URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2013, 15:59

Poliţistul Florian Rob, judecat pentru că a cerut şpagă şi sex în numele judecătorului Mircea Puşcaş, a fost eliberat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus punerea în libertate a comisarului Florian Rob, fostul şef al Poliţiei Rurale Ciumeghiu, arestat pe 17 ianuarie pentru trafic de influenţă. Omul fusese denunţat chiar de informatorul său şi de un alt hoţ, de la care ar fi pretins 1000 euro şi chiar o partidă de sex cu fiica unuia dintre ei, pentru judecătorul Mircea Puşcaş, cel care urma să pronunţe soluţia în dosarul lor.

După 6 luni de arest, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, la sfârşitul săptămânii trecute, recursul făcut de Alexandru Lele, avocatul poliţistului, împotriva unei noi decizii a Curţii de Apel Cluj, prin care s-a respins cererea de revocare a arestării, înlocuind măsura cu obligarea de a nu părăsi ţara. De asemenea, magistraţii i-au impus obligaţia ca, pe durata măsurii, să nu ia legătura, direct sau indirect, cu judecătorul Puşcaş, inculpat alături de el în dosar, cu denunţătorii şi martorii din proces.

"Încheierea Înaltei Curţi nu a fost motivată, însă s-a ţinut cont, cu siguranţă, de noile probe pe care le-am adus în favoarea poliţistului. Probele conturează deja o cu totul altă stare de fapt decât cea existentă în momentul în care s-a dispus arestarea lui Rob, iar ulterior trimiterea în judecată", a explicat BIHOREANULUI avocatul Alexandru Lele.

"Victimă colaterală"

Lele a invocat, printre altele, faptul că pentru unii dintre clienţii DNA, judecaţi pentru aceleaşi fapte, nu s-a solicitat arestarea, ori dacă s-a cerut, ulterior procurorii nu au mai insistat pentru menţinerea măsurii. Drept exemple au fost invocate cazurile avocaţilor Sava şi Chivari.

De asemenea, Lele susţine că a adus probe că poliţistul e o victimă colaterală într-o anchetă care l-a vizat pe judecătorul Mircea Puşcaş, trimis în judecată deja în două dosare şi anchetat într-altul, în toate pentru fapte de corupţie. "Rob era o verigă care trebuia să ducă la Puşcaş şi i s-a cerut să dea declaraţii împotriva magistratului. Cum nu putea să facă denunţuri mincinoase, a refuzat, iar procurorii s-au înverşunat şi au solicitat arestarea lui".

"Ascund dovezi"

Pentru a obţine eliberarea poliţistului, avocatul susţine că a mai solicitat şi obţinut obligarea procurorilor DNA de a depune la instanţă a aşa-zisului dosar de casă, (păstrat la sediul parchetelor după înaintarea cauzelor la instanţă), în care există dovezi în susţinerea teoriei sale.

"Dosarul cuprinde probe care nu au fost înaintate instanţei şi care susţin teza cum că s-a încercat forţarea unor puşcăriaşi (cei doi hoţi denunţători - n.r.) să dea declaraţii împotriva unor poliţişti şi magistraţi, pentru ca aceştia să obţină facilităţi. O primă dovadă a trocului este că cei doi, închişi iniţial la Satu Mare şi la Timişoara, au fost aduşi la Oradea, unde se află lângă familiile lor", a mai arătat Lele, care e convins că, în final, va reuşi să dovedească şi faptul că acuzaţiile împotriva ofiţerului ar fi forţate şi nedovedite.

Judecător judecat

Comisarul Florian Rob, fostul şef al Secţiei Poliţie Rurală Ciumeghiu, a fost trimis în judecată pe 28 ianuarie, sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ar fi pretins unor hoţi din Oradea, dintre care unul îi era informator, să plătească 1000 euro, iar unuia dintre ei să-şi pună la bătaie şi propria fiică pentru o partidă de sex cu judecătorul Mircea Puşcaş, care urma să pronunţe soluţia în dosarul lor.

În timpul anchetei, cu ocazia audierii sale în calitate de martor, judecătorul a fost prins cu declaraţii mincinoase, motiv pentru care procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a acestuia, alături de poliţist.

Rob a rămas în stare de arest preventiv până în prezent, după ce solicitările pe care le-a făcut pentru revocarea măsuri ori înlocuirea acesteia cu o alta, mai puţin restrictivă, au fost respinse în 6 rânduri atât Curtea de Apel Cluj, unde se judecă procesul poliţistului, cât şi de judecătorii Înaltei Curţi, instanţa unde cererile s-au judecat în recurs.

Ctiţi detalii despre caz în articolul: "Sentinţă pe sex: Denunţătorul poliţistului Florin Rob este chiar unul dintre foştii săi "ciripitori"!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pol.R
Pt.lele.in mintea lui lele este haos.Faci mari confuzii.Fata de Sava nu s-a luat măsura ares- țării pentru ca DNA-ul a pierdut confruntarea.Lele lăsa-l pe Sava in pace,pentru ca o sa Urmeze pentru fiecare plata.Se știe ca nu ai nici un merit daca așa ți-ai motivat recursul. Problema este ca Pt.asa ceva nu se tine un om arestat.Tu vezi sa nu-ți aduci clientul din nou in arest,având in vedere interdictia de contact dintr Rob si judecătorul P.pt.ca tu Lele Esti si avocatul judecatorului in alta cauza de alta natura,iar cei doi au aceeași calitate in Dosarul de la Cluj.Nu se face!!!
Postat 10 Iulie 2013, 17:43 de Pt.LELE
comentariu
de cand a fost facut ofiter la apelul bocancilor nu ii mai ajungeai la nas de arogant si figurant ce era .dupa parerea mea acest om numai are ce cauta in politie .rusineeeeeeeeee acestui om.Domnule Popa daca sunteti un om corect dati-l afara pe acest n.....itACESTE SPECIMENE DE OAMENI NU MAI AU CE CAUTA IN POLITIE.
Postat 10 Iulie 2013, 10:26 de oradean
insfarsit
florin eu am ciocnit paharul care ti l-am promis la nunta dumnezeu face dreptate intotdeauna
Postat 09 Iulie 2013, 23:34 de infarsit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON