URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2014, 12:14

Prefectul Claudiu Pop a votat în stil pesedist, pe candidatul "care uneşte" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, şi-a exercitat dreptul de a vota la secţia amenajată în localul şcolii generale Nicolae Bălcescu din Oradea, unde s-a prezentat împreună cu soţia şi cu fiica sa, fostă elevă la această şcoală.

Prefectul a sosit la votare cu maşina personală, spunând că vine de la Prefectură, iar la ieşirea din secţie a făcut declaraţii care, practic, au reluat unul dintre sloganurile electorale ale candidatului PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, cel cu preşedintele "care uneşte".

"Am votat pentru un preşedinte european, am votat pentru un preşedinte care peste patru ani, împlinindu-se o sută de ani de la Marea Unire, să fie un preşedinte care uneşte, un preşedinte care nu creează destabilizare, un preşedinte care nu dezbină, ci aduce tot poporul laolaltă".

De asemenea, Pop a spus că speră că cel pe care l-a votat-o "să fie ales de cât mai mulţi dintre românii din această ţară, dacă nu astăzi, atunci peste două săptămâni".

Potrivit statutului de funcţionar public, prefecţii sunt apolitici şi trebuie să se abţină de la declaraţii şi comportamente susceptibile de interpretări politice în favoarea oricărui competitor. Claudiu Pop, fost deputat PSD, a fost numit în funcţia de prefect în vara anului 2012, la propunerea PSD Bihor, partid din care, în acel moment, a trebuit să demisioneze pentru a prelua funcţia publică.

Pe de altă parte, prezenţa la vot în Bihor, până la ora 10, şi raportată la ora 11.30, de Biroul Electoral Judeţean a fost de 5,67%. În mediul urban au votat 5,27% dintre alegători, iar în mediul rural 6,12%. Media prezenţei la vot plasează judeţul Bihor pe locul 32 în ţară. Potrivit BEJ, deocamdată nu au fost raportate incidente la secţiile de vot. Potrivit prefectului Claudiu Pop, 1.718 persoane din judeţ au solicitat urna mobilă pentru acest scrutin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
niste JIGODII
Hotii se apara intre ei si nu-si scot ochii unii la altii. Acest parvenit de prefect nici macar nu stie ca fiind apolitic momentan, nu are voie sa induca ideea favorizarii unui candidat. Niste JEGOSI si HOTI toti PESEDISTII
Postat 03 Noiembrie 2014, 13:49 de soso
Intrebare serioasa
Stie cineva care este baza legala care interzice filmarea in sectiile de votare? Eu stiu ca doar in cabina de vot este interzisa filmarea... (vezi fotografia de la Sectia 40 unde este un afis pe usa)...
Postat 03 Noiembrie 2014, 12:44 de Ciprian
spalatorie
IA INTERESATI VA CUM A LUAT POP SPALATORIA SPITALULUI JUDETEAN SA FACA MILIOANE DE EURO PE AN
Postat 03 Noiembrie 2014, 12:33 de alin
Daciana, dragostea mea!
Dimineata zilei de 16 noembrie. Ponta catre nevasta: Daciana, dragostea mea, deseara te vei culca cu presedintele tarii! 16 noembrie, seara tarziu. Daciana: ce fac Victore, merg eu la Sibiu sau vine Johanis la noi?
Postat 03 Noiembrie 2014, 05:58 de ionel
sa fiti voi SLUGI la PDL si PNL :))))) MILIONARI cu salarii de MIZERIE !!!
sa fiti voi SLUGI la PDL si PNL :))))) MILIONARI cu salarii de MIZERIE !!!
Postat 02 Noiembrie 2014, 18:34 de sa fiti voi SLUGI la PDL si PN
pt pop claudiu nu se aplica legea?
de ce sotia lui pop a intrat in cabina de vot insotita de fiica sa? de ce fiica lui pop a introdus in urna buletinul de vot al prefectului? aceste lucruri nu sunt interzise de lege? sau pt ei nu se aplica legea ci doar pt prostime? am fost la sectia de votare insotit de sotie si fiul nostru de 5 ani. sotiei i s-a interzis sa intre in cabina cu copilul. dar pt psd regulile nu sunt valabile!
Postat 02 Noiembrie 2014, 18:26 de alegator
PROSTITUTIE sa faca mama BUGETARILOR, amin !
POATE FI ORICINE PRESEDINTE ca daca LOCAL se fura si nu se plateste MUNCA suntem ucisi si batjocoroti, voi nu vedeti ca ei POLITIC ne SUUUGGGG si salariile sunt mizerabile ?!! VOI nu vedeti ac privatul e la pamant, traiesc numai bugetarii si restul ce facem ?!! PROSTITUTIE sa faca mama BUGETARILOR, amin !
Postat 02 Noiembrie 2014, 17:21 de PROSTITUTIE sa faca mama BUGET
0733973540
De la acest numar de telefon se dau mesaje pro-psd, pro-chinezoi. Semneaza un escroc cu numele de ovidiu muresan.
Postat 02 Noiembrie 2014, 17:15 de antipsd
Si noi..
..tot cu PSD,adica cu VICTOR PONTA!Votam pentru binele Romaniei!Atentie ,urmeaza DABASIFICAREA ROMANIEI!
Postat 02 Noiembrie 2014, 15:40 de Nea taticu
...
Isi expune loaza...
Postat 02 Noiembrie 2014, 15:15 de oradean
REPLICA
VOTEZI ?NU VOTEZI? Vremea presedintelui P .... trece1:))=))stand strab dar judecand Adevarat si Drept... daca pierdeP... ? daca / se schimba tot esicherul politic, degeaba -i PeSZeDe majoritate in Parlament si Guvern toate celealte partide se vor alia contra lor , asa ca in fatza,fatza in fatza spus fara ocolisuri ...Daca pierde Ponta ? Daca? poti sa ceri azil politic in Congo domnule prefect Claudiu Pop simpatizant PeSZeDe Bihor1:))=)) Victor Ponta presdinte? Oare?:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 02 Noiembrie 2014, 14:58 de Romanul Simplu
prostul CRIS-ului
Asta e articol???? Ma crucesc cand vad ce scrie domnul Cris.Dumneata nu ai votat in stil PNL-ist? PENIBIL TITLU. Ai tu ce ai cu Pop. Se vede de la redactia bihoreanului.
Postat 02 Noiembrie 2014, 14:49 de nelu
NU ma intereseaza ce voteaza PSD ci POPORUL !!
voi nici acum nu intelegeti ROLUL VOTULUI, daca voteaza POLITICUL e ZEROOOO, poporul trebuie sa se implice si sa platesca taxele ca sa poata GUVERNUL SI PRESEDINTELE NEGOCIA tratate bune . NU ma intereseaza ce voteaza PSD ci POPORUL !!! VOI cu politica voastra sunteti fara DEMNITATE, niste slugi pentru BANI , niste paraziti de 25 de ani , atat, REGRES in DEMOCRATIE ! MA INTERESEAZA POPORUL nu politica , POPORUL este o valoarea nu POLITICA .
Postat 02 Noiembrie 2014, 13:04 de NU ma intereseaza ce voteaza P
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON