URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2010, 16:56

Poliţia de frontieră îşi prezintă eroii ca pe infractori

Poliţia de frontieră îşi prezintă eroii ca pe infractori Dan Lazăr
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

«Aflaţi în timpul serviciului, doi poliţişti de frontieră bihoreni au găsit un portofel în care se găseau mai multe acte de identitate, suma de 2216 RON, care a fost restituită păgubitului», aşa sună rezumatul unui comunicat de presă dat publicităţii, luni, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, comisar şef Dan Lazăr.

Până aici, toate bune şi frumoase. De aici, încolo, însă, povestea continuă într-un registru ilar, căci, pradă reflexului cazon şi obişnuinţelor formate în ani de zile, ofiţerul de presă acoperă identitatea colegilor săi, uitând că nu e vorba de nişte infractori, cărora trebuie să le dea doar iniţialele, ci de nişte oameni ai legii, remarcaţi printr-o faptă bună.

«În data de 30.04.2010, în jurul orei 19.00, agent şef Lucian P. şi agent şef Nicolae I. de la S.P.F. Salonta, executând misiuni de supraveghere şi control al zonei de responsabilitate, respectiv Gara C.F.R. Salonta, au găsit pe peron două genţi de voiaj, un portofel în care se găsea suma de 2216 RON, mai multe acte de identitate şi o drujbă», spune Lazăr, care arată că, în urma verificărilor, a rezultat faptul că bunurile găsite aparţin «cetăţeanului român Istvan T.», în vârstă de 40 de ani, din judeţul Covasna.

Comunicatul continuă emoţionant: «Printr-o mobilizare exemplară a poliţiştilor de frontieră salontani, la mai puţin de o jumătate de oră persoana în cauză a fost găsită în localitatea Salonta. Nu mică i-a fost mirarea bărbatului, când a aflat că este invitat la sediul sectorului pentru a i se restitui portofelul pierdut şi celelalte bunuri.

Din discuţiile purtate cu Isvan T., acesta a declarat că odată ajuns acasă dorea să-şi construiască o bucătărie de vară, iar banii respectivi îi erau de mare folos. Impresionat de gestul poliţiştilor de frontieră, domnul Istvan T. a adresat mulţumiri Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, pentru gestul de care au dat dovadă angajaţii noştri». No comment...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
mirare
stimate Jurnalist ! Legea protectiei datelor personale funtioneaza in cazul tuturor cetatenilor romani, fie ei politisti sau infractori. Daca politistii nu au dorit sa le fie cunoscute numele de familie este optiunea lor personala. Dar ..... mishto-ul este la moda si aduce rating . Pacat .O fapta buna manjita de DVS. Urat, foarte urat ! p.s. Uite ca mai exista si politisti cumsecade - si nu sunt singurii !
Postat 03 Mai 2010, 17:46 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON