URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2015, 18:17

Piaţa Unirii se redeschide traficului rutier pe 31 decembrie. Noile reguli de circulaţie prin Centrul Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cadou, de Revelion, pentru şoferii care aşteptau cu nerăbdare redeschiderea traficului prin Centrul Oradiei.

Primăria a anunţat luni că maşinile vor putea circula prin Piaţa Unirii începând de joi, 31 decembrie.

Potrivit informării, circulaţia pentru autovehicule se reia "pe sensul unic dinspre strada Tudor Vladimirescu, prin faţa Primăriei, spre strada Avram Iancu".

"Strada Primăriei redevine astfel stradă cu sens unic de la Piaţa Unirii până la strada Jean Calvin, cu excepţia tramvaielor, iar strada Duiliu Zamfirescu va redeveni stradă cu sens unic de la strada Primăriei spre Tudor Vladimirescu", arată comunicatul municipalităţii.

Pe de altă parte, tot joi, va avea loc şi conferinţa de închidere a proiectului de reabilitare a Pieţei Unirii. Bugetul lucrărilor, finanţate cu fonduri europene, se ridică la 19,4 milioane lei, adică circa 4,4 milioane euro.

Între altele, reabilitarea pieţei a presupus refacerea plăcii de beton şi a infrastructurii de reţele electrice, irigaţii, apă şi canalizare, până la dotarea cu aparatură audio-video, pietruire, refacerea ansamblului Duiliu Marcu, amenajarea fântânilor şi înlocuirea vegetaţiei.


VOCEA STRĂZII:

Proiectul de reabilitare a Pieţei Unirii este aproape încheiat. Cum vi se pare că arată zona centrală?

Văd că e la modă numai beton, aşa au făcut şi în Timişoara. Nu-mi place deloc, eu iubesc locurile cu verdeaţă, sunt mai sănătoase.

Bitis Elena

Sper că traficul va reporni în piaţă, însă cred că pietrele albe vor deveni murdare de la noroi şi nu vom fi în stare să le întreţinem.

Andi Cvick

Este frumos, îmi place cum arată, dar cred că se putea amenaja totuşi în jurul copacilor care existau în piaţă. Vara o să murim de cald.

Vlad Miheş

Era perfect dacă piaţa era amenajată aşa încă de mult, acum Oradea ar fi fost altundeva. Dar mă bucur să văd că avem o piaţă de nivel european.

Corina Sabău

E frumos, este mult peste ce era înainte. Va fi şi verdeaţă suficientă, răbdare să avem. Şi va arăta bine, ne putem mândri cu piaţa.

Anonim

În sfârşit avem o piaţă civilizată şi ordonată. Să vedem cât va rezista şi cum vom şti să o întreţinem curată şi frumoasă.

Ioana Pirte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Oras frumos, distrus de niste neica-nimeni !!!
Ce dreac de piata pietonala e asta, fara un sens giratoriu pentru cei care o sa se coaca vara umbland pe dale ??? Urare: Noul An sa-ti aduca, Bolojane cu al tau Molan cu tot, multi procurori, inspectori fiscali si mascati, la poarta ta si pe capul primariei care a gestionat atatea sute de milioane de euro din bani publici, doar pentru ca Oradea arata de acum precum orasul nimanui !!!
Postat 29 Decembrie 2015, 19:03 de WinDos
Na...
Bre, Adina, puțin îmi pasă de valoarea juridică a petiției. Vreau să văd dacă interesează pe cineva sau dacă urlu singur la lună.
Postat 29 Decembrie 2015, 08:54 de Shogun
nu are valoare juridica, bre!
VEZI CA TE-AI CULCAT PRESEDINTE SI TE SCOLI...
Postat 29 Decembrie 2015, 04:26 de ADINA
http://www.petitieonline.net/petitie/scoaterea_circulatiei_auto_din_piata_unirii_din_oradea-p13224143.html
www.petitieonline.net/petitie/scoaterea_circulatiei_auto_din_piata_unirii_din_oradea-p13224143.html
Postat 29 Decembrie 2015, 01:06 de Shogun
Iaca petiția
Na, că făcui petiția: Cine vrea să scape de mașini în Piața Unirii din Oradea, să facă bine s-o semneze. Danke schoen!
Postat 29 Decembrie 2015, 01:05 de Shogun
Fără circulație auto în Piața Unirii!
Scoateți, măi, circulația rutieră din Piața Unirii! Sper să se ajungă la o petiție împotriva circulației auto în Piața Unirii. Asta dacă n-o inițiez chiar eu...
Postat 29 Decembrie 2015, 01:00 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON