URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2016, 18:15

Popa îşi apără mandatul: Pasztor taie panglici pe realizările lui

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cornel Popa, îl admonestează pe succesorul său, Pasztor Sandor, pentru că se împăunează cu rezultatul muncii sale şi a echipei pe care a condus-o.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Bihor cu ocazia prezentării listelor de candidaţi la Parlament, Popa a dezvăluit, de pildă, că înfiinţarea curselor aeriene pe care Pasztor doar le-a anunţat a fost făcută în mandatul său, ba chiar adaugă, în premieră, faptul că o nouă cursă în pregătire este spre Dusseldorf, Germania.

„Lumea pricepe”

„Norocul meu e că lumea pricepe, şi o spun în cunoştinţă de cauză, pentru că mă opreşte lumea pe stradă şi mă felicită”, a afirmat Cornel Popa despre felul în care actuala conducere a CJ îşi arogă meritele pentru diverse reuşite.

„Ştiţi foarte bine că, începând cu modernizarea pistei şi continuând cu semnarea destinaţiilor, acestea s-au întâmplat cu 3 luni înainte de a veni eu de acolo, numai că nouă ni s-a cerut bărbăteşte (n.r. – din partea companiilor aeriene) să nu anunţăm asta pentru că putem perturba traseele. Şi am tăcut, deşi am constatat că la 3 zile după ce am plecat de acolo a început cineva să sune clopoţelul”, a spus Popa, referindu-se la faptul că actualul vicepreşedinte Ioan Mang a pus în pericol, în vară, precontractul încheiat pe 14 iunie de Popa cu Ryanair pentru cursele de Barcelona şi Milano.

„Toate aceste lucruri au fost rezolvate înainte să se încheie mandatul meu, spre mulţumirea mea şi cred că şi a bihorenilor. Şi aş vrea să mai fac o precizare: deschiderea curselor, care înseamnă foarte mulţi bani investiţi din partea operatorilor, de regulă nu se face înainte de un an şi jumătate – doi, dar cred că a fost un record că noi am reuşit asta mai repede, şi prin faptul că ne-am ocupat să vină aici cât mai mulţi şi cât mai des”.

Urmează Dusseldorf

În context, Popa a spus răspicat că el a început şi convenit cu companiile înfiinţarea curselor pe care Pasztor doar le-a anunţat. Ba, mai mult, voit sau din neatenţie, Popa a anunţat şi că viitoarea destinaţie din Oradea spre Germania va fi Dusseldorf-ul.

„În toamna trecută vă spuneam că sunt mai optimist decât atunci când am reuşit demersurile pentru obţinerea banilor pentru modernizarea pistei. Atunci ştiam şi de Torino, şi de Milano, şi de Barcelona, şi de Dusseldorf, care urmează, şi de Lutton (n.r. – Londra), care din cauza Brexitului nu s-a mai concretizat”, a spus fostul prşedinte al CJ.

Fruntaşi pe ţară

De asemenea, Popa a ţinut să amintească faptul că deşi succesorul său UDMR-ist se laudă cu premiile obţinute de CJ Bihor pentru sistemul integrat de management a deşeurilor şi pentru cel de transport public de călători în judeţ, şi acestea au fost elaborate şi implementate în mandatul său, chiar dacă unele nu au fost finalizate complet, din cauza inerţiei birocratice.

Totodată, liberalul a amintit că în mandatul său, Bihorul s-a plasat pe locul IV în ţară şi pe primul loc în Regiunea de Nord-Vest a ţării (inclusiv peste Cluj) în ce priveşte sumele atrase efectiv pentru proiecte, atât din fondurile UE, cât şi din cele naţionale: „Cred că ceea ce mi-am propus, să pun Bihorul pe primul loc, am reuşit să-l pun cu foarte multe din ramurile activităţii mele. (...) Nu vin bani că se fac nori şi începe ploaia. Toate aceste sume au venit pentru că am făcut proiecte serioase”.

"Dincolo de lege nu m-am dus"...

Nu în ultimul rând, Popa le-a mulţumit foştilor colaboratori de la CJ, spunând că „meritul este al unor oameni blamaţi foarte multă vreme, dar oameni de echipă extraordinari. Niciodată nu mi-a reproşat nimeni că i-am cerut să muncească peste program”.

În fine, liberalul a mai subliniat că toate reuşitele au fost posibile fără a putea fi acuzat de o singură faptă de corupţie. „Sunt mândru că în mandatul meu nu s-a vorbit de acte de corupţie în grădina Consiliului Judeţean, sunt mândru de acest lucru, chiar dacă unele lucruri nu au putut fi finalizate în mandatul meu din cauza unor probleme de legislaţie, iar eu dincolo de lege nu m-am dus nici cu un centimetru”, a încheiat Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Offf .......
la azil din petrileni cu tine nu ai facut nimica pt judetul asta, ai stat la senat si la Cj si ai frecat duda din 2000 incoace! O lege prin care sa se interzica candidatura celor peste 70 ani ar fi bine venita.
Postat 27 Octombrie 2016, 14:54 de User anonimizat
Da te-ai dus la limita legii
Chiar acă cică n-a încălcat legea , a fost la limita ei ca orice P(e)N(a)L-ist care se respectă . Cu o lună înainte de a izbugni scandalul IZBUC , Cornel Popa a fost acolo la slujbă !
Postat 27 Octombrie 2016, 12:49 de vocilebihoreanului29
ciordele, ciordele....
Te-a ajuns batranetea si odata cu ea te-a lovit amnezia! Sa-ti amintesc de mandatul 2008-2012 cand ai ajuns chiar vice la senat, cum te-au ales binsenii pt. ca i-ai mintit ca vei reabilita DN 76?! Stim cu totii ce s-a intamplat! Dupa ce ne-ai mintit din 2000 si pana azi, de ce te-am crede acum?! N-ai auzit de vorba din batrani, ,,culegi ce ai semanat"? Tu n-ai semanat nimic!
Postat 27 Octombrie 2016, 08:12 de pinonel
nimic nou
Asa cum ne-a obisnuit clasa politica de la revolutie incoace, la fiecare achimbare de regim, tot ce e rau se datoreaza celor dinainte (adica "greaua mostenire") si tot ce e bun trebuie scos in evidenta si laudat (stiti voi, "lauda de sine.."). Deci cu popa sau fara popa, tot aia e...
Postat 26 Octombrie 2016, 23:15 de User anonimizat
elucubratii
@agentuldegeaba: pastorul deocamdata doar se lauda cu lucrurile facute de altii. Toate cursele de la aeroport se datoreaza fostei conduceri, statie de prelucrare a deseurilor la fel, dar unii sunteti prea tampi ca sa recunoasteti meritele acolo unde sunt. Nu mi-a fost simpatic popa, dar a facut cateva lucruri la judet, chiar daca nu s-a batut cu caramida in piept cum fac cei de acum, dar pe meritele altora ;)
Postat 26 Octombrie 2016, 20:34 de hateretards
te mananca...
...tare, nea Cornele ? Nu de-alta, dar in mandatul asta nu prea se vede nimic din "maretele realizari" ! A venit asta, Sandor, Attila sau Pisti, cum il cheama, si Muzeul se muta in primavara ! Iaca se poate, da ? Asa ca lasa vraja cu aeroportul, ca nu v-a impiedicat nimeni sa-l faceti sa sbarnaie in aia patru ani de mandat ! V-ati desteptat toti inainte de alegerile pe care le-ati pierdut cu brio !
Postat 26 Octombrie 2016, 20:22 de AgentulTermic
D-lui Popa...
Stiu ca nu mai aveti treaba cu Consiliul Judetean, dar poate ar trebui sa va faceti un pic de timp sa mergeti pe ctitoria dvs. drumul Les-Tinca...asa... ca sa va mai reduceti un pic din volumul discursului. Drumul deja este fisurat pe cativa km in zona padurii dintre Les si Miersig. O sa-i traga careva in teapa pe executanti sau pe "echipa extraordinara" de la Consiliul Judetean care a semnat de primire? O sa pierdeti procente electorale? Ma indoiesc!
Postat 26 Octombrie 2016, 19:05 de Kid
Lasal ba Tinas
Ba Tinas, lasa sa stea, sal vezi. Decat slugoiu asta sovin de Pastor mai bine alduitu de Popa. Ba Pastor.....sluga ai fost, sluga o sa pleci. In fiece dimineata ii pupi ghiulu lu Mang ?
Postat 26 Octombrie 2016, 18:51 de elev
!!!
Du-te acasa Popa...m-am saturat si sa te vad
Postat 26 Octombrie 2016, 18:34 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON