URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2014, 09:00

Poliţistul anului, spaima spărgătorilor: anul trecut Ovidiu Tamaş a trimis după gratii zeci de hoţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agentul şef Ovidiu Tamaş, de la Poliţia Oradea, a fost desemnat poliţistul anului în Bihor. Subofiţerul e unul dintre cei mai buni poliţişti judiciarişti, specializat pe furturi de locuinţe şi societăţi comerciale, şi lucrează în cadrul Biroului de combatere a infracţiunilor contra patrimoniului din Poliţia Municipiului.

De numele lui Tamaş se leagă mai multe anchete reuşite ale Poliţiei Oradea, cum ar fi prinderea unui grup de spărgători dn judeţul Arad care, în martie anul trecut, au jefuit 5 magazine şi 14 locuinţe din oraş în mai puţin de o săptămână, dar şi a celor trei spărgători orădeni care, tot în primăvara anului trecut, au golit mai multe apartamente şi boxe din cartierul Rogerius.

Pentru reuşitele sale, subofiţerul a fost răsplătit cu o diplomă de excelenţă, o tabletă cu internet nelimitat din partea Fundaţiei Ioan Baciu şi 500 lei oferiţi de Corpul Naţional al Poliţiştilor. Recompensele materiale sunt o noutate, de vreme ce în anii trecuţi toţi poliţiştii merituoşi au primit doar diplome.

De altfel, în cadrul şedinţei festive desfăşurate marţi, de ziua Poliţiei Române, la sediul Inspectoratului Bihor, 40 de poliţişti bihoreni au primit scrisori de mulţumire din partea conducerii instituţiei, însoţite de premii de câte 200 lei, sumele fiind puse la dispoziţie de Fundaţia colonel Ioan Baciu, organizaţie non-profit înfiinţată la nivelul Poliţiei Bihor.
"Este primul an în care putem să vă dăm şi altceva decât diplome. Sunt sume infime, dar un semn de respect pentru dăruirea şi pasiunea cu care îşi desfăşoară activitatea", a explicat şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa.

La rândul său, şeful Poliţiei bihorene a avut şi el parte de un cadou surpriză: a fost recompensat cu o diplomă de excelenţă din partea Fundaţiei colonel Ioan Baciu. "Este un semn de înaltă preţuire pentru profesionalismul, perseverenţa şi grija faţă de semeni", a explicat preşedintele Fundaţiei colonel Ioan Baciu, subcomisarul Florian Sîrca, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor.

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie - Biroul Teritorial Bihor a oferit alte două premii de câte 500 lei agenţilor Felician Hamor şi Vlad Bulzan de la Poliţia municipiului Oradea. Cei doi subofiţeri au fost răniţi luna trecută, când au surprins trei hoţi care au furat mai multe bunuri dintr-o casă aflată în construcţie iar apoi au încercat să fure combustibil dintr-o maşină.Unul dintre hoţi a încercat să fugă cu maşina, acroşându-l pe agentul Bulzan, pe care l-a şi călcat pe laba piciorului. Hamor, care se afla în faţa maşinii, a fost luat pe capotă iar hoţul l-a purtat în acest fel pe o distanţă de 38 metri, timp în care a efectuat în mod deliberat manevre bruşte de virare stânga-dreapta, proiectându-l în final pe asfalt. Ulterior, fugarul a fost prins şi arestat.

Tot de Ziua Poliţiei, alţi 4 ofiţeri şi 2 agenţi de poliţie din Bihor au fost avansaţi înainte de termen pentru merite deosebite, iar 8 poliţişti au beneficiat de ridicarea sancţiunilor disciplinare cu care s-au ales din cauza unor abateri.

La sărbătoarea poliţiştilor bihoreni au participat oficialităţi locale şi judeţene, colaboratori, colegi poliţişti de la Căpitănia Hajdu-Bihar şi Békés dar şi foşti şefi ai IPJ Bihor şi ai Poliţiei Oradea, acum în rezervă, printre care se numără chestorul Gheorghe Chereji, generalul de brigadă Lazăr Cârjan şi Ioan Câmpan.

Pe de altă parte, dacă la şedinţa de bilanţ din ianuarie, oficialii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor nu au fost invitaţi iar cei ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu au venit, acum, de ziua Poliţiei Române, ambele instituţii au fost reprezentate chiar de şefi, comisarul şef Gabriel Cheregi (şeful DGA) şi procurorul şef Ciprian Man (DNA).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Bravo
Felicitari. Bravo si la mai mare.
Postat 27 Martie 2014, 10:57 de Silviu
marioara
BRAVO , FELICITARI SI SA NE DEA DOMNUL CITI MAI MULTI LA FEL !
Postat 27 Martie 2014, 09:44 de MIHUT
intrebare
Dar de ce nu spuneti cine a fost cel mai slab politist sau daca au fost mai multi dati-ni-i pe ultimii 3?
Postat 27 Martie 2014, 08:41 de john doe
CIORDEALA LA GREU
poate vine si la tnica ca super politisti din zona sunt ca varza se fura ca-n codru din locuinte dar destepti nu gasec nici un hot sunt tari de cap rau lor nu le-ti dat vreun premiu ca merita nu gluma PREMIUL CEI MAI MARI PROSTI
Postat 26 Martie 2014, 22:20 de MUGUREL FLORICEL
garcea si cascheta
apropo era plina sala de hoti in cu cashcheta si nu numai...
Postat 26 Martie 2014, 18:26 de garcea
FELICITARI
CHIAR A MERITAT PREMIUL,ESTE INTRADEVAR CEL MAI BUN POLITIST.FELICITARIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 26 Martie 2014, 14:58 de passadena
Bravo
BRAVO FELICITARILE MELE, O MARE ONOARE
Postat 26 Martie 2014, 10:37 de Sanda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON