URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2016, 12:44

Poliţiştii acuzaţi de DNA de corupţie contestă controlul judiciar şi interdicţia de a profesa: "Sunt lipsiţi de orice venit"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chestorul Liviu Popa, comisarul şef Remus Indrei (foto, al doilea din stânga), comisarul şef Dorin Vesa, subofiţerii Gheorghe Bat şi Raul Rotar, dar şi funcţionarul APM Bihor Minodora Pătroc, cu toţii inculpaţi şi puşi sub control judiciar în dosarul de corupţie al DNA Oradea, au contestat măsura preventivă la Curtea de Apel Oradea.

În solicitările înaintate instanţei miercuri, aceştia au cerut suplimentar ca, în cazul în care judecătorii vor decide menţinerea măsurii, să înlăture unele interdicţii impuse, în principal cea de a profesa.

Avocatul Răzvan Doseanu (foto) care, alături de colega lui de cabinet, avocata Simona Paşcu, îi apără pe Remus Indrei, Dorin Vesa şi Minodora Pătroc, a declarat BIHOREANULUI că au contestat măsura pe considerentul că, împotriva celor trei, nu sunt probe că au săvârşit infracţiunile de care sunt acuzaţi.

Avocatul Răzvan Doseanu"Nu sunt probe că au săvârşit infracţiunile de care sunt acuzaţi şi nu există o legătură între cele reţinute de către acuzare ca reprezentând foloase necuvenite şi eventualele atribuţii de serviciu", susţine avocatul.

Doseanu spune că, în cadrul aceleiaşi contestaţii, a cerut şi modificarea obligaţiilor instituite clienţilor săi, respectiv înlăturarea interdicţiilor de a părăsi ţara şi de a exercita profesia.

"Odată cu punerea în mişcare a acţiunii penale, poliţiştii sunt puşi la dispoziţie, putând executa doar activităţi administrative, fără a putea comite nici măcar teoretic infracţiuni de natura celor reţinute de către DNA", a explicat avocatul.

Dar, în timp ce prin punerea la dispoziţie poliţiştii ar avea dreptul la un minim de venit, prin interdicţia instituită de procurorii DNA, de a nu-şi mai exercita profesia, aceştia sunt lipsiţi de orice venit. "Oamenii au credite bancare, copii în întreţinere. În alte cazuri similare, chiar implicând poliţişti, nu s-au dispus astfel de interdicţii care să lipsească de orice sursă de venit persoanele acuzate şi familiile acestora", a mai arătat Doseanu.

Cele şase contestaţii înaintate Curţii de Apel Oradea au primit termen de judecată luni, 3 octombrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Salarii?
Cu siguranță dacă cei cercetați se vor dovedi a fi nevinovați își vor incasa lefurile retroactiv , așa ca nu merita sa ne pripim în a plăti și cere salarii pt ca exista șanse ca acești chiar sa fie vinovați și ar incasa practic niște bani necuveniti care tot cetățeanul de rand și contribuabilul i scoate din buzunar....Așa ca ar fi corect sa aștepte finalizarea cercetărilor și sigur vor beneficia de toate drepturile bănești dacă vor fi găsiți nevinovați.
Postat 29 Septembrie 2016, 22:53 de Adrian_Preda
Hai sictir
Preferam sa le platim lefurile eventual daca sint intradevar nevinovati ulterior pe aceasta perioada. Ar putea fi gasiti nevinovati doar daca anchetatorii vor fi pe mina cu ei si le vor da informatii alterind si prbele, sau daca vor ajunge la unii judecatorii care fac parte din aceeasi gasca. Altfel statutul politistului parca are si ceva moralitate si integritate ori daca ar fi avut cit de cit asa ceva am fi vorbit de ei la trecut ca si existenta.
Postat 29 Septembrie 2016, 17:12 de point-P-I
Ei, si?!
Cand aia patru judecatori Florica Roman, Denisa Vidican, Raluca Cuc și Ovidiu Galea au stat pe tusa un an si jumatate, nu s-a intrebat nimeni daca au familii, rate la banci, etc. Culmea! judecatorul de camera preliminara a intors dosarul la dna, pe motiv ca parchetarii nu si-au facut treaba!
Postat 29 Septembrie 2016, 16:27 de pinonel
Bursa locurilor de munca
Se organizeaza in octombrie bursa locurilor de munca, in mediul privit e un deficit de forta de munca foarte mare.
Postat 29 Septembrie 2016, 14:22 de Traian
mda...
Eu zic sa le dati niste bani...
Postat 29 Septembrie 2016, 14:20 de seth
SI SOTIILE LOR?
Sunt convins ca sotiile lor castiga cu mult peste minimul pe economie (au avut ei grija sa pe bage unde trebuie si pe dansele), sau, daca dansii castiga(u) asa bine in MAI (ca doar platesc prostii taxe in RO la toti bugetarii adormiti) incat doamnele au devenit casnice, imi pare rau ...dar asta e viata. Cand faceau abuzuri nu se gandeau la consecinte? Sa ne scuteasca cu melodramele astea... . Nici un cetatean care lucreaza legal in Romania nu are o parere buna despre stautul acesta favorizat al politistilor, cu pensionare pe sume enorme la 40-50 de ani (in timp ce prostii muncesc pana la 60+), cu tot felul de sporuri mai mult sau mai putin mascate! Sa-si foloseaeca economiile, uitati-va doar pe declaratiile de avere sa vedeti ca nu sunt asa saraci, "saracii"... .
Postat 29 Septembrie 2016, 13:56 de OradeaCivitas
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON