URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Mai 2017, 20:35

Popa îi cere lui Grindeanu să rezolve transmiterea online a documentaţiilor pentru proiecte cu fonduri UE

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul PNL Bihor Cornel Popa îi cere premierului Sorin Grindeanu să ia o măsură simplă pentru debirocratizarea sistemului de transmitere a proiectelor pe care diverse instituţii şi firme din România sunt obligate, în prezent, să le înainteze autorităţilor de management pe suport de hârtie, în mii de pagini fiecare.

România, excepţia UE

În sprijinul demersului său, parlamentarul liberal o citează chiar pe Corina Creţu, comisar european promovat de PSD, care a declarat public la începutul acestei luni că transmiterea pe suport de hârtie „nu este o cerință de la Bruxelles, dimpotrivă, România e singurul stat membru care mai trimite proiecte cu mii de pagini semnate.

Sunt proiecte de 6.000 de pagini și cerința autorităților naționale este de a le semna și parafa. Noi (n.r. – Comisia Europeană), din contră, încercăm să simplificăm procedurile. Din punctul nostru de vedere, noi încurajăm ceea ce numim e-Cohesion, adică trimiterea proiectelor în format electronic, încurajăm costul simplificat”, a spus comisarul european Corina Creţu.

Într-o interpelare adresată luni premierului Sorin Grindeanu pe această temă, senatorul Cornel Popa a făcut apel la experienţa acestuia din perioada în care a condus Consiliul Judeţean Timiş, amintindu-i că „de multe ori documentele tipărite sunt preferate pentru simplul fapt că nu există, online, posibilitatea de a solicita și aduce clarificări ulterioare depunerii documentaţiei, prevăzută în ghidurile de solicitare, şi atunci e mai simplu să se adauge ulterior pagini documentelor deja depuse, fizic”.

„Vă rog să interveniţi”

În aceeaşi ordine de idei, Popa arată că în România există platforme ape să asigure transmiterea documentaţiilor în format electronic, una fiind aplicaţia MySMIS, dar aceasta trebuie îmbunătăţită, deoarece în prezent nu oferă posibilitatea de a cere şi oferi clarificări privind aceste documentaţii, încărcând fiecare document separat deşi fişierele fac parte din acelaşi proiect, ceea ce generează cu erori cererea finală, inversând rubrici.

„Astfel, pentru a veni în ajutorul UAT-urilor și a altor posibili solicitanți, vă rog să interveniți pe lângă autoritățile de management și organismele intermediare să aibă în vedere, în momentul în care elaborează ghidurile de solicitare, să ofere solicitanților posibilitatea de a oferi clarificări ulterioare, inclusiv online”, îi cere senatorul bihorean premierului.

De asemenea, Popa i s-a adresat lui Gringeanu solicitându-i să precizeze dacă va cere ministerelor „ca şi România să se alinieze celorlalte state membre în privinţa transmiterii online a documentației pentru proiectele europene (...) pentru a putea crește procentul de absorbție al fondurilor europene”, deoarece „doar așa vom putea intra în rând cu celelalte țări din Uniunea Europeană la acest capitol”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PCR transpartinic. Ep.: Să ne facem că lucrăm. Alt episod.
I. ”În sprijinul demersului său, parlamentarul liberal o citează chiar pe Corina Creţu, comisar european promovat de PSD, care a declarat public la începutul acestei luni că transmiterea pe suport de hârtie „nu este o cerință de la Bruxelles, dimpotrivă, România e singurul stat membru care mai trimite proiecte cu mii de pagini semnate. Sunt proiecte de 6.000 de pagini și cerința autorităților naționale este de a le semna și parafa. Noi (n.r. – Comisia Europeană), din contră, încercăm să simplificăm procedurile. Din punctul nostru de vedere, noi încurajăm ceea ce numim e-Cohesion, adică trimiterea proiectelor în format electronic, încurajăm costul simplificat”, a spus comisarul european Corina Creţu.” 1. Faptul că mulți dintre politicienii noștri devin (mai) activi în Opoziție, o dovedește și dnul Popa Cornel, de la noul PDL. 2. Nu cunosc ce demersuri a întreprins, în acest sens, don Popa cât timp a fost Președintele CJ Bihor (ex: intervenții pe lângă Prim-miniștrii: Ponta, Cioloş). Am auzit însă despre colaborarea sa ”fructuoasă” cu vicele: Mang Ioan. Cu efecte negative pentru bihoreni. II. ”Astfel, pentru a veni în ajutorul UAT-urilor și a altor posibili solicitanți, vă rog să interveniți pe lângă autoritățile de management și organismele intermediare să aibă în vedere, în momentul în care elaborează ghidurile de solicitare, să ofere solicitanților posibilitatea de a oferi clarificări ulterioare, inclusiv online”, îi cere senatorul bihorean premierului. De asemenea, Popa i s-a adresat lui Grindeanu solicitându-i să precizeze dacă va cere ministerelor” ca și România să se alinieze celorlalte state membre în privința transmiterii online a documentației pentru proiectele europene (...) pentru a putea crește procentul de absorbție al fondurilor europene”, deoarece „doar așa vom putea intra în rând cu celelalte țări din Uniunea Europeană la acest capitol”. 1. Don Cornel, mare noroc pe România că are un vice Prim ministru ca: Sevil Shhaideh. Multe alte ”succesuri”. Nu doar oratorice.
Postat 17 Mai 2017, 07:19 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON