URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2013, 16:17

Precizări de la Curtea de Apel: Judecătoarea Roman s-a abţinut de la judecarea arestării lui Puşcaş

Printr-un drept la replică remis, marţi, BIHOREANULUI, Curtea de Apel Oradea aduce precizări menite să apere imaginea instanţei şi pe cea a judecătoarei Florica Roman, despre care au apărut în spaţiul public informaţii că ar fi fost recuzată de la judecarea cererii de arestare a magistratului Mircea Puşcaş ca urmare a faptului că s-ar afla în vizorul DNA. Motivul? Implicarea în soluţionarea cu cântec a procesului unui violator, având la bază un act de împăcare măsluit cu victima.

"Doamna judecător Florica Roman nu a participat la soluţionarea dosarelor la care se face referire în acest articol, acestea fiind de competenţa Tribunalului Bihor, Secţia penală", precizează Curtea, care ataşează şi sentinţele favorabile respectivului inculpat, emise de instanţa inferioară celei la care activează Florica Roman.

De asemenea, instanţa precizează că, sâmbătă, pe marginea judecării arestării lui Puşcaş, "nu a fost admisă cererea de recuzare formulată în dosar de reprezentantul DNA, ci a fost respinsă, aceasta rămânând fără obiect ca urmare a admiterii cererii de abţinere formulată de doamna judecător".

În dreptul la replică nu se mai arată, însă, de ce anume judecătoarea Florica Roman s-a abţinut de la judecarea dosarului numai după ce procurorii anticorupţie au obiectat împotriva persoanei ei, şi nu a făcut acest demers chiar din momentul nominalizării sale, semn că întreaga poveste ascunde încă elemente neclare.

Curtea de Apel ţine să sublinieze, totuşi, că suspiciuni de acest fel ridicate asupra magistraţilor ar trebui tratate cu rezervă până la confirmarea lor prin decizii definitive. "În lipsa unei hotărâri a unei instanţe disciplinare sau penale, după caz, orice aprecieri făcute de persoane fizice sau reprezentanţii unor instituţii rămân la nivelul unor simple afirmaţii şi vă rugăm să le prezentaţi ca atare", arată comunicatul.

BIHOREANUL îşi asumă partea sa de vină pentru inexactităţile din articole dar ţine să precizeze că - în pofida remarcii Curţii că datele puteau fi verificate pe portalul instanţelor judecătoreşti - portalul în cauză nu arată, cum ar fi firesc, nici componenţa completelor de judecată, nici informaţiile privind trecutul profesional al magistraţilor. Astfel, unui ziarist îi era aproape imposibil să verifice rapid, într-o zi de sâmbătă şi în toiul desfăşurării evenimentelor, dacă sentinţele în cauză aparţineau unei anume judecător şi dacă la momentele respective aceasta lucra la Tribunal sau Curtea de Apel, fără contribuţia purtătorilor de cuvânt ai instanţei. În schimb, cu minima implicare a acestora, informaţiile puteau fi prezentate corect, respectiv corectate în timp util.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
judecatorii is ok
inca in judecatorie nu au intrat desi se tot chinuie pdl istii,ar fi controlat toata tara,dar de ce nu l suspenda ponta acum pe marinar,sa schimbe sefii de la cuibul ala de hoti,si csm,oare nu coabiteaza politicienii.....
Postat 30 Ianuarie 2013, 10:34 de judecator pensionar
Fiecare pasăre pe limba ei piere
Roman se dezice de Stan. Înseamnă că e groasă rău.
Postat 30 Ianuarie 2013, 10:33 de Carp III
disperarea dna
a cam dat cufureala in dna ca ei au golit bancile si terenurile bune si bancile de bani au furat la etrem tot ce s a putut fura.Ex procurorul Man,fondurile de vanatoare dupa cu spun banatorii de prin Lunca,Stei,Vascau.HOTUL DIN BAGDAD Ogbarski a furat terenuri si sa nu fie singur cand o sa fie anchetat si a luat tovarasii,Urda si Stanciu,nerespectand deciziile insantelor sia au scris titluri in zone stategice langa OMV,pe Clujului,nu si a platit muncitorii si nici materialele de constructie pe Jiului,betonul de 800 mil,lei vechi si manopera de 15 mii euro,mai mult a luat un credit pe amaratul ala de Ciprian Blaj cu Camelotul,de 160 mii euro,dandu i un teren pe care acesta nici nu stie unde e,de 5 mii valoare,au fost in excursii pae vase de croaziera in frunte cu Popa LIviu,nasul nasului lui,Popa Vasile care a favorizat infractorii in dosarul furtului de la Hidisel si cu Americanul Kun iar doctorul ala furat direct din dna numai nu a innebunit.I au dat si in cap cu mascatii etc,toate stea de cand cu REGINA di VAMI,BLAGA,dirijorul adevarat.Toate le stie Bucurestiul pe Sirbei Vida,dar,de aia se zbate Base sa nu se schimbe sefii dna si csm,ca o sa infunde toti puscariile.
Postat 30 Ianuarie 2013, 10:29 de dna jegosi pdl
Constatare
A cam dat cufureala in judecătorii de la CA Oradea, deși toți încearcă sa se abtina, tot cufuriti sunt....
Postat 29 Ianuarie 2013, 19:16 de Ajentu constatator
Jegurilor de la bihoreanul
,,În dreptul la replică nu se mai arată, însă, de ce anume judecătoarea Florica Roman s-a abţinut de la judecarea dosarului numai după ce procurorii anticorupţie au obiectat împotriva persoanei ei..." Celelalte jeguri, aia care v-au (dez)informat, nu v-au spus ca judecatoarea a aflat de turnatoria numitului man ciprian chiar cand era in sala, sambata pe la ora 18? Despre faptul ca s-a abtinut.... In toata adunatura pompos numita redactie, nu este niciunul cu facultate de drept absolvita oriunde numai la sorbonica nu ? Daca ar fi, v-ar fi dat raspunsul ! Sau intrebati-l pe numitul man ciprian !
Postat 29 Ianuarie 2013, 19:00 de Oradean
mai lasati ne ca nu dam nici o ceapa pe voi:)))))
De multe ori cind plangi....nimeni nu-si da seama... De multe ori cind esti preocupat....nimeni nu-ti stie durerea... De multe ori cind esti fericit...nimeni nu-ti vede zimbetul... Dar cind te basesti o singura data.... SUCCES !]
Postat 29 Ianuarie 2013, 18:41 de vsm
Soluție
Desfiintati Curtea de Apel Oradea, care este cunoscuta ca fiind cea mai corupta instanța din România. Apoi organizați un concurs, pt ca sunt destui magistrați corecti si cinstiti care sa se înscrie. Simplu.
Postat 29 Ianuarie 2013, 18:12 de Dr justice
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON