URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2016, 16:29

Poliţia investighează un caz de cruzime asupra animalelor în Salonta. O căţeluşă a fost târâtă după maşină, legată de un gard şi omorâtă (FOTO)

Poliţia investighează un caz de cruzime asupra animalelor în Salonta. O căţeluşă a fost târâtă după maşină, legată de un gard şi omorâtă (FOTO) (foto: Antonia Kertesz, Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia din Salonta cercetează un caz înfiorător de cruzime asupra animalelor, după ce o căţeluşă a fost omorâtă în chinuri, fiind legată şi trasă după o maşină, apoi legată de un gard şi lovită cu o piatră în cap. Căţeluşa a fost descoperită de o femeie, care a postat pozele pe Facebook, condamnând gestul proprietarului.

"Un caz de cruzime înfiorătoare s-a petrecut vineri noaptea spre sâmbătă în Salonta. Această căţeluşă am găsit-o legată de gard în apropierea staţiei de salvare. Biata căţeluşă era legată după o maşină şi trasă până la locul unde a fost abandonată. Acolo a fost legată de gard şi apoi lovită cu bestialitate cu o piatră mare în cap, ca să fie sigur criminalul că a omorât-o. Oameni buni, avem un criminal printre noi", a scris Antonia Kertesz, care coordonează un adăpost de câini în Salonta.

Femeia a făcut un apel către toţi cei care ar putea da informaţii despre proprietarul căţeluşei chinuite.

"Apel către toţi cetăţenii din oraşul Salonta, cine poate da detalii şi cine recunoaşte căţeluşa sau şi-a dat seama că o căţeluşă asemănătoare lipseşte din curtea vecinului este rugat să mă contacteze la numărul de telefon 0774.052.465 sau prin Messenger. Nu putem trece nepăsători peste faptul acesta", a scris aceasta.

Mai mult, salontanca a anunţat că va oferi recompensă pentru informaţiile valide care i se vor oferi.

Antonia Kertesz a mai povestit că a fost contactată de Poliţia Salonta după ce a publicat pozele şi, ulterior, a făcut o plângere în acest sens. Poliţiştii investighează cazul şi au trimis corpul căţeluşei la Direcţia Sanitar Veterinară pentru necropsie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Darwin in RO
Involutia speciilor.
Postat 08 Decembrie 2016, 19:08 de Iness
BESTIE PURA
Suntem specia cea mai violenta, intolerabila, nesimtita, lipsita total de empatie din univers. Aceste forme de viata care se manifesta in acest fel fata de o fiinta lipsita de aparare si evident, mai slaba decat el, nu sunt nici mai mult nici mai putin decat, diavoli liberi. Acest fel de insi nutresc astfel de ganduri privitor la orice fiinta mai slaba decat el, inclusiv oameni. Rusine speciei umane pentru astfel de fapte si rusine legislatiei pentru ca astfel de indivizi nu sunt descompusi pana la nivel de atom. Exact astia sunt indivizii care daca au si putere dau startul la adevarate nenorociri, gen exterminari, genocid, etc,etc. Aceasta fapta este defitia completa de bestie.
Postat 08 Decembrie 2016, 15:31 de User anonimizat
Uameni...
Pe criminalii din varful lantului trofic, ii incarceram ptr 20-30 de ani...ca deh sunt Uameni...Animalele le schingium, ptr hrana, blana, s.a.m.d. si le si luam viata. Pe rechin sau crocodil, sarpe, elefant, ii doare exact in fatza varfului de lantu' trofic al tampitului ce scris primul comment. Exact asa si pe noi, de FLORIN64 ....
Postat 08 Decembrie 2016, 10:00 de Maricel
FLORIN64
Am vrut sa scriu ceva, dar in schimb sper ca cineva sa te ajute sa te schimbi. In primul rand animalele nu ataca oamenii decat daca sunt amenintati. Majoritatea cazurilor in care acestea au atacat este din cauza copiilor care cel mai probabil si au batut joc de ele. In al doilea rand putem spune ca in stapan isi asteapta ingrijorat cainele,pisica, etc sa ajunga acasa sau in parinte care isi asteapta copilul spulberat intr-un accident de masina. Asa cum unii copii pleaca de acasa(neobligati), asa se intampla ca si unele animale sa mai iasa. Diferenta e ca animalele nu se drogzheaza, nu beau alcool, nu jignesc alte vietati, nu realizeaza accidente care at fi putut prevenite etc. In fine, sper sa ti se deschida mintea la un moment dat.
Postat 08 Decembrie 2016, 09:27 de anaFiri
Doamne ce nebuni pot exista pe lumea asta
Hai mah, da-o naibii cum sa fii atata de crud??? Ce natie de barbari suntem? Chiar nu inteleg, astfel de oameni nu au suflet deloc, pentru ca minte se vede ca nu au deloc. Nebuni de legat. Ma intreb cu ce i-o fi gresit amaratul ala de l-a torturat asa, parca as citi un scenariu de filme de groaza. Daca nu a mai avut nevoie de caine, sau cainele l-a suparat atat de rau, de ce nu l-a dus la un adapost public sa il lase acolo, sau sa il duca cu masina si sa il lase undeva la marginea unui sat? Bine, stiu ca abandonul nu e o solutie, dar totusi putea fain frumos sa il lase undeva nu sa il omoare cu sange rece. Macar daca il lasa undeva, saracul catel tot avea o sansa, poate cineva prindea drag de el si il accepta in gospodaria lui. Oribil, oribil gest, nu mai dati stiri de astea. Pe de alta parte e bine ca se mediatizeaza cazul, macar is pedepsiti astfel de psihopati si se gandesc de 2 ori pana sa faca asa ceva.
Postat 08 Decembrie 2016, 00:01 de Cosminn
No comment
FLORIN64 daca noi am ajuns in varful lantului trofic nu inseamna ca trebuie sa ii chinuim pe toti care ne sunt inferiori, din contra trebuie sa dam dovada de ratiune si responsanilitate, iar in categoria asta ii includ si pe parintii care isi asteapta copiii acasa muscati de caini cat si pe cei care lasa cainii nesupravegheati...de la simpli stapani pana la autoritati nepasatoare care se complac in situatia de a da vina pe caini in loc sa isi puna in valoare calitatile care, culmea ironiei, ar fi trebuit sa ne aseze in varful lantului trofic.
Postat 07 Decembrie 2016, 22:30 de John_Doe
Atentie la oamenii din jurul nostru
Cata78, acel florin64, prin chestiile pe care le debiteaza de fapt ne atrage atentia asupra celor ca si el(si nu sunt deloc putini); oameni cruzi, fara sentimente, intoleranti, care sunt dispusi oricand sa te execute. Toate dictaturile s-au bazat pe acest fel de indivizi, care in stare latenta par inofensivi, dar Doamne-fereste sa ajungi la mana vreunuia...
Postat 07 Decembrie 2016, 22:16 de Neutryno
@florin64
Daca esti in varful lantului trofic inseamna ce trebuie sa fii o bestie? Ca sa omori in chinuri un animal trebuie sa ai probleme grave la "mansarda". Nu-mi dau seama totusi ce ai vrut sa transmiti prin mesajul tau, ca esti de acord cu imbecilul care a facut asta? Deci daca prindem un animal liber pe strada, hai sa il legam dupa masina, sau eventual sa-i dam foc, ca doar asta e distractie, ce mai...suntem in varful lantului trofic si asta ne permite sa facem ce vrem, cand vrem. Pacat de oamenii cu asemenea mentalitate.
Postat 07 Decembrie 2016, 18:45 de Cata78
asa si...
....este un parinte, cel putin unul care, si acum isi asteapta acasa copilul omorat de o haita de caini. Dragii mei, asta-i varful lantului trofic, cine e in varf, e in varf. Legea e proasta si nu mai bateti toba cu drepturile animalelor, chestia e simpla, un caine trebuie sa fie ori in lesa ori cu jujeu la gat, in rest este un criminal in libertate si in consecinta va fi tratat ca atare. Sarbatori fericite
Postat 07 Decembrie 2016, 17:34 de FLORIN64
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON