URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2014, 12:21

PMP Bihor o susţine pe Elena Udrea la candidatura pentru Preşedinţia României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Votul intern, organizat pe propria pagină de Facebook, de către cei 25 membri ai Consiliului Executiv Judeţean Bihor al PMP, a dat câştig de cauză Elenei Udrea în încercarea acesteia de a deveni candidat la Preşedinţia României, în locul celei pe care, luna trecută, ea însăşi l-a anunţat ca viitor candidat, Cristian Diaconescu, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu şi fost vicepreşedinte al PSD.

"În urma votului care s-a desfăşurat de vineri până duminică seară pe pagina privată a Consiliului Executiv Judeţean, 58,8% din membrii conducerii organizaţiei s-au pronunţat pentru candidatura doamnei Elena Udrea, iar 41,2% pentru cea a domnului Cristian Diaconescu", a declarat luni, pentru BIHOREANUL, preşedintele PMP Bihor, Marton Attila.

Până în urmă cu două săptămâni, organizaţia judeţeană a PMP Bihor a reuşit să strângă doar 600 de voturi pentru susţinerea candidaturii la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu, dintr-un necesar de 10.100 voturi prevăzut de lege.

În ceea ce priveşte anunţul lui Cristian Diaconescu, potrivit căruia este decis să candideze chiar dacă nu va avea sprijinul partidului, liderul PMP Bihor declarase sâmbătă că apreciază drept "firesc" demersul fostului consilier prezidenţial. "Personal, cred că e firesc aşa. Inclusiv preşedintele Traian Băsescu îl va susţine, pentru că nu degeaba a fost primul care a semnat pentru susţinerea candidaturii sale", a spus liderul PMP Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
TRANSPARTIDELE
DA... cume e in BH este si in toata Romania: membrii partidelor sunt TRANSPARTINICI......Marton+Matei,acum PMP-isti...pana mai ieri PDL-isti....Mang(PSD) cuscru cu Avrigeanu(PDL-ist..urmeaza sa fie PNL-ist...continuam???...eu cu cine votez?..uitam...BOT?..prin ce partid inca nu s-a plimbat?...de PSD-isti nu ma leg acum ca sunt reprezentati de PALADA-purtatorul de cuvant al Guvernului....hahahahaha...avem pe cine vota?
Postat 19 August 2014, 20:49 de apolitic
atatea partide
Sunt deja atatea partide, miscari si formatiuni incat nu mai reusesc sa tin pasul. Poate eu sunt putin ramas in urma , dar pe cand reusesc sa ma familiarizez cu denumirea, cu conducatorii sigur isi schimba numele sau conducatorul trece la alt partid. Si prescuratile astea, PMP, PNL, PDL, PCR tare incep a semana intre ele., o apa si un pamant. Si din pacate nu numai in denumiri. Fiecare iti promite tot in marea campanie, apoi te lasa cu ochhi-n soare, nu tu locuri de munca, nu tu protectie sociala, de servicii medicale nici sa nu vorbim... voteaza cu cine vrei frate , acelas lucru primesti de la oricare.. minciuni, nimic din ce ti se promite.
Postat 19 August 2014, 09:38 de voiajor
pimp party
Shee is such a PiMP!
Postat 19 August 2014, 00:44 de pimp party
CUM TE CHIAMA PUI DE DAC?
Ce reprezinti tu pui de dac? PaMPersii bihoreni. Si cine ti-i pune? Tanti Nuti.
Postat 18 August 2014, 19:00 de romanu sudist
orad
SALUTARI DIN OLANDA PENTRU FRATELE KOPANY !
Postat 18 August 2014, 17:57 de orad
Johanis Walker
La campania pentru EUROPARLAMENTARE, Udrea nu a venit in Bihor.....a venit Baconschi, nesemnificativ pt Bihor......Ii doare undeva de noi toti! Victor Ponta il va BATE CLAR pe Johhannniiisssss Walker! Vrem un roman in fruntea statului roman!!!
Postat 18 August 2014, 17:35 de luxi
felicitari
PMP o sustine pe Uderea? Sfasiati si rupti in doua? Dumnezeule! ce stire mai e si asta? Scrieti si voi despre lucruri mai serioase. SA TRAITI BINE!
Postat 18 August 2014, 17:30 de LOLA
madam udrea
Sigur ca da bine sa sustii o doamna blonda sexy , nu ca ar face ceva pentru noi dar macar arata bine. dacao aduce in oradea macar afla lumea ca exista si un partid PMP in Bihor, condus de un Atilo. sigur se face tam tam si reclama mare, o sustinem pana bem berea oferita gratis si o vedem cum zambeste si da mana cu toti fraierii. Poza de pe prima pagina este relevanta, stim cam ce ne asteapta in campanie.daca suntem baieti cuminti poate facem si o baie gratis la baile boghis ca nu-i departe.
Postat 18 August 2014, 16:05 de marinica
suoarare
pe cine intereseaza pana la urma pe cine sustine PMP-ul? sau ce face PMP-ul in Bihor?
Postat 18 August 2014, 15:38 de sandu
diaconescu
Diaconescu nu are nici un interes in Bihor majoritatea nici nu stie cine este. in schimb pe Udrea o stie toata lumea . Ce nu se stie este ca nu are nici uninteres sa faca drumuri si sa promoveze judetul bihor sau baile felix atata timp cat ea este propietar majoriatar la BAILE Boghis din Salaj. se face drumul intre Alesd-Padurea Neagra-nusfalau , ce ocoleste clar Oradea. sa se duca toti turistii acolo. Ati vazut cum arata drumul intre oaradea si baile felix si nu v-ati p[us intrebarea oare de ce? Si ati fost pe la Alesd Padurea neagra sa vedeti in ce ritm se lucreaza acolo si duminica? Drumul intre Nusfalau si Padurea neagra s-a finisat deja, este impecabil si nu e circulat. si totusi acolo se investesc banii, si nu catre felix unde se circula intens. Vrem noi Udrea?
Postat 18 August 2014, 15:33 de cristian
cu TVA-ul pe masa
Poate sa o sustina. Ca FINANTATORULUI PRINCIPAL al PMP Bihor, STEFAN KOPANY (patronul CARTIERUL PRIMA CASA) ii cam dau tarcoale DNA. Asa ca bani de finantare nu mai prea poate scoate din conturile offshore din Olanda si Seichells. Sa vedem acum cum se descurca baietii ! Ponta castiga detasat !
Postat 18 August 2014, 14:40 de TVA
vai,vai..
Ce pretentii,asteptari poti avea de Marton?A gasit un partid,e sef-ce toata viata a cautat-si acum o pupa-n cur pe coana Nuti!Poate va degusta si dosul barcagiului..Multe succesuri!!!!!!!!!Explicabil de ce popa Tokes l-a gonit .....vai,vaiiiii!!!!!
Postat 18 August 2014, 12:47 de Nea taticu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON