URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2015, 20:24

Poliţistul sătmărean acuzat că a încasat şpăgi de 180.000 euro ca să obţină o achitare la Curtea de Apel Oradea a fost plasat în arest la domiciliu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţistul sătmărean Adrian Bota, anchetat de procurorii DNA Oradea pentru că ar fi încasat şpăgi de 180.000 euro de la un interlop ca să-i obţină în schimb o achitare la Tribunalul Satu Mare şi apoi la Curtea de Apel Oradea a fost eliberat din arest.

Decizia a fost luată, joi, de Curtea de Apel Oradea care a admis contestaţia depusă de apărătorul ofiţerului, avocatul Bogdan Meşter, împotriva încheierii de arestare dată de Tribunalul Bihor, pe care a desfiinţat-o, dispunând plasarea lui Bota în arest la domiciliu până pe data de 21 mai. Soluţia este definitivă.

Avocatul Meşter susţine că măsura arestului preventiv solicitată de procurorii DNA Oradea era una exagerată. „Faptele de care este acuzat clientul meu sunt din urmă cu 8 ani, urmărirea penală, începută toamna trecută, s-a desfăşurat până acum în condiţii bune, ofiţerul Bota s-a prezentat la audieri chiar fără citaţie. În această situaţie, nu văd unde ar fi pericolul pentru ordinea publică şi pentru buna desfăşurare a anchetei, de care s-au prevalat procurorii DNA atunci când au propus arestarea clientului meu”, a explicat avocatul.

În arest, dar pe facebook

Cu o zi înainte de a fi eliberat, pe pagina de Facebook a ofiţerului a apărut un mesaj în care acesta îşi susţine nevinovăţia, comparând cazul său cu cel al lui comisarului Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba. "E o înscenare, o mizerie profundă de a mă incrimina mincinos. Voi demasca aceste scenarii, acuzaţiile sunt minciuni la indigo, care vor cădea rând pe rând", se precizează în mesajul postat miercuri seara, la ora 22:14.

De semenea, ofiţerul le reproşează anchetatorilor săi "trauma, depresia şi lacrimile provocate familiei", atrăgându-le atenţia că "vor răspunde penal" pentru "mizeria profundă creată de nişte abjecţi". "Nu cred că în numele luptei anticorupţie ne putem permite "pierderi colaterale", vieti distruse, destine frânte, familii destrămate, toate acestea în fază de urmărire penală, când primează prezumţia de nevinovăţie şi într-o cauză înscenată de indivizi cunoscuţi cu îndeletnicirile lor mizere", scria ofiţerul, adăugând totodată că "nu am să îmi pierd onestitatea, demnitatea şi onoarea nici de-ar fi să crap!". 

Întrebat de BIHOREANUL cine a postat mesajul, având în vedere că Adrian Bota se afla în Arestul Poliţiei Bihor şi, deci, cel puţin teoretic, nu avea acces la internet, avocatul Bogdan Meşter pretinde că declaraţia a fost dictată de ofiţer soţiei sale, Laura, care apoi a reprodus-o pe pagina de socializare. "Nu a scris el mesajul", a declarat Meşter.

Comisarul Adrian Bota, soţul fostei preşedinte a organizaţiei PMP Satu Mare, Laura Bota, a fost arestat săptămâna trecută, joi, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor la propunerea procurorilor DNA Oradea, care l-au inculpat pentru luare de mită, trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare de bani.

Ofiţerul este acuzat că, în perioada 2006-2008, a pretins şi primit bani şi bunuri totatizând 180.000 euro (24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată, respectiv mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte etc) de la un cunoscut interlop sătmărean, Mircea Condor, denunţător în cauză.

Potrivit DNA, în schimbul banilor şi celorlalte foloase, Bota i-a promis denunţătorului că îl va ajuta să scape de dosarul în care fusese condamnat deja la 7 ani de închisoare pentru tâlhărie prin intervenţii făcute la Tribunalul Satu Mare şi Curtea de Apel Oradea, instanţe care să-i admită cererea de revizuire a dosarului şi să-l achite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON