URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2014, 19:10

PNŢCD s-a relansat în Bihor odată cu inaugurarea noului sediu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sebastian Bodu, candidat de pe poziţia a doua din partea PNŢCD la alegerile europarlamentare, dar şi vicepreşedinţii formaţiunii, Diana Tuşa şi Vlad Moisescu (ex-liberali, excluşi din partid după dispute cu preşedintele Crin Antonescu), au fost prezenţi, vineri, la Oradea pentru a lansa noua filială a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat Bihor, în noul sediu al acesteia din strada George Enescu nr. 24.

PNŢCD Bihor îl are ca preşedinte interimar pe Alexandru Ichim, fost jurnalist la agenţia de ştiri Mediafax, iar apoi consultant politic pentru fostul primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Mutat în oraşul de pe Criş după ce s-a căsătorit cu o orădeancă, Ichim a fost desemnat de liderii naţionali ai PNŢCD să pună bazele unei noi filiale a partidului. "Din păcate, în Bihor nu am găsit foarte mulţi vechi ţărănişti, dar am găsit oameni tineri, din sectorul privat, care vor să se implice în politică", a declarat Alexandru Ichim, adăugând că deocamdată formaţiunea are în judeţ 324 de membri înscrişi şi a deschis filiale în Marghita, Aleşd şi Beiuş.

"Mesajele pe care noi vrem să le transmitem sunt acelea că există o alternativă la acest circ politic pe care-l vedem la televizor", a spus Sebastian Bodu. Cei trei reprezentanţi de la nivel central au subliniat faptul că PNŢCD s-a clădit pe "structura şi principiile" lăsate de Corneliu Coposu.

"Odată cu congresul din noiembrie 2013, după protocolul încheiat de PNŢCD şi IRL (Iniţiativa România Liberală - n.r.), ne-am stabilit o anumită ştachetă de a face politică. Determinarea, decenţa şi corectitudinea sunt foarte importante pentru noi. PNŢCD nu promite în această campanie marea cu sarea, căci peste noapte nu se poate schimba nimic. Vine însă cu o listă de candidaţi curată, cu candidaţi care au dovedit în viaţa privată că pot avea succes", a spus fostul deputat Diana Tuşa, vicepreşedinte PNŢCD.

Ţărăniştii au mai arătat că îşi doresc ca la alegerile europarlamentare să treacă de pragul 5% de intrare în Parlamentul European, care înseamnă doi europarlamentari. De la bihoreni, PNŢCD îşi propune să obţină 7.000 de voturi.

După conferinţa de presă susţinută la noul sediu amenajat într-o clădire spaţioasă, într-un stil modern, ţărăniştii s-au împărţit în mai multe grupe şi, însoţiţi de tineri îmbrăcaţi în tricouri personalizate ori în costume populare, au împărţit materiale de campanie prin centrul oraşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Ai.. iai..iaiiii ce s-au mai relansat...
asa s-au relansat de tare ca nu i-a putut prinde nici macar kisbora. acuma sa vezi cum or sa rupa astia lantzul, de lansati ce sunt.
Postat 12 Mai 2014, 08:18 de ciorbea victorviorel
cine sunt de fapt acesti taranisti!
Va multumim pentru comentarii. Asa cum am si declarat la lansarea PNTCD Bihor, nu am asteptari, ca bucurestean, sa fiu usor acceptat de comunitatea judetului Bihor. - Am venit aici sa relansam un brand politic: PNTCD. - Am venit aici sa gasim oameni din Bihor care sa faca politica onesta, cu bun simt, determinare si eficienta. - Am gasit resursele financiare si umane, printre dumneavoastra, bihoreni. - Am venit cu resursele noastre proprii pentru a face politica, nu am venit sa facem politica pentru a acumula resurse. - Am venit aici pentru a relansa in politica mare oameni de calitate, care sa reprezinte cu onestitate, determinare si eficienta comunitatea judetului Bihor. Sunteti unul dintre acesti oameni? Veniti cu noi! in Oradea, pe strada George Enescu nr 24. Va multumesc Alexandru Ichim, presedinte INTERIMAR al PNTCD Bihor
Postat 11 Mai 2014, 14:49 de PNTCD
cine sund de fapt acesti ,,taranisti,,?
Normal ca este cineva in spatele lor,cine vine sa arunce galeti de bani in ceva ce nu functioneaza.Probabil baietii cu ochi albastrii stiu ca se va shimba ceva la viitoarele alegeri din 2016 si isi pun oamenii (marionetele) in functii step by step
Postat 11 Mai 2014, 10:21 de tomy
Pntcd Bihor
Multumim pentru comentarii sunt bine venite atat cele pro cat si cele contra inseamna ca contam sau vom conta. Totusi vreau sa precizez ca sunt unul dintre acei "Oportunisti" care ar vrea sa schimbam ceva in aceasta tara a noastra! Va multumim!
Postat 10 Mai 2014, 21:31 de Cristi
un PNT-cd de...impact
Deci Ichim l-a consiliat pe Chiliman! El l-o fi consiliat si in legatura cu afacerea Greenfield(cartier dezvoltat de odiosul dezvoltator IMPact!!!), cu drumul prin Padurea Baneasa? O fi consiliat-o si pe Ioana Balaurea(oradenii nu stiu cine e, el stie precis).
Postat 10 Mai 2014, 10:03 de TDS
mda, adevarat partid ardelenesc, ce sa zic ...
de unde atatzia bani baaah dambovitzenilor, un sediu cat o firma ce zbarnaie, voi .... ?! mai lipseste ca bucuresteanul maritat la oradea sa imi vina cu mesaje despre patriotism local si ca Ardealu` e cel mai fain, noooah ; clar ca nu e ceva cosher la faza asta, sunteti ai cuiva, atat!!
Postat 10 Mai 2014, 08:59 de Crinuletz Pontescu
Nu a găsit puiul de mitic niciun țărănist la Oradea ci doar ... !?!
... tineri oportuniști cu ceva stare, ca el însuși, că dacă ar fi fost oameni de afaceri cu potențial erau de mult orientați către zona puterii locale sau centrale !?! Nou lustruitul președinte al partidului inexistent, care nici nu ar avea voie fără să funcționeze legal fără minim 25.000 de membri, pe care nici nu-i are acest grup așa-zis politic, sapă prin cimitir după foști susținători !?! Ar fi mai utili cei ca el dacă ar săpa în paralel cu rețeaua de termoficare care pleznește săptămânal !?!
Postat 10 Mai 2014, 08:00 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON