii, dar se circula. Nu cu viteze de 100 km la ora, se circula in conditii de iarna, ce e perfect normal. Mi se pare ca acest comitet isi face treaba.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:18 de Sebi
@Strattera
Mai bine era Ghilea prefect. Atunci foloseam sanii si schiuri incepand din noiembrie pana in martie. Asta nici ”nu stia” ca a venit zapada. ahahahahahaha
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:16 de Strattera1
ok
Și când lucururile se menține ok apar tot felul de personaje cu aceleași comentarii acuzatoare. Din structuri fac parte toate instituțiile statului și voi vă luați de o singură persoană. Dacă acea persoană iese în față și spune că e OK, asta înseamnă că munca unor instituții a dat rezultate. Că Prefectul se trezește dimineața și merge în locul meu la celule de criză și situații de urgență, eu sincer îi apreciez efortul.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:14 de larisa
Lucrurile se fac bine
Chiar nu cred ca are vreo importanta cum sunt imbracati oamenii.Important este ca lucrurile se fac si se fac bine in comparatie cu ce se intampla in alta parte.Bravo domnule Prefect pentru modul in care conduceti acest comandament.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:08 de Luci
Drum dezapezit
Am mers aseara pana la Beius si drumul a fost dezapezit si s-au aruncat sare si nisip.Foarte Bine.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:04 de Cornel
Felicitari
Felicitari domnule Prefect pentru cum au intervenit drumarii.
Postat 26 Ianuarie 2014, 11:01 de george
In Bihor
In Bihor se circula bine dar in conditii de iarna.Nu vad de unde atatea comentarii inutile.Asa-i la noi toata lumea comenteaza dar nimeni nu se implica sa faca nimik.Daca s-ar putea autoritatile sa le curete si in curte.Specific romanesc!
Postat 26 Ianuarie 2014, 10:58 de Alin
mai bune
Drumurile in Bihor sunt foarte bune in comparatie cu cele din tara.Bravo atoritatilor.
Postat 26 Ianuarie 2014, 10:54 de radu
Popor complexat
Naiba stie, ca si atunci cand se face treaba sau cel putin incearca ,oamenii tot latra ca nu le este bine.Niciodata romanii nu vor fi multumiti.Pana si in ce erau imbracati conteaza,penibili ce sunteti.Ba ca sunt incepatori ba ca vine de la carti ,ca e in pulover....macar ei sunt acolo si voi ....niste frecatori de mente.Hai pa.Afara la lopata.
Postat 26 Ianuarie 2014, 10:20 de cman
Si vicepresedinte ...
...al Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este popa ciordel !!!
Postat 26 Ianuarie 2014, 08:27 de @Strattera
iustin
Uitati-va la ucrainieni , voi comentati aici
Postat 26 Ianuarie 2014, 01:40 de varza
Minciuni
Rusine cum poti sa minti asa cu nerusinare, strazile in oradea zici ca sunt patinoare.... Oricum o sa spuneti ca ati fost luati prin surprindere ca de fiecare data ...
Postat 26 Ianuarie 2014, 00:24 de ana
AOR
Mai sa fie, cred ca e o greșeală, Pop Claudiu este, eventual, președintele Asociatiei Ospatarilor din România...iar Ciordel un fidel consumator. Săraca tara, pe mâinile cui a ajuns...vae victis!
Postat 25 Ianuarie 2014, 22:41 de Votant
rusine
Am vazut in poze in sala oameni seriosi, cu experienta, profesionisti cu caiatelul in mana ascultand de spun cei doi incepatori si luand notite. Doamne fereste.
Postat 25 Ianuarie 2014, 20:54 de Unu
Cand apare soarele rasare
Cand prefectul apare zapada dispare si soarele rasare. El si nea Nelu.
Postat 25 Ianuarie 2014, 20:36 de Nea Nelu
Vise urate
I-am vazut azi la TV pe Ponta si G.Oprea in pulovere la fel ca pe Iliescu si Roman la revolutie. Oooo ia uite-l si pe prefect tot in pulover, oare ce se intampla, se pregateste ceva ??? Se poate, unii spun ca de la Rosia Montana si gazele de sist li se va trage. S-au adaugat cam multe in ultimul timp, puloverul nu-i va ajuta prea mult.
Postat 25 Ianuarie 2014, 20:19 de Nostradamus
Prefectul Claudiu Pop e preşedintele Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă !
Imaginaţi-vă că Bihorul ar fi măturat de zăpezi, viscole şi geruri, aşa cum se mai întâmplă prin Muntenia şi Moldova ... ne-ar lua şi dreacu' şi maică-sa de tot cu aşa preşedinte de comitet şi, undeva spre primăvară, ne-am dezgheţa şi noi din nămeţi ca să mergem la serviciu sau către casă !
Postat 25 Ianuarie 2014, 17:37 de Strattera
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON