URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2014, 13:35

Promisiunile electorale continuă: PSD anunţă că vin bani pentru construcţia campusului şcolar

Promisiunile electorale continuă: PSD anunţă că vin bani pentru construcţia campusului şcolar Pentru proiectul campusului şcolar, Primăria orădeană caută finanţare din 2008. Pentru că n-a primit bani de nicăieri, municipalitatea a ridicat un corp de clădire, folosit acum de Colegiul Economic Partenie Cosma, din bani proprii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Vrând să bifeze cât mai multe realizări în campania electorală, PSD scoate de la naftalină proiectele vechi ale Oradiei.

După ce viceprimarul PSD al municipiului, Ovidiu Mureşan, a anunţat marţi că în oraş se vor construi şase blocuri ANL, vineri şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a vestit o nouă investiţie deblocată: construcţia campusului şcolar.

Pentru acest proiect, Primăria orădeană caută finanţare din 2008. Pentru că n-a primit bani de nicăieri, municipalitatea a ridicat un corp de clădire, folosit acum de Colegiul Economic Partenie Cosma, din bani proprii.

În luna mai a acestui an, consilierii locali ai Oradiei au decis să actualizeze proiectul în valoare de 42,5 milioane lei, din care 8,2 milioane au fost deja cheltuite, şi să ceară finanţare Ministerului Dezvoltării.

Acum, proiectul a ajuns pe masa ministrului Liviu Dragnea. "Am fi vrut să fie gata contractul săptămâna trecută, ca să fie semnat în timpul vizitei ministrului la Oradea, dar nu s-a reuşit", a declarat Ioan Mang, vineri, într-o conferinţă de presă. Mang a precizat, totodată, că acesta va fi semnat în perioada următoare.

Preşedintele PSD Bihor a mai anunţat că Guvernul Ponta a deblocat şi alte lucrări la unităţi de învăţământ din Bihor, lucrări care au demarat mai demult, dar au fost sistate în timpul guvernării Boc.

În aceeaşi conferinţă de presă, Mang a ţinut să precizeze şi alte realizări ale Guvernului Ponta în domeniul educaţiei, cum ar fi reîntregirea salariilor cadrelor didactice, cadorisirea cu câte 150 de euro a 250.000 de profesori din învăţământul preuniversitar şi alţi 40.000 din universităţi, bani ce nu trebuie decontaţi şi pe care dascălii îi pot folosi oricum, conectarea la internet a 2.446 de şcoli din mediul rural şi urban mic, achiziţia a 600 de microbuze şcolare ori alocarea pentru educaţie, în 2013, a sumei de 22 miliarde lei, cu 2 miliarde mai mult decât în 2012.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Ce treaba are PSD cu Scoala???
Ce treaba are PSD cu Scoala??? Ponta si Mang plagiatorii care nu stiu scrie nici dupa dictare!! Repetenti si corgenti tembeli! Nici sa copiati dupa dictare nu stiti! Mash, marsh, marsh !!!
Postat 27 Octombrie 2014, 07:37 de simona
Toma necredinciosul
Nu pot sa cred ca exista persoane atat de naïve incat sa felicite un partid pt ceva ce nu s-a facut inca! Atentie la formulari: "se vor construi 6 blocuri ANL... proiectul a ajuns pe masa ministrului .... se va semna in perioada urmatoare". Singurele realizari raman cadorisirea profesorilor cu 150 EURO, conectarea unor scoli la internet si mircobuzele scolare, la care se adauga: - manuale digitale pt elevii care nu au avut niciodata tableta sau smartphone - colegii pt elevii care au picat la BAC si doctorate la F.F (OUG 49/2014). Dar la ce sa te astepti din partea unor guvernanti care nu se pricep decat la plagiat si furat ?
Postat 26 Octombrie 2014, 13:23 de Petcu
Vai de voi
Citesc niste comentarii si ma minunez. Voi chiar nu stiti absolut nimic din ce se intampla in lumea asta. In plus, cei ce faceti campanie online pt. PSD, habar n-aveti in ce tara veti trai. Tot mai fara speranta aceasta tara.
Postat 25 Octombrie 2014, 20:22 de EEBT
Bine lucrat!
investitia in tineri, in invatamant est cea mai buna decizie care se poate lua. Ceea ce s-a inatmplat cu elevii de la Colegiul Economic mi s-a parut o lipsa de respect; au fost nevoiti sa se mute dintr-o parte in alta
Postat 25 Octombrie 2014, 11:59 de Andreea
cea mai buna investitie
Ma bucur ca cei de la PSD se gandesc la viitorul tarii: tinerii, ce mai importanta resursa si cea in care trebuie sa se investeasca cel mai mult. Foarte bine!
Postat 25 Octombrie 2014, 11:16 de ILI
felicitari
Felicitam echipa PSD. E tot mai pusa pe treaba, pe fapte bune
Postat 25 Octombrie 2014, 11:11 de AMA
si sala polivalenta...
cea de la europarlamentare unde e santierul? a era o minciuna electorala si aia . scuzati
Postat 25 Octombrie 2014, 10:26 de oradean
Bravo...
..PSD!~Un partid serios!Votam VICTOR PONTA PRESEDINTE!
Postat 25 Octombrie 2014, 09:44 de gheorghe@sandor
REPLICA
Minciuni electorale PSD Bihor! Promiteti bihorenilor ca o sa le faceti si bar , bufet, club ,crasma , pe Luna satelitul natural al planetei Terra si acestia o sa va creada / SICTIR!:))=)). Iarasi se l;auda Ioan Mangh PLAGIATORUL PSD Bihor ? Se lauda pe degeaba ! Pe niste minciuni electorale PSD Bihor prost sfatuit de consilieri de imnagine ai PSD Bihor.Am fost , am vazut si stiu ce calitate indoielnica au lucraile de constructii in acest campus scolar , NU trebua sa ma fi venit cu laude si minciuni electorale legate de acest campus scolar ,Liceul economic Partenie Cosma. PSD Bihor si presedintele PLAGIATOR Ioan Mang voi stiti ca elevi acestui liceu au invatat si invata in doua schimburi de dimineata si dupa masa datorita incompetentei voastre de alua decizi bune pt bihoreni in CJ Bihor, dar la taieri e panglica si inaugurari , expoziti de arta naiva (si laude mincinoas la adresa plagiatorului Ioan Mang sunteti buni!:))=)) Lasa-ti pe alti sa va laude PSD Bihor si Nu va laudati singuri, ca lauda de sine nu miroase a bine , miroase a KKT , vedeti voi dupa rezultatele dezastruase in judet dupa alegeri. Victor Ponta presedinte????????? Oare??????:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Octombrie 2014, 18:10 de Romanul Simplu
Vine valul cu bani si pleaca ei in valuri !!!
Taxele si impozitele mai mari de la 200% la 800%, in functie de tipul bunului respectiv, pana crapa cei care vor putea plati si raman numai cei care voteza socialismul pe deplin capitalizat !!! Voteaza Ponta si asa o sa votezi si impozitul de 125 lei/mp/an pe locuinta pe care o ai in proprietate !!!
Postat 24 Octombrie 2014, 17:52 de WinDos
BINE CA AM REALIZAT CE TACTICA AU :))) criminali de popor SA SACRIFI UN popor PENTRU MANIPULARE , EXTRAORDINAR !
toti HOZTII INDIFERENT DE CULOARE POLITICA AU FOST PROTEJATI DE mafia PDL SI FOLOSITI CA MANIPULARE electorala :)) ASA VISEAZA EI voturi !BINE CA AM REALIZAT CE TACTICA AU :))) criminali de popor SA SACRIFI UN popor PENTRU MANIPULARE , EXTRAORDINAR !
Postat 24 Octombrie 2014, 15:42 de toti HOZTII INDIFERENT DE CULO
pnl
Psd-ul ce mai face cv prin judet, un ultimul timp pnl-ul s-a cam redus la tacere..
Postat 24 Octombrie 2014, 14:41 de Anton
SA CONSTUIM IN ORADEA !
SA CONSTUIM LA ORADEA O PUSCARIE ATAT DE MARE SA INCAPA TOTI HOTII DE LA PSD BIHOR !!! MANG, POP, SABAU, PAVEL, FARAIANU, MURESAN SI TOTI HOTII CARE CONDUC ACEST PARTID ONEST !!!
Postat 24 Octombrie 2014, 14:35 de NUME
A
Pnl-ul pierde teren din cauza neglijentei/incompetentei liderilor, iar psd iese tot mai mult in fata..
Postat 24 Octombrie 2014, 14:34 de Alexandru
Ceva de genu as dori și eu
Veneau trei tigani intr-o seara de la munca cand il vad in sant pe primar care era mort de bat.Acesta ii roaga pe tigani sa il ajute sa se ridice,il ridica tiganii in picioare si scoate primarul un carnetel si un pix si zice la primul tigan: -Tu ce vrei? -Vreau o casa ca am multi copii si vine iarna zise tiganul. -Tu ce vrei? intreaba pe al doilea tigan. -Tot o casa ca am multi copii si vine iarna zice el. -Tu ce vrei?intreaba pe al treilea tigan. -Vreau o ruleta. -Hai ma cere si tu ceva serios ce naiba sa faci tu cu o ruleta,intreaba primarul - Sa masor ******* care le-o dai la astia doi.
Postat 24 Octombrie 2014, 14:32 de Un cetățean impresionat
nu mai faceti publicitate negativa Psd-ului
Nu mai incercati sa faceti atata publicitate negativa psd-ului pentru ca nu mai este cazul. Vremea voastra si a propagandei voastre a trecut. Apucativa de altceva.
Postat 24 Octombrie 2014, 14:27 de coco
psd
Psd se implica tot mai mult in dezvoltarea Orasului, chiar si a judetului.
Postat 24 Octombrie 2014, 14:26 de Adriean
toate proiectele au fost deblocate
Toate proiectele au fost deblocate si toti banii restanti de pe vremeanlui boc au fost platiti. Felicitari Ioan Mang.
Postat 24 Octombrie 2014, 14:24 de cosmin
astia chiar fac cv
Adevaru e ca estia chiar fac cv in comparatie cu basistii care au furat tara 10 ani.
Postat 24 Octombrie 2014, 14:22 de gina
Si restul proiectelor?
Banuiesc doar ca pentru voi cei de la ebihoreanul si aceste proiecte palpabile deja, reprezinta tot pomeni electorale?
Postat 24 Octombrie 2014, 14:08 de pictor vonta
Si restul proiectelor?
Sau de masterplanul pe transport care prevede autostrada in zona Bihor plus o centura care sa ocoleasca Oradea prin jonctiune directa cu autostrada nu spuneti nimic?
Postat 24 Octombrie 2014, 14:07 de pictor vonta
Si restul proiectelor?
Sau de cedarea Tancodromului transformat in Parcul Industrial II, unde se doreste atragerea de investitori nu spuneti nimic?
Postat 24 Octombrie 2014, 14:05 de pictor vonta
Si restul proiectelor?
Sau de cel al podurilor de peste centura orasului care vor conduce la fluidizarea traficului nu spuneti nimic?
Postat 24 Octombrie 2014, 14:04 de pictor vonta
Si restul proiectelor?
Pai si de restul proiectelor cofintate de la guvern gen cel pe termie nu spuneti nimic?
Postat 24 Octombrie 2014, 14:03 de pictor vonta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON