URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2015, 08:28

Ponta o indică pe Lucia Varga: Ea a promovat interesele exploatatorilor de lemne pentru Codul Silvic

Ponta o indică pe Lucia Varga: Ea a promovat interesele exploatatorilor de lemne pentru Codul Silvic foto: dcnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După câteva zile de declaraţii "pe după copaci", războiul dintre premierul Victor Ponta şi Klaus Iohannis pe tema defrişărilor capătă un nume: bihoreanca Lucia Varga, fost secretar de stat în Ministerul Mediului în 2005-2008 şi ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în Guvernul Ponta din decembrie 2012 până la ieşirea PNL de la guvernare.

Varga, în vizor

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, dezvăluirile au fost făcute duminică seară, la România Tv, premierul fiind întrebat direct dacă Varga este persoana la care s-a referit ca fiind parlamentarul care, pe baza unei calităţi publice anterioare, ar fi promovat în Parlament interesele companiei austriece Schweighofer, cel mai mare procesator de masă lemnoasă din România.

Ponta a răspuns: "Exact!", adăugând că nu întâlnirile unui parlamentar cu reprezentanţii unei firme sunt anormale, ci faptul că acel politician promovează pe urmă cu obstinaţie anumite prevederi legale care favorizează firma respectivă.

Dezvăluirea de duminică vine în contextul în care săptămâna trecută premierul a făcut mai multe declaraţii pe tema unor apropiaţi ai lui Klaus Iohannis din PNL care ar fi făcut lobby pentru compania austriacă, fapt ce a stârnit reacţia preşedintelui, care a cerut o anchetă a SRI, spunând că declaraţiile sunt grave şi că dacă se dovedesc neadevărate, Ponta va trebui să dea socoteală.

Întrebat, în repetate rânduri, despre numele celui despre care vorbeşte, premierul a refuzat să se pronunţe tranşant, însă a insinuat că Varga ar fi cea la care se referă.

Care pe care

De altfel, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Oradea, Lucia Varga a negat că ar fi avut vreo implicare în acest caz, arătând că, dimpotivă, în 2003 contractul cu firma a fost semnat de şefii Guvernului Năstase, iar acum este protejat de supravieţuitorii fostului guvern, şi anume Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii, ajuns socrul lui Ponta, fostul secretar de stat Adam Crăciunescu, pus de Ponta chiar director la Romsilva cu toate că este urmărit penal pentru corupţie, şi – în ultimă instanţă – de actualul premier, care în urmă cu 12 ani conducea chiar Corpul de Control al Guvernului.

"Nu am avut nicio întâlnire cu Holzindustrie-Schweighofer înainte şi nicio întâlnire după încheierea mandatului meu de ministru, iar în timpul mandatului am avut o singură întâlnire, instituţională, transparentă, şi am încercat să le explic că vrem să trecem de la stadiul exploatării brute a lemnului la cel de exploatare finită", a spus Varga, adăugând că "uşa mea a fost deschisă tuturor companiilor plătitoare de taxe şi impozite", dar în condiţii transparente, acelaşi principiu aplicându-l şi altor firme, dar şi ONG-urilor interesate de protecţia mediului.

Subiectul defrişărilor a fost pus pe tapet în contextul protestelor din toată ţara pe această temă.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Fost ministru al Pădurilor, Lucia Varga acuză: Dăunătorii codrilor româneşti sunt cei din PSD, în frunte cu socrul lui Ponta

Orădeni în stradă pentru salvarea pădurilor: "Nu ne tăiaţi viitorul" (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
cine stie...
poate dna Varga stie prea multe si trebuie inlaturata... ca altfel e ca un ghimpe... sau poate vorbeste doar aiurea si jigneste aiurea, ca poate e chiar bolnava psihica si de aia trebuie inlaturata, ca provoaca necazuri din senin prin denigrare si lucruri inventate intentzionat.
Postat 18 Mai 2015, 15:34 de vg
Paznicul hotilor !!
Ponta are interes direct prin socru in talharirea padurilor . Socrul (Sarbu + mafia parlamentara) este marele latifundiar al Banatului !!!!
Postat 18 Mai 2015, 10:54 de scortosul
Ponta, trompa mitomană a pădurilor !!!
Nici vorbă, Varga nu e lobbysta Schweinhoferilor ci a clanului Micula, care stă ca pe jar la fabrica din Ioaniş, să facă scândură pentru export, din buştenii ce sunt atât de mulţi încât depăşeşte potenţialul austriecilor, prieteni vechi care le dau cazare şi masă când vitejii Căcăcenilor merg la tratament în Alpi !!!
Postat 18 Mai 2015, 08:40 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON