URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2013, 18:33

Piaţa Independenţei devine Gojdu: Locuitorii zonei au la dispoziţie două săptămâni ca să-şi schimbe cărţile de identitate gratuit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local a schimbat denumirea străzii, Consiliul Local plăteşte pentru înlocuirea actelor de identitate a locuitorilor de aici. Potrivit unui comunicat al Biroului de Evidenţă a Persoanelor din cadrul SCLEP Oradea, locuitorii străzii Piaţa Independenţei rebotezată în luna august de Consiliul Local cu denumirea Piaţa Emanuil Gojdu au la dispoziţie două săptămâni în care îşi pot schimba gratuit cărţile de identitate.

"Gratuitatea amintită este valabilă în perioada 7 - 21 noiembrie. Cetăţenii care nu se prezintă în această perioadă vor suporta cheltuielile de schimbare a cărţii de identitate", se menţionează în comunicat.

Programul de lucru al biroului este de luni până vineri între orele 8 - 15:30, cu excepţia zilei de joi când ghişeele sunt deschise cu program prelungit până la ora 18.

Instituţia Arhitectului Şef a propus Consiliului Local în luna august rebotezarea străzii Piaţa Independenţei cu denumirea Emanul Gojdu ca o recunoaştere a meritelor marelui patriot ardelean. Măsura a fost luată şi ca urmare a proximităţii colegiului naţional care poartă numele lui Gojdu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Cum stie Bolojan sa faca bani la buget
Nu are nicio treaba serviciul de evidenta a populatiei cu banii incasati, care merg direct in contul primariei, pentru ca asta e noua metoda a primarului de a face bani pentru bugetul local, schimband denumirile de strazi, piete, cimitire si parcuri. Pe de alta parte exista lege, in sensul in care banii incasati in aceaste situatii reprezinta abuz in serviciu care se pedepseste, teoretic, ca fapta penala.
Postat 06 Noiembrie 2013, 14:45 de Baby
ioi
allllloooooo!!! Imaginea din articol este a parcarii de pe strada independentei, strada piata independentei este unde e turrrrbo jiratia!!!!!!
Postat 06 Noiembrie 2013, 09:39 de io
:)
@ cetatean: dar tu chiar crezi ca aia stiu " sa citeasca si sa invete"?
Postat 05 Noiembrie 2013, 23:35 de lol
APLICATI CORECT LEGEA !
Deci este vorba de doua acte normative care prevede faptul ca taxele privind eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a schimbarii denumirii acestei strazi se suporta din bugetul local si nu este conditionat de nici un termen. Nu cetateanul este vinovat ca municipalitatea a schimbat denumirea anumitor strazi. Le recomand celor de la Evidenta Persoanelor sa citeasca si sa invete cele doua acte normative si sa le aplice AD LITTERAM !
Postat 05 Noiembrie 2013, 22:28 de CETATEAN
HG 1375/2006 ART 48
Cititi Art. 41 din OUG 97/2005 (1) In cazul in care, in conditiile legii, se schimba denumirea unor unitati administrativ-teritoriale sau se aproba reorganizarea ori trecerea in alt rang a unei unitati administrativteritoriale, precum si in situatia in care se schimba denumirea strazilor sau se renumeroteaza imobilele, CHELTUIELILE pentru schimbarea cartii de identitate si a celorlalte documente prevazute de prezenta ordonanta de urgenta SE SUPORTA din bugetele unitatilor administrativ-teritoriale respective. Cititi Art 48 din HG 1375/2006 (1)Cheltuielile pentru producerea şi eliberarea actelor de identitate, necesare a fi preschimbate ca urmare a schimbării denumirii străzilor, a renumerotării imobilelor, a schimbării denumirii, reorganizării ori trecerii într-un alt rang a unităţilor administrativ-teritoriale, se se suportă de la bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, în condiţiile prevăzute la art. 40 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 290/2005, se înregistrează în evidenţele financiar-contabile ale primăriei localităţii pentru care s-a aprobat modificarea. (2)Situaţia nominală a persoanelor cărora li s-au schimbat documentele potrivit prevederilor alin. (1) se transmite primăriei care suportă cheltuielile pentru producerea şi eliberarea acestora, până la data de 5 a fiecărei luni, pentru luna anterioară.
Postat 05 Noiembrie 2013, 22:02 de OUG 97/2005 ART 41
urmeaza
Tanda cu manda.. mult lucrati consilieri municipali HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO SI LUA 1200 pe luna, altul munceste mult pt banii astia.......Bolojan nu mai stie de unde sa faca bani ..a bagat orasul asta in niste datorii enorme ..Scoateti-l voi... ............................
Postat 05 Noiembrie 2013, 20:39 de viena
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON