URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2016, 17:47

Poliţiştii au dat "în mintea copiilor" ca să-i înveţe cum să se ferească de hoţi şi accidente (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O amplă campanie de prevenire a victimizării copiilor realizată de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie şi a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Oradea se încheie în aceste zile. Începând din luna iulie, poliţiştii au coborât printre copiii de toate vârstele din zonele de agrement, ca să-i înveţe cum să se ferească, printre altele, de hoţi şi accidente dar şi cum să nu încalce legea.

"Deplasarea copiiilor în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mai mari fără supraveghere, circulaţie mai intensă pe drumurile publice - poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni", a explicat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, scopul acţiunilor.

În cadrul campaniei, poliţiştii au purtat discuţii cu copiii din taberele administrate în Bihor de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret - Oradea, Şuncuiuş, Remeţi şi Bratca, dar şi în alte locuri de petrecere a timpului liber, în parcuri, în ştrandurile din staţiunile bihorene Băile Felix şi 1 Mai sau în taberele de zi realizate de diverse organizaţii neguvernamentale, cum e şi Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" sau Şcoala de Vară organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei.

"Activităţile preventive ale poliţiştilor bihoreni au inclus informarea interactivă a tinerilor, proiecţii de filme educativ – preventive, distribuirea de fluturaşi, pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive, jocuri şi concursuri pe diverse teme, toate în scopul formării unui comportament preventiv, subliniind importanţa propriilor atitudini în vederea reducerii riscului de victimizare", arată informare.

Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă, poliţiştii au organizat întâlniri şi cu turiştii aflaţi în zone de agrement din Oradea şi staţiunile bihorene Băile Felix şi 1 Mai, transmiţând recomandări preventive şi distribuind pliante cu sfaturi pentru prevenirea furturilor  din locuinţe, autoturisme, genţi şi buzunare, dar şi furturi specifice sezonului estival, precum cele din ştanduri, furturile de biciclete, furturile din camere de hotel şi a infracţiunilor de tâlhărie.

Pliantele cu mesaje preventive au fost realizate în cadrul campaniilor "Atenţie la hoţii din buzunare", "Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi", "Siguranţă în vacanţă" şi în cadrul campaniei "Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON