URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2014, 11:36

PMP Bihor îi invită pe primarii bihoreni să ceară şi ei în instanţă anularea HG-ului pentru perimetrul Băile Felix

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Attila Marton, unul dintre reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară Bihor, a lansat miercuri o invitaţie către toţi primarii localităţilor ameninţate de exploatările de gaze de şist, cuprinse în perimetrul EX3, de a se alătura acţiunii intentate în justiţie de formaţiunea politică.

"Domnul primar Bolojan şi domnul primar Popuş au trimis o adresă Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale prin care cer scoaterea din perimetrul EX3 Băile Felix a localităţilor Oradea şi Sînmartin. După ce am citit adresele am constatat că practic aceleaşi lucruri le-am spus şi noi în decembrie. Atunci am fost puşi în paranteze...", a spus Marton Attila, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Marton nu este convins că adresa semnată de cei doi edili poate avea rezultate. "Cum acordul petrolier a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern, inclusiv cu hărţile perimetrelor, cine va mai fi de acord cu renegocierea acestora? În plus, ce ne facem cu celelalte localităţi din perimetru?", a mai spus Marton Attila.

O acţiune mai eficientă ar fi, în opinia sa, ca primarii să facă cereri de intervenţie în dosarul aflat deja pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (70/1/2014), în care PMP Bihor cere aularea în Contencios Administrativ a Hotărârii 87 din 2013.

"Haideţi să ne adunăm, să facem o acţiune comună pentru salvarea acestei văi a Crişului Repede, de la Aleşd până la Oradea. Le vom trimite invitaţii, inclusiv domnului Bolojan şi domnului Popuş, să facă cereri de intervenţie în acest dosar. E mult mai probabil să câştigăm aşa şi să obţinem anularea acestui HG", a adăugat PMP-istul. Acesta a adăugat, însă, că în cazul în care nu doresc să se asocieze cu PMP Bihor, edilii sunt invitaţi ca măcar să ceară şi ei, separat, în instanţă, anularea acestei Hotărâri de Guvern.

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Sorin Borza şi Rodica Ardelean, reprezentanţii Fundaţiei Mişcarea Populară, au prezentat o scrisoare deschisă pe care au înaintat-o conducerii centrale a partidului, mai exact lui Marin Preda, prin care îşi arată nemulţumirea - fără a da însă nume - faţă de primirea în partid a fostului deputat PNL Marin Anton, cunoscut ca traseist în lumea politică, fapt care a dus şi la demisia din formaţiune a lui Adrian Papahagi, unul dintre liderii acesteia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON