URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2011, 13:19

Poliţist reţinut la Aleşd după ce, băut la volan, a spulberat cu maşina un pieton

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un poliţist a fost reţinut la Aleşd, pentru 24 de ore, după ce, vineri seară, băut fiind, a accidentat foarte grav o femeie în vârstă de 75 ani care transporta o butelie cu căruciorul pe acostamentul drumului dintre localităţile Aleşd şi Aştileu.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, cel care efectuează cercetările în caz, accidentul a avut loc în jurul orei 18. Victima venea dinspre Aştileu spre Aleşd când a fost lovită de autoturismul condus de poliţist.

"Maşina a izbit căruciorul, iar femeia a fost proiectată în urma impactului în şanţul de la marginea drumului. Şoferul a mai rulat aproximativ 75 metri până a reuşit să oprească, după care s-a întors la locul accidentului şi a sunat la 112 pentru a anunţa evenimentul rutier", a declarat BIHOREANULUI prim-procurorul.

După sosirea echipajului rutier, poliţistul, Marian Podilă, agent de proximitate în cadrul Compartimentului de Ordine Publică din Poliţia Aleşd, a fost testat cu aparatul etilotest care a arătat că avea o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus imediat la Spitalul Aleşd pentru a i se recolta sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

"Din declaraţia poliţistului rezultă că a băut înainte de producerea accidentului într-un local şi se îndrepta spre casă. În urma analizelor a reieşit că avea o alcoolemie destul de mare, de 1,70 la mie alcool în sânge. Din acest motiv, dar şi pentru că nu se ştia care este starea victimei, am dispus reţinerea lui pentru 24 ore sub acuzaţia de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă", a explicat Viorel Gavra, care, după expirarea ordonanţei de reţinere emisă pe numele poliţistului, intenţiona să-l pună în libertate.

"Acum ni s-a comunicat că starea victimei este stabilă, iar potrivit certificatului medico-legal, leziunile provocate în urma accidentului necesită doar 15 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicaţii. Autorul şi-a recunoscut vina, nu a părăsit locul accidentului şi nu are antecedente penale. Nu sunt motive pentru a solicita arestarea lui", a mai arătat prim-procurorul Parchetului Bihor.

Imediat după producerea accidentului, agentul şi-a anunţat demisia din funcţie.

Dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi al SMURD Oradea, a declarat sâmbătă BIHOREANULUI că victima, din Aştileu, fost internată la secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean.

"Are o plagă în regiunea abdominală de aproximativ 40 de centimetri, dar din fericire, fără penetrarea cavităţii abdominale, traumatism cranio cerebral cu fractură de craniu şi hematom intracranian!", a declarat dr. Borcea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
pt.ionel si fane
M.U.I.E.( multa ura exista in voi, frustratilor!)
Postat 18 Noiembrie 2011, 00:30 de ludu
mda
@nkl ...*nimeni ka el*...nu vezi ce titlu pompos are articolul? ce daca-i politist? poate ca e fain asa...sa fi politist, si sa incalci reguli, nu? cu haine de piele sau latex si...bici...hi hi hi...nkl
Postat 11 Iulie 2011, 23:27 de marce
pareri?
deja au trecut 48 de ore si ziaristii nu mai dau detalii? a ramas in arest sau nu? unde sunteti ziaristilor? sau va obliga cineva sa nu mai dati detalii despre acest caz, atita timp cit implica un politist beat intr-un accident ????
Postat 11 Iulie 2011, 21:52 de nkl
mda
politist vs. paprika....mda...politistul a gresit si si-a dat demisia...paprika a gresit...si-a dat demisia...pardon...va v-a apara ca si pana acum...in felul lui. afara cu politia?
Postat 11 Iulie 2011, 21:43 de marce
,,baiat bun'' ?!
,,....era baiat bun...era un om deosebit...'' Poate ca era baiat bun, poate ca saluta pe toate babele de pe strada, poate ca cinstea la crasma pe toti, dar intrebati-o pe baba pe care a izbit-o, aia ce zice oare ?! Astia, ,,organele'' care-i sariti in aparare, daca va lovea betivul tata sau mama, poate un copil sau sotia, tot ,,baiat bun'' era ?! Ramane cum a zis Ionel, adica chestorul POPA : ,,nenorociti si betivi'' !
Postat 11 Iulie 2011, 05:48 de fane
ssssss
.............prietenii sunt alaturi de tine Marine. Sa fii tare . victimei insanatosire grabnica....
Postat 10 Iulie 2011, 12:43 de gogu.
pentru anonim
Poate ca este un om deosebit, dar fiind politist trebuia sa stie ca nu avea voie sa se urce baut la volan.
Postat 10 Iulie 2011, 12:29 de mara
de ce urlau Politistul ca BOC e vinovat
nu Boc ia facut betivi:))) buna observatie IONEL.
Postat 10 Iulie 2011, 09:09 de hopa
un om deosebit
...este tragic ce s-a intamplat dar nu judecati pe nimeni daca nu-l cunoasteti. Acest domn politist este un om de o bunatate si omenie rara, devotat meseriei pe care o practica. Este adevarat ca a gresit dar greseala este omeneasca. Prietenii adevarati te vor sprijini mereu si iti vor fi alaturi. Curaj pe mai departe.
Postat 09 Iulie 2011, 23:26 de anonim
bravoo lui un om liber
ce sa mai spui, avem politisti umani nu animale:)) e dovedit nu totii se lasa dresati de sitem mai si traiesc liber :)) bravo lui mi se pare normal sa poti si bea si conduce dar in Romania nu, in RO mania in lanturi.
Postat 09 Iulie 2011, 19:55 de da!
ionel cretin
Ionel ...cap ai...minte-ti mai trebuie in el !!! Vorbesti ..mult ..prost...si fara rost!
Postat 09 Iulie 2011, 18:40 de ionel cretin
Ce crede seful mare despre ei :
Chestorul Liviu Popa, Cluj, 28 ian. 2011: \"Avem destui poltisti betivi si nenorociti in Politia Romana\" De atunci lucrurile merg din rau in mai rau ! De asa-zisii politisti cine ne apara : trec cu masina peste noi, ne impusca, ne talharesc mana-n mana cu interlopii si cate si mai cate ?! Concluzia : AFARA CU EI !
Postat 09 Iulie 2011, 15:08 de ionel
e politist
el poate dar ma intreb de cate ori a condus beat?
Postat 09 Iulie 2011, 14:34 de adrian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON