URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2011, 12:38

Poliţia Bihor a deschis o anchetă în cazul ginecologului Doru Crăiuţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţului Bihor a deschis, joi, o anchetă cu privire la ginecologul Doru Crăiuţ, şeful secţiei OB II din cadrul Maternităţii orădene, suspectat că a efectuat fraudulos studii clinice pe pacientele spitalului, fără ca acestea să fi fost informate în prealabil asupra efectelor medicamentelor testate pe ele şi fără ca unitatea să primească de la companiile farmaceutice banii cuveniţi pentru faptul că pacientele au fost internate pe cheltuiala spitalului.

„Serviciul de Investigare a Fraudelor a întocmit, joi, actele premergătoare începerii urmăririi penale în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Afacerea Laparoscopul

În cazul Crăiuţ, prezentat în premieră de către BIHOREANUL la începutul acestui an, a demarat o anchetă şi Colegiul Medicilor din România, după ce această instituţie a fost sesizată de către fostul manager al Maternităţii, Gavril Grebenişan.

Conform sesizării, Crăiuţ a încălcat mai multe articole din Codul profesiei de medic. „Domnul doctor Crăiuţ a folosit doar pentru sine un laparoscop donat Maternităţii de către Universitatea din Oradea şi a efectuat operaţii cu acel laparoscop, fără să deţină niciun certificat de competenţe în chirurgia laparoscopică", arăta Grebenişan.

Dr. „Chix"

Mai mult, doctorul Doru Crăiuţ a fost dovedit că nu a completat, după fiecare operaţie, aşa cum era obligat, registrul protocol operator, document unde trebuia să consemneze toate informaţiile privind operaţiile făcute, iar post-operator a omis să dispună obligatoriile examinări histopatologice, care au rolul de a confirma sau infirma suspiciunea unor tumori. „În anul 2008, după 13 operaţii conduse de domnul doctor Doru Crăiuţ, s-au făcut doar 6 examinări histopatologice, la fel ca în anul 2009 după 11 operaţii. În 2010, domnul doctor a făcut 7 operaţii laparoscopice şi doar 4 examinări histopatologice, iar în 2011 a făcut după 8 operaţii doar 2 examinări", a declarat directorul medical al Maternităţii orădene, conferenţiarul universitar Petru Chitulea.

La fel de grav, în cazul doctorului Doru Crăiuţ, este că o parte din pacientele pe care le-a operat laparoscopic au trebuit reoperate prin metoda clasică, a tăierii cu bisturiul, astfel încât pentru tratarea pacientelor în cauză spitalul a trebuit să cheltuie suplimentar peste 50.000 de lei, bani care nu îi pot fi decontaţi de CAS.

Teste pe şest

Un alt motiv pentru care conducerea Maternităţii orădene a solicitat anchetarea doctorului Doru Crăiuţ este faptul că acesta a efectuat studii clinice, pentru testarea pe paciente a unor medicamente încă nelansate pe piaţă, fără a putea dovedi că femeile au fost în prealabil informate asupra riscurilor şi fără ca firmele pentru care a efectuat studiile să vireze spitalului sumele cuvenite în condiţiile în care studiile au fost făcute pe paciente internate, deci pentru care unitatea a cheltuit fonduri publice.

„Am descoperit din întâmplare că doctorul Crăiuţ efectua studii clinice, şi când i-am cerut un raport asupra acestora dumnealui ne-a prezentat nici consimţământul informat al pacientelor, nici contractul care trebuia să existe între compania farmaceutică şi spital, nici dovada virării sumelor cuvenite spitalului aferent acestor studii", a declarat managerul spitalului, Gavril Grebenişan.

Ginecolog contrabandist

Grebenişan a precizat că în primăvară, când a descoperit neregulile, s-a adresat Colegiului Medicilor Bihor, solicitând efectuarea unei anchete, dar pentru că Doru Crăiuţ este membru al Consiliului Director al acestei structuri, legea prevede că anchetarea sa trebuie făcută de către o comisie centrală a Colegiului Medicilor din România.

Doru Crăiuţ nu a putut fi contactat, deoarece de la sesizarea CMR se află în prelungite concedii medicale, de odihnă şi fără salariu, el trimiţând recent o nouă cerere, prin care solicită un nou concediu fără plată, pe şase luni. Surse medicale au declarat pentru BIHOREANUL că s-ar afla în SUA, la o rudă.

Crăiuţ a fost director general al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie în perioada 2001-2002, fiind demis de către ministrul de atunci al Sănătăţii, Daniela Bartoş, după o anchetă în care s-a dovedit responsabilitatea sa în decesul a peste 20 de nou-născuţi la Maternitatea orădeană, cauzat de infecţii intraspitaliceşti.

Doru Crăiuţ a mai avut probleme de ordin legal şi înainte de 1989, fiind arestat de fosta Miliţie în 1986, sub acuzaţia de contrabandă şi deţinere de valută, deoarece comercializa pe piaţa neagră şi la suprapreţ aparatură electronică şi electrocasnică primită de la rudele sale din SUA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
nu in Miami
Nu se prajeste in Miami,s-a intors si i-o prajeste lui Chitulea.Sa vedeti ce-i pregateste......In primavara a facut presiuni sa fie puricata fisa lui Chitulea la facultate.Degeaba,a fost corect intocmita.Apoi,l-a reclamat la colegiul medicilor (al carui membru este) pt greseli profesionale.Degeaba,iar a dat-o in bara.Nu tine cu atacul pe linie profesionala,hai sa-l discrediteze.(Destept,nu degeaba e profesor)Ce se va intampla?Se vor gasi niste asistente care il vor acuza pe Chitulea ca le hartuieste sexual.Plan bine pus la punct de Craiut,folosind cateva asistente care ii sunt datoare.Ce nu face lumea pt un post de asistenta sefa pe spital,si din recunostinta pt ca i-au fost acoperite cateva greselute la locul de munca,de catre dl profesor.Nu-i asa,Emilia?Crisule,ascute-ti creionul ca vei avea ce scrie.Doru stie,Emilia stie,Ioana stie........
Postat 05 Septembrie 2011, 09:31 de sebi
la soare ...la ocean
Batem din gura degeaba si poate el se prajeste la soare in Miami su mai stiu eu unde si rade... Daca ar fi destept nu s-ar mai intoarce dar nu bag mana in foc
Postat 29 August 2011, 15:00 de OM
argumentele
luna de luna decontam medicamente cui:)))))))) si eu cel care munceste si cotizeaza primesc ce ca ma duc la privat daca vreau calitate, sistem mizerabil asta e comunismul forrta de munca e ignorata si plateste de doua orie, E CORECKKKKTTTT NUUUUUU nici vorba , sustin ce luna de luna decontez medicamentele cui?
Postat 29 August 2011, 11:37 de anka
argumentele
ai sa le vezi peste 20 de ani cand nu va mai exista samanta de comunit intre noi, rusine ati facut din profesia libera un grup organizat infractional unde sunt banii nostri la cati medicii au intrat nejustificat, atata stiti sa splatati banii dar daca noi nu mai cotizam ce spalatii:)) la privat cotizez :))) sustin economia nu parazitii sociali .
Postat 29 August 2011, 11:31 de anka
dr craiut
DACA ARE ATATIA BANI CAT SE SPUNE VA PLATI SI VA LUA UN POST DE SA ZICEM DEPUTAT SAU SENATOR SAU MAI STIM NOI CE.PARSIVA LUME
Postat 29 August 2011, 08:36 de oradean
fara violenta
mai usor cu agresivitatea anka. Vino cu argumente, nu cu urlete pe forum.
Postat 28 August 2011, 23:13 de oradean
desfintati spitalele publice sunt fundatii
CRIMINALILOR mai grav COMUNISTYYYYYYYY moartea sa va inghita pe rand sa scapam de scursuri comuniste care ucid zi de zi vietii umane
Postat 28 August 2011, 22:58 de anka
atitudine
Roman simplu, eu sunt de dreapta. Tu esti de stanga. Dar avem convingeri. Credem in ceva. Avem multe optiuni in momentul de fata sa ne exprimam opiniile. Si asta ii zapaceste pe asa zisii politicieni. Ei pot controla multe dar nu mai pot controla opinia alegatorului. Uita-te pe marile agentii de presa sau site-uri online gen Hotnews sau Realitatea. Cum poti controla o stare de spirit? Cred ei ca doarme cineva. In Romania nu se mai doarme.
Postat 28 August 2011, 22:04 de un roman mai putin s
replica la cel cu nick name-ul @un roman mai putin s
Pretene @un roman mai putin s(arac si cinstit )adevar si dreptate ai in afirmatii,jos palaria in fatza ta pretene.@Un roman mai putin s ...o realitate cotidiana bihoreana este cenzura impusa pe toate forumurile cotidianelor bihorene unde esti cenzurat pe fatza si nu sunt postate articolele politice pentru a evita comentariile contra ale bihorenilor ,doar aici pe forumul ebihorenul libertate de exprimare (decenta )a comentatorilor nu este cenzurata.Pretene @Un roman mai putin s nu sta si,, admira clasa politica din Oradea in toata splendoarea ei `` scrie comentarii contrape toate forumurile bihorene ,scrie ce te nemultumeste ,fii cetateanul roman vesnic nemultumit de clasa politica bihoreana ,vorba comentatorului @Sandu ,,nici unul dintre politicienii bihoreni ,nu este mai bun ca si celalalt ,totii isi urmaresc interesele,,noi suntem poporul roman cel prost pe care-l manipuleaza cum vor ei la alegeri pentru ca iarasi sa-i votam tot pe ei.Pretene i-a un sfat,,Somnul natiunii romane naste monstrii politici :))=))analizeaza ce am vrut sa-ti spun cu acest sfat pretenesc pretene@Un roman mai putin s!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 August 2011, 21:37 de Romanul Simplu
a dormi
Romane simplu, la ultimele doua postari ai fost mult, mult mai coerent decat altadata. Raspunsul meu este simplu: ai dreptate. In partidele, filialele Bihor, nu vad convingeri politice. Vad interese. Toata lumea este prieten cu tota lumea. Undeva, la periferie suntem noi fanii. Nimeni nu da doi bani pe convingerile noastre. Nu, nu o sa ma duc sa dorm. Voi sta si voi admira clasa politica din Oradea in toata splendoarea ei.
Postat 28 August 2011, 17:24 de un roman mai putin s
replica la cel cu nic name-ul @Un roman mai putin
Pretene@Un roman mai putin(sarac si cinstit )dar bogat hotz si mincinos ,sa-ti mai scriu o replica ,,decenta ``pentru ca daca scriu injurii si balacareli iarasi o sa fie comentariul cenzurat si nu o sa fie prima oara, o sa fie a ,n` oara cind sunt cenzurat pe forumul ebihoreanu:))=))Pretene AI GRESIT! ,pentru ca trebuia sa scrii ce inseamna litera S.,,repozitionati ideologia ``:))=)) NU exista ideologia !nici social democrata,nici liberala ,nici democrat liberala, doar politicienii romani exista si imbata poporul electoratul roman din ROMANIA si diaspora cu baliverne deastea,principiul este , Sa traim bine noi! pentru ca voi ca sa traiti prost !``:))=)),talibanismul tau``este doar o lupta pentru o social democratie adevarata in partidul PSD,aceste sunt idealurile adevarate ale social democratiei EGALITATE ,ECHITATE ECHILIBRU ,DREPTATE SOCIALA . @Un roman mai putin ...:))=))nu te balacaresc si injur vezi-ti de treaba ta ,dormi noaptea nu scrie prostii pe forumul ebihoreanul iar ziua munceste si nu dormi pina la 11.a.m.,pentru ca se oglindeste soarele pe burta ta:))=)) BAH pretene lasa-ma in pace nu ma admira,vezi mai bine de treaba ta !:))=) Acesta este opina lui Romanul Simplu.
Postat 28 August 2011, 12:58 de Romanul Simplu
replica
traducere: s=simplu sau socialist. Nu am gresit. Niciunde in lume nu mai e la moda social democratia. Pur si simplu nu-si mai permite nimeni sa fie foarte social. Din acest motiv va trebui sa va repozitionati ideologia. In acest scop poate va ajuta liberalii. Oricum, admir talibanismul tau in interiorul acestie struto- camile. In speranta ca nu ma vei balacari pe forum iti doresc numai bine.
Postat 28 August 2011, 10:52 de un roman mai putin s
replica la @cel cu nick name-ul@Un roman mai putin s(arac si cinstit ))=))
Pretene cu nick name-ul@Un roman mai putin s(arac si cinstit )(dar bogat hot si mincinos)si sa-ti scriu o replica decenta care sa o suporte monitorul si cenzurade pe forumul ebihorenul ,cu toate ca puteam sa-ti scriu niste injurii si balacareli pe care greu le suporta monitorul,da cenzura?:))=))Pretene nu trebuie sa-ti fiu simpatic ,,Fereste-ma Doamne de prieteni ,ca de dusmani ma feresc singur `` :))=))Pretene termenul corect este ,,social democrati bihoreni `` si nu ,,socialisti bihoreni `` asa cum ai scris . @Un roman mai putin (sarac si cinstit )iti place ?nu-ti place ? acesta este situatia !este o stare de fapt:))=))@Romanul Simplu nu ameninta el scrie doar ADEVARUL si DREPTATEA.Pretene ai scris,,socialist modern ``rectifica in ``social democrat vechi``un taliban rebel fanatic din PSD,care nici macar membru de PCR nu a fost:))=))BAH bolsevicul@Un roman mai putin s(arac si cinstit )stii de pe forumul acesta ca n u-mi convine alianta P USL A,vreaufiecare partid cu membri si simpatizanti sai. :))=))@Un roman mai putin (sarac si cinstit)la ora cind scriai comentariul era 23:33 ,mai bine dormeai si nu scriai prostii pe forum :))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 August 2011, 09:18 de Romanul Simplu
amenintare
Pana la un punct, romane simplu, mi-ai fost simpatic. Mi-a placut luptele pe care le dai in randul socialistilor bihoreni. Chiar daca o faci intr-un mod pasaresc. Dar in seara asta nu-mi place. Ameninti. Ceea ce nu-i sta bine unui socialist modern. Asta seamana a bolsevism deja. Sper ca nu te-a contaminat ramura social liberala.
Postat 27 August 2011, 23:33 de Un roman mai putin s
replica la @Mamos
@Mamos nu ai tu treaba de dinti si maselele mele ,vezi-ti de treaba ta,si inainte de ma ameninta pe mine un roman simplu din ROMANIA cu nick name-ul @Romanul Simplu explica aici pe forumul www.ebihoreanul ce te-a suparat si nemultumit in comentariul meu anterior , ca doar nu te-am injurat ,balacarit ,porcit(asta inca pina acum,dar urmeza !):))=))BAH @Mamos sa-ti fie rusine bah,si sa-ti crape obrazul de rusine ca ameninti si bajocoresti un roman simplu din ROMANIA care scrie doar ADEVARUL si DREPTATEA faptelor,demonstreaza-mi @Mamos ca am scris minciuni!dar toate cele scrise sunt ADEVARATE si DREPTE.@Mamos nu ai tu treaba !cine te intreaba ?vezi de treaba ca asa-i treaba !:))=))@Mamos i-a de aici adresa mea de email ca sa discutam decent ce te nemultumeste la comentariul meu,GHE.BARA2011yahoo.com ,poti sa-ti scrii si amenintarile,ca si asa nu intimidezi pe nimeni @Mamos.:))=))@Mamos daca ai curaj scriemi pe email si am sa-ti raspund 100%,fii sigur de asta ca am sa-ti raspund ca nu imi este frica de amenintarile tale @Mamos.Un sfat prietenesc ,,Niciodata sa nu te pui cu unu mai mare si tare decit tine ca sigur si precis vei pierde:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 August 2011, 21:46 de Romanul Simplu
@romanul
Romanul, vezi-ti de dintii si maselele tale!
Postat 27 August 2011, 18:46 de Mamos
asa inculti ca in Oradea
spuneti mi voi cati medici stomatologi practica la negru fara sa fie insrisi in colegiul medicilor, idem in spitale , mai ales la judeteana unde nimeni nu i verifica autorizarea, fugiti de BISERICA<SPITALE>POLITICA si o sa mi multumiti, in rest crime , masacruri sociale. NU MERITA viata e un dar de la d_ZEU nu de la medici, poltisti, primar, etc.
Postat 27 August 2011, 17:58 de oooooooooo
replica la articol si la cel cu nick name-ul @romanul
Jurnalistul saptamanalui,, Bihoreanu `` Adrian Cris schimba fotografia de la aceasta postare articol semnata de catre tine ,pentru ca nu are nici o legatura ancheta penala a doctorului Doru Craiut cu PSD Bihor ,cauta alta fotografiecu doctoru care sa nu incrimineze PSD Bihor .Eu @Romanul Simplu recunosc si este adevarat ca l-au luat in brate si l-au aparat cei din conducerea PSD Bihor si senatoru PSD Ioan Mang ,dar ancheta asta penala nu are nici o legatura cu PSD Bihor.Jurnalistul Adrian Cris respectati deontologia profesionala de ziarist si schimba fotografia postata la acest articol,gaseste alta cu doctoru.:)=))Au avut dreptate ,,coledgii de aliantza P USL A`` PeNaLi Bihor care comentau pe forumul ebihoreanu ,,PSD un partid de tradatori ,curve si se poate adauga si criminali doctori ca mai sunt ca si Craiut in partid:))=)).BAH asta cu nickname-ul @romanul penal galben pishatiu vezi ca Ciordel Popa senatorul PeNaL iarasi este beat la TTVsi vorbeste prostii ,du-te si despleticeste-i limba din goura ,ca de la atita alcool sa nu se inece cu ea :))=))BAH penalulel cu nick name-ul @romanul schimba-til in nick name-ul penalupouscariashul:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 August 2011, 17:20 de Romanul Simplu
traiasca PSD
Doctorul Craiut, membru marcant al PSD. Votati PSD si o sa faca teste pe voi toti, fraierilor. Da\' tovarasu\' Mang ce zicea ? Sau era de lemn si nu vorbea ?
Postat 27 August 2011, 15:31 de romanul
ce mai sariti voi!
Urlati ca medicii fac tampenii,dar cand vreunul din ei este demascat,tot voi sariti ca nu este singurul,ca este vorba de comanda politica....Chiar nu va dati seama cat sunteti de penibili?In cazurile care va convin,cereti sa se faca dreptate,dar cand se face dreptate,sariti! ``dr``,ai luat si tu parte la acele studii de sari asa?Atata timp cat exista protocoale care prevad exact cum sa se efectueze astfel de studii,iar ele nu au fost respectate,de ce urli?Nu cumva esti direct afectat?Dai dovada ca....DA .
Postat 27 August 2011, 09:59 de vlad
mata-n calendar
Este de necrezut. Auzi ,Grebenisan a cerut studiile , ce intelege el saracu ...toata lumea stie ca este o razbunare a acestui vierme de grebenisan si oportunitatea unor homo de a se baga in seama Mare scarba
Postat 27 August 2011, 09:32 de dr
sd
in ca tara de kkt traim...
Postat 26 August 2011, 23:58 de asd
incorect
Parca ar fi singurul. Cati doctori au operat cu laparoscpul fara sa aiba competente? Cati au facut studii clinice dar nu au dat 1 leu spitalului? Craiut este fraierul de serviciu. In timp ce unii isi rad in barba si-si numara banii. Inca o victima a comenzilor politice. Apropo, ce zice USL-ul in cazul asta??
Postat 26 August 2011, 21:00 de medic
mai mergeti la medici
abatoare sociale dar din pacate umane, lagare
Postat 26 August 2011, 17:19 de bravoo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON