URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2013, 18:36

Poliţiştii antifraudă au recuperat aproape toţi banii oamenilor păcăliţi cu locuri de muncă în Germania

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au reuşit să recupereze aproape în întregime paguba sutelor de oameni păcăliţi cu locuri de muncă în Germania, prin confiscarea banilor şi bunurilor aparţinând celor trei persoane implicate în escrocherie, Jean Dominan, Richard Vereş şi Vasile Pop.

Lucian Hodoşan, şef birou în cadrul SIF Bihor, cel care coordonează ancheta în caz, a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, că în total, din suma de 243.000 lei reprezentând prejudiciul cauzat celor 400 de persoane păcălite, poliţiştii au reuşit să identifice şi să pună sub sechestru asigurător bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei.

"În contul unuia dintre suspecţi s-au găsit 150.000 lei. În plus, s-a aplicat sechestru asigurator şi pe alte bunuri găsite la domiciliile celor trei, pe un autoturism şi pe aparatură electronică", a declarat Hodoşan.

Potrivit ofiţerului, ancheta în caz este în stadiu avansat, iar dintre cele trei persoane implicate în escrocherie, una singură este, încă, dispărută. Este vorba despre Vasile Pop, căutat şi acum, după ce vinerea trecută a plecat de la domiciliu. "A luat 4000 de euro de acasă şi a dispărut", mai declară ofiţerul.

Totodată, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a informat, miercuri, printr-un comunicat, că doi dintre cei trei suspecţi au fost audiaţi şi informaţi despre învinuirile care li se aduc. În timp ce Jean Dominan a negat acuzaţiile, asociatul său, Richard Vereş, a recunoscut faptele.

"În cazul lui Vereş, procurorul de caz Alin Leucea a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile, ţinând seama de faptul că a colaborat cu organele de urmărire penală şi că a avut un rol secundar în activitatea infracţională, în sensul că punea în executare dispoziţiile inculpatului Dominan", a explicat prim-procurorul Vasile Popa.

Pop nu a avut o implicare efectivă în escrocherie. "Pop a preluat părţile sociale ale firmei, însă întreaga activitate a fost continuată de Dominan. Pe 2 august, a dispărut. Procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă în lipsă, pentru 10 zile de la data prinderii, însă judecătorul din cadrul Tribunalului Bihor a respins-o ca neîntemeiată", a mai arătat Vasile Popa.

Citiţi pe această temă şi articolul "Sentinţă în dosarul escrocilor care au înşelat 400 de oameni promiţându-le joburi în Germania. "Creierul" grupării – 10 ani cu executare!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
sa vezi si nici sa nu crezi , ce rost are VOTUL daca drepturile nu se RESPECTA si CRIMA ORGANIZATA
sa vezi si nici sa nu crezi , ce rost are VOTUL daca drepturile nu se RESPECTA si CRIMA ORGANIZATA se dezvolta ? ACUM oriunde mergeti tot HOTI trebuie sa fiti, care e viitorul in U.E. ? HOTII conduc in FMI ?
Postat 08 August 2013, 10:46 de :))))))))))))))))
nici nemtii nu respecta legea si tot la negru muncesc si acolo ?
mai fratilorrrr , suntem de cosmar vorbesc cu romani plecati la munca in Germania si zic ca dau la trei oameni cat trebuie sa dea la unul si fara relatii nu gasesc loc de munca restul e teapa, ce se intampla, nici nemtii nu respecta legea si tot la negru muncesc si acolo ?
Postat 08 August 2013, 00:43 de ce se intampla ?
INSTIGAREA la infractiuni ca sunteti disperati nu este un act de CURAJ !!!!
Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase. (Aristotel) INSTIGAREA la infractiuni ca sunteti disperati nu este un act de CURAJ !!!! Cereti va DREPTURILE de ce va purtati ca niste SLUGI , ale cui fiinte sunteti ? LENEA nu tine loc de CURAJ :) CE o sa inteleaga investitorii straini ca sunt escroci daca mandateaza pe cineva in Romania sa fie administrator ? TIGANIADA romaneasca si lasitatea traim , salbatici nicidecum un popor civilizat ! Sunt atatea cazuri de delapidare, de gestiune frauduloasa, evaziune, etc si dureaza anii pana se da sentinta definitiva.PEDEPSITI pe cei ce instiga la infractiuni si CORUPTIE, distrugeti RADACINA cauzelor. INAINTE de a incheia un act JURIDIC ca contractul de munca ai obligatia sa cunosti legea nu mai merge ca te a inselat CINEVA! LA NOTAR sa le incheiati si la revedere !! DU te fa o meserie si te autorizeaza nu trai ca un instigatorla infractiuni=infractor !!!
Postat 07 August 2013, 21:58 de vai de noi !!!
pe bune CODUL CIVIL costa multi bani !!!!
acum pe bune sa ne spuna cei 400 de pabubiti cat au cheltuit pe civvil si cate recursuri se vor face, asociatul sigur va face daca nu este partas si face dovada prin acte ca daor adminstratorul stia, el e obligat cu ocazia aproparii si descarcarii de gestiune a administratorului sa stie ce a facut el, nu va jucati si nu mai instigati la fapte penale si fapte de coruptie ! Asociatul trebuie sa se apere inclusiv penal si sa ceara daune , LEGEA permite sa ai administrator nu sa fi HARTUIT si abuzat !!! La CEDO sa ajungeti cu daune de milioane de euro.
Postat 07 August 2013, 20:34 de codul civil
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON