URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2012, 17:46

Prefectul şi subprefectul de Bihor, schimbaţi din funcţii în prima şedinţă a Guvernului Ponta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum era de aşteptat, Guvernul a decis în şedinţa de marţi, prima condusă de noul Cabinet, schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR. Astfel, atât Gavrilă Ghilea, cât şi subprefectul Sorin Buhaş, cel din urmă proaspăt instalat în funcţie, vor fi nevoiţi să părăsească Prefectura.

Proiectele de hotărâri care operează aceste modificări a fost introdusă pe ordinea de zi. 

La finele şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta a declarat că hotărârile adoptate "se află în faza de redactare, pentru că este vorba de destul de multe asemenea hotărâri prin care Guvernul a decis în majoritatea judeţelor care sunt persoanele care îndeplinesc criteriile legale pentru a ocupa funcţia de prefect şi subprefect".

Prefectul Gavrilă Ghilea nu a putut fi contactat, la fel ca şi liderii din Bihor ai coaliţiei de guvernământ, Cornel Popa şi Ioan Mang.

Subprefectul Sorin Buhaş, instalat în funcţie pe 19 aprilie, a declarat, în schimb, că nu ştie nimic despre schimbarea sa.

Pe de altă parte, pe ordinea de zi a Executivului au mai fost incluse şi proiecte de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice, precum şi pentru aplicarea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.

Pe agendă a mai fost inclusă şi o notă privind hotărârea de guvern a fostului Cabinet de înfiinţare a Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. "Cunoaşteţi foarte bine intenţia politică anunţată de USL de a opri aplicarea acestei hotărâri. Există deja, chiar înainte de a se instala noul guvern USL, o decizie a Curţii de Apel Târgu Mureş prin care se suspendă aplicarea acestei hotărâri de guvern. Guvernul interimar, ieri, a declarat recurs. Decizia noastră adoptată astăzi şi transmisă Secretariatului General este de a retrage recursul. Este normal ca această hotărâre de guvern să fie suspendată şi, imediat ce instanţa se va pronunţa, vom lua şi decizia politică necesară", a mai spus Victor Ponta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
cristi
bine bine. si cine-i prefect? nu-i niciunul? vai cati oameni are pnl si psd. dupa ce au luat toti tradatorii din pdl tot nu au oameni. vai si amar de capul lor!
Postat 09 Mai 2012, 14:03 de bitea
jos taranii "apolitici"!
Toti taranii stau in centru, in cladiri de patrimoniu cu fatadele distruse. Da, taranoiu de ghilea a stiut sa le apere interesele, si ce daca orasul asta, altadata o bijuterie, arata ca un cotet? Asa trebuie sa arate dupa parerea acestor nespalati. Afara cu ei din oras, inapoi la tara!
Postat 09 Mai 2012, 12:40 de man
Un newica-nimeni !
in decembrie '89 eram ing. sef la AcMRICh (antrepriza c-tii montaj in ind. chimica) si ,,prefectul'' imi era subordonat, era un amarat de sef de echipa. Se ,,mentinea'' platind beneficiarii cu tuica de Zalau (de acolo e de obarsie). Asa primea confirmari pt. lucrari asa-zis executate. Un prapadit pe care nu dadeai doi bani, cum a ajuns asta prefect/patron/milionar ?! Fericianu, tu ce zici ?! Ca tu l-ai bagat pe teava (el te-a ejaculat, asa rasplateste romanul binele !) la ,,privatizarea'' fostului TRCL, actualul C-tii Bihor ?
Postat 09 Mai 2012, 12:38 de doru maier
Alexandru
@apolitic. Pai daca esti tare si vrei in centru platesti. Mai iesi si tu prin Europa sa vezi cum sta treaba!
Postat 09 Mai 2012, 12:12 de Apolitic? Ce vraja
Serios?
Sa intelgem ca dupa voi cladirile trebuie lasate asa cum sunt sa cada peste oameni sau sa asteptam dupa stat sa le faca pe toate! LAS CA A FACUT UDREA lege dupa Bolojan. Numa ca a facut-o cam prost. Dar se repara! BA GHITEA...abc tau daca dadea faliemnt din cauza taxei pe alcool, apai cred ca esti cel mai slab conducator de butic PDL ist. Sincer. Slab ma slab!
Postat 09 Mai 2012, 12:11 de afara cu Ghilea
ionut
bai, daca nu era ghilea, azi aveam si abcul si barul inchis. ca iliutza voia sa ne pun ataxa pentru ca vindeam alcool noaptea. dar nici macar nu stia cat vindem, ca mai mult vindeam paine si tigari la abc, ca noaptea omul dupa astea coboara din casa sa cumpere, nu alcool. iar cei care cumpara alcool nu stau sa bea pe strada, deci ce taxa pe ordine publica?! jos bolo, sus ghilea
Postat 09 Mai 2012, 12:02 de ghitea
apolitic
nu vreau sa strig in gura mare pentreu ghilea, dar a fost singurul care ne-a aparat cand bolojan a vrut sa ne vare pe gat taxa pentru reabilitarea fatadelor. daca nu era el, azi eram cu totii pe strazi pentru ca ne impunea niste amende daca nu refaceam fatadele incat eram cu totii obligati sa ne vindem casele. din ce sa platim?
Postat 09 Mai 2012, 11:59 de apolitic
mai dispareti!
Duceti-va si impuscati-va, pedisti nenorociti! Ne-ati saracit definitiv si ati parjolit totul in jur! Si inca mai aveti tupeul sa vorbiti, in loc sa va ascundeti in gaura de sarpe, lichelelor! Sper sa va vada celdesus si sa va dea tot raul pe care l-ati facut poporului astuia voua si famillilor voastre imbuibate. Numai bolnavii psihic v-ar mai putea vota vreodata!
Postat 09 Mai 2012, 09:41 de mia
Ura
Masini hibride de sute de mii de euro si schimbarea prefectilor ! Romania merge ca pe roate ! Multumim mult Dan Voiculescu !
Postat 09 Mai 2012, 09:04 de Amigo
Mda
Ce era de facut in aceasta tara daca nu sa schimbati prefectii si subprefectii ? :))) Salariile si pensiilor pot sa astepte !
Postat 09 Mai 2012, 09:03 de Black
Felicitari
BRAVO USL ! ASTA PROGRAM DE GUVERNARE ! SCHIMBAM TOT ! FURAM TOT !
Postat 09 Mai 2012, 09:02 de Saddam
BV NAIL
PS.SI DACA TOT PLECATI NU-L PUTETI LUA SI PE MARCUS CU D-VOASTRA?
Postat 08 Mai 2012, 23:59 de nail
BV NAIL
FELICITARI DL GHILEA PT MODUL IN CARE A-TI CASTIGAT LICITATIILE IN TIMP CE ERATI PREFECT NU SI PENTRU MODUL CUM ATI EXECUTAT LUCRARILE ,DISPENSARUL DIN SINTANDREI ,CU PRIMARUL PDL A FOST CASTIGAT CU O SUMA SI REALIZATA CU ALTA MULT IMBUNATATITA ,IAR TERMENUL DE EXECUTIE A FOST DEPASIT CU CATEVA LUNI FARA VREO PENALIZARE FINANCIARA.LA ACEST MOMENT TOATE FINISAJELE S-AU OBOSIT SI CAM CEDEAZA ...
Postat 08 Mai 2012, 23:57 de nail
POOOOP
PSD-istul POP CLAUDIU a desfacut deja sampania , hahha ,stie el de ce ....la vremuri noi venim tot noi.Traiasca mama si tata ca sunt baiat de bani gata.
Postat 08 Mai 2012, 23:43 de POPica
Pleaca niste corupti vin altii
Au profitat si ghilea si tarle cat au putut. Acum vin altii. Aceeasi cloaca! HAI VADIME!
Postat 08 Mai 2012, 23:19 de Vasi
Comunisti
Repede vor sa isi puna oameni in functie comunisti astea
Postat 08 Mai 2012, 22:39 de Dreptu
@nail
Vai de capul tau de PDL-ist cu 2 clase mai multe ca trenul.Auzi ATI si SAL!!!
Postat 08 Mai 2012, 22:28 de tero
Ciocoismul local
Numai prefectul are televizor in birou ? Subprefectul nu e dotat nici macar cu un radio ? Nu de alta, dar la tv si la radio s-a spus sistematic despre schimbarea celor peste 80 de sugatori de boci.
Postat 08 Mai 2012, 21:41 de Dihoreanul
gga
is curios pe cine o sa puna usl.ul in loc un alt plagiator? sau un alt colaborator la securitate? vai de voi comunistilor !!!
Postat 08 Mai 2012, 21:28 de coment
BV
FELICITARI DOMNULE GHILEA PENTRU BATALIILE CASTIGATE IN FATA LUI BOLOJAN ATI FOST SINGURUL CARE ATI AVUT CURAJUL SAL ATACATI BRAVO!!!
Postat 08 Mai 2012, 21:26 de nail
DEMISIA DE ONOARE
Candidaţii PDL pentru funcţiile de primari ai municipiilor şi oraşelor din judeţul Bihor sunt: Nicolae Jolţa – Beiuş, Dorel Talpoş – Marghita, Matei Mihoc – Salonta, Călin Morar – Aleşd, Costel Sîrghie – Nucet, Ioan Pop – Săcuieni, Ioan Lucaciu – Ştei, Nicolae Filip – Valea lui Mihai şi Florin Horge – Vaşcău. Dintre ei sunt multi directori care ocupa pozitii importante la inst. importante
Postat 08 Mai 2012, 21:21 de DAN
schimbare
Nu trebuie sa va bucurati ca se schimba un guvern, un ministru, un prefect sau altii, vin ai nostri pleaca ai nostri, ganditi-va in Oradea oare cine mai vrea cu adevarat schimbare, sa fie doctorii si asistentele pentru un salar de 2000 de euro pe luna (sa nu mai ia spaga la operatii sau la saloane) - nu cred, sa fie cei din invatamant, (fara ore si spagi la examene) - nu cred, sa fie cei de la finante, garda, politiile de toare felurile, (fara portbagaje pline si ciupeli pe la firme) – nu cred, sa fie cei de la primarie (dar redusi cu 70%) sa li se dubleze salariile si sa nu mai ia nici un spor - nu cred, sa fie pensionarii (in principal militari care s-au luptat cu bautura si chiulul pana in '89) sau cei cu pile care si-au unflat salariile pe ultimele 3 luni ca sa poate avea pensii de zeci de milioane sau cei facuti pensionari la alergat pe scari - nu cred, sa fie cei din justitia oarba din Oradea (cei care mai nou se musca de f-und unul pe altul din cauza spagilor) - nu cred, ma opresc aici desi pot continua dar rezultatul va rog sa-l stabiliti voi, ce mai ramane, statistic doar 10% vrea schimbare cu adevarat, restul de 90% se multumesc cu ciupeala mica sau mare, dupa posibilitati si legaturi, treaca azi vino maine. Uitati-va in jurul vostru si numaratii pe cei care vor cu adevarat schimbare.
Postat 08 Mai 2012, 21:18 de p
Dar cand a auzit ceva ?
Buhas a spus ca nu stie nimic. Ha, ha, ha ... ramai acolo tinere, pana te scoate afara, cu matura, femeia de serviciu a lui Mang.
Postat 08 Mai 2012, 21:08 de Carp III
Teapa!
Draga Iliescule. Tu nu ai plecat niciodata. Mereu a fost plina conducerea de escu..care aproape ca nu difera de tine..vezi Basescu . Ce sai faci...asta e!
Postat 08 Mai 2012, 20:32 de Lenin
hehehe
Hehehe mai oameni mai....ce ne bucuram noi de toata mascarada asta ... haideti sa curatam toti oamenii care au alte pareri si convingeri in afara de socialismul nostru scump si drag. sa traiasca secera si ciocanul. dragi tovarasi, va anunt cu drag reintoarcerea in 89` ! Cu drag, al vostru tovaras Ion, alaturi de cei mai ascultatori tovarasi!
Postat 08 Mai 2012, 20:23 de iliescu
Pleacati!
Dada..ca PDL or fost cei mai liberali..poate doar nu numele :)))) HAHAHA! Pleaca Ghilea. Nu uita, ca nimeni din Oradea nu te vrea! Tia-i batut joc si tu si tarlica de noi atati ani. Macar o sa o mai lasati mai moale cu afacerile.
Postat 08 Mai 2012, 20:08 de oradean
comunisti borati de usl
Or schimbat comunistii si ce o mai ramas bun in judetul asta!! Isi va pune Labajan si la prefectura oamenii lui sa bage si mana cealalta in sac !!Ghilea o ramas singuru care se mai putea lupta cu circarii astia de aliati.
Postat 08 Mai 2012, 19:05 de spartanu de bihor
nebenificiar
bugetari in stanga,bugetari in dreapta,vad ca se ia masuri,doar ca,noi care lucram la privat nu existam?sau doar statul cu statul si restu doar buni de plata?
Postat 08 Mai 2012, 18:51 de nebenificiar
@costi negrean
Costicla, pai tu chiar esti un tampit incompetent, deci te califici dupa propriile criterii...ce plictiseala ar fi pe aici fara cretinii pedelisti postaci...
Postat 08 Mai 2012, 18:50 de urmasule, moldovean
Ghilea cred ca pleacă cu fruntea sus
Măcar Ghilea a avut tupeu sa se ia de Bolojan care a luat măsuri împotriva oradenilor : Gigacaloria, renovarea fatadelor, taxa de SMECHER la restaurante, baruri si multe altele. Sunt curios ce incompetent ii va lua locul.
Postat 08 Mai 2012, 18:39 de Costi Negrean
curatenie
incepeti cu adjunctii de la finante si nu va lasati induplecati de incercarea lor de disculpare cum ca sunt imaculati
Postat 08 Mai 2012, 18:33 de viorel
directori pdl contra voturi
Va rugam nu uitati de cei care sunt la regiile autonome si descentralizate. Sunt toti pusi pe bani, pentru a face campanie PDL.
Postat 08 Mai 2012, 18:20 de popa
BRAVO!
BRAVO USL....mai ales pentru treaba cu UMF Targu Mures. Cred ca nu o sa pateasca ceva ROMANII de etnie maghiara fara ea. Chiar nu sunt extremist sau antimaghiar dar ce e mult strica! RUSINE PDL!
Postat 08 Mai 2012, 18:07 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON