URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2012, 13:00

Petru Filip se gândeşte să plece din PDL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul primar al Oradiei Petru Filip, acum vicepreşedinte al Senatului, pare să aibă ezitări pe tema viitorului său în PDL.

După ce joi seară, la Money Channel, a declarat că se gândeşte să participe la votul pe moţiunea de cenzură a USL, în condiţiile în care PDL a decis ca aleşii săi să nu voteze, senatorul şi-a reconfirmat poziţia vineri, pentru Realitatea.net. "Mă gândesc să particip la vot, dar mai sunt două săptămâni până atunci. Discuţia a fost aşa, o chestiune pe finalul emisiunii, pentru a forţa nota discuţiei", a spus Filip.

Întrebat dacă e posibil să plece din PDL, Filip a ezitat. "Deocamdată... nu ştiu, sunt în PDL. Eu am făcut politică pentru că am vrut să fac. Am fost primar două mandate în Oradea, am fost europarlamentar. Dacă ai valoare şi calitate, omul te votează, nu atât îţi dă partidul cât să te ducă în spate", a afirmat senatorul.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în urmă cu doi ani, politicianul, ales pe Colegiul Uninominal 3, Oradea-Ceica, a votat moţiunea de cenzură a Opoziţiei contra Guvernului Boc, afirmând ulterior că a făcut-o din greşeală.

Pe de altă parte, recent, Filip a postat pe blogul său un text în care critica managmentul aplicat de Guvern, condus de colegii săi de partid. "Nu este admisibil să promitem tot timpul că lucrurile se vor schimba în bine şi să nu facem nimic în acest sens. Nu este admisibil să spui că de la 1 iunie vei mări salariile, că se pot identifica resurse pentru ca oamenilor să li se reîntregească salariile şi apoi la câteva zile distanţă să afirmi cu nonşalanţă că nu a promis nimeni că salariile vor fi reîntregite. Să nu mai vorbim de toată afacerea Cupru Min, care sub "febra freneziei economice care se naşte din nou" nu mai este prezentată ca un succes, ci ca un eşec pe toate planurile", a scris senatorul, acestea fiind doar câteva dintre criticile aduse Executivului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

De menţionat că, începând de joi, opoziţia are majoritate în Senat, după ce PDL-ista Mihaela Popa a demisionat şi a trecut la USL. Ultima plecare din barca Puterii spre cea a Opoziţiei a fost anunţată vineri. Deputatul de Timiş Marius Dugulescu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş, în prezenţa lui Crin Antonescu, că demisionează din PDL şi se înscrie în PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
ZDREANTA
Daca acest......nenorocit va fi primit in PNL....oradenii care s-au saturat de el ca de o poama acra....vor fi foarte derutati la vot...Amintiti-va de ucenicul sau Jidvei...si amintiti-va cat de sarac era Felipe si cat de bogat este de pe urma mandatelor..... Scabros, gretos, injositor ....
Postat 22 Aprilie 2012, 18:15 de JUSTITIARUL
rotatia
Sa vina chelnerul la Filip cu inca un rand, ca i se raceste gandirea! Daca pleaca din greseala de la PD la PNL si apoi revine in PSD?
Postat 22 Aprilie 2012, 15:30 de tsd
ce tare
Imaginea lui filipas alaturata gibonului..oauuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Postat 22 Aprilie 2012, 11:45 de soso
22 de ani in desert
Acuma stim dupa 22 de ani de alegeri libere de ce timp de cateva sute de ani poporul roman a fost condus de turci, austrieci, unguri, nemti sau rusi! Pentru ca ai nostri au fost si sunt niste tradatori! Votati tradarea, daca interesele partidelor patriotice o cere!
Postat 22 Aprilie 2012, 11:36 de branzovenescu
iar?
comentariul "Migratie" nu imi apartine! cred ca se observa si maniera in care este scris(greseli gramaticale!), maniera care nu ma defineste!
Postat 22 Aprilie 2012, 00:16 de TDS
Migratie
Se zvoneste ca cel putin patru membri ai BPL vor migra catre celelate partide politiice, pentru a putea pastra posturile primite contra cost. Aseara a avut loc o discutie pentru negociere intr-o comuna aproape de Marghita.
Postat 21 Aprilie 2012, 19:40 de TDS
@boc
Daca pleaca Filip, Seremi atunci PDL-ul devine interesat pentru Oradea. Cei doi sunt 2 buc de lipitori-capuse pe partid, oras , cetateni !
Postat 21 Aprilie 2012, 16:49 de s.
imposibil
@boc: IMPOSIBIL! toti in PDL sunt lichele! pleaca unii dar raman ceilalti! deci pur si simplu nu ar avea rost sa merg la vot! poate doar la locale si sa votez bolojan. atat!
Postat 21 Aprilie 2012, 12:59 de TDS
Ce om, ce caracter...
Şed şi cuget pe marginea atitudinii domnului Filip care integru şi cu bune intenţii ia atitudine faţă de politica partidului din care face parte şi e hotărât chiar să-l părăsească. Ce om domnule, ce om. Şi eu care... Mă doare faptul că în trecut am gândit rău despre domnul Filip, că l-am acuzat că e gata să se facă frate cu dracu numai să-şi urmărească interesul, că reuşeşte să ascundă toate aspectele de can-can din viaţa lui abordând acea faţă sobră, că aşa şi pe dincolo. Mă urăsc, uite ce om moral am acuzat eu. Are dreptate don’ Felipe: „Dacă ai valoare şi calitate, omul te votează, nu atât îţi dă partidul cât să te ducă în spate”. Număi că după două mandate de primar, un concediu (că mandat nu a fost) la Bruxelles şi un mandat de senator cam intrat la apă şi valoarea şi calitatea pentru că dacă nu le confirmi chestiile astea se fac mici, e la fel ca şi cu organu’ – nefoloit se atrofiază, poate ţi-a spus doamna doctor înainte să.... În fine să devin mai serios. Să nu se creadă că renunţ la teoria cu goana liberalilor pentru a aduna gloată să-i asigure la domnu’ Crin cadoul dorit înainte de termen, să nu cumva să rămână fără USL, da parcă încep să cred şi că încet dar sigur mare parte din PD-L se duce, doctrinar – se ştie, către PNL şi nu e exclus ca partidul lu domnu’ Crin să capete simpatii Băsiste ori să înceapă să conştientizeze brusc nepotrivirea ideologică cu partenerii de cualiţie. Încep chiar să mă întreb: Dacă pică portocalii, facem o schimbare? Dacă trebuie să facem toate astea pentru a-i da jos pe portocalii, oare merită? Poate ţara e doar a lor şi noi nu ne dăm seama că suntem de umplutură şi că uneori ni se lasă impresia că ne putem depăşi condiţia de slugi pentru ca apoi ei, iluminaţii (în ultimii patru ani portocalii, în următorii cine ştie), să ne călăuzească destinele lăsându-ne să visăm la o viitoare posibilă victorie. Sper din tot sufletul să nu merg la vot pentru a pune ştampila pe Filip sau Seremi oameni care cândva au fost lupi dar cu mai puţin de un an înainte de alegeri au devenit vegetarieni.
Postat 21 Aprilie 2012, 11:14 de românul complex
Sa nu faceti asta!
Sa faceti bine sa nu il primiti.In oradea a facut prapad.Sa mearga la Slobozia de unde a venit .Daca toti oamenii de teapa lui fug la USL ,noi cu cine mai votam? Prapadul facut la Oradea,masinatiunile si tot felul de minuni,ar trebui sa fie un semnal de alarma.NU ARE CE CAUTA AICI >LOCUL ESTE LA ZIDUL DIN TARGOVISTE>NU VA LASATI INSELATI>
Postat 21 Aprilie 2012, 08:33 de yvone
@TDS
Daca toti PDL-istii pleaca la PNL si PSD, iar tu nu vrei sa votezi "lichele" atunci nu ai altceva de facut decat sa votezi cu ce a mai ramas : cinstitii din PDL !
Postat 21 Aprilie 2012, 08:12 de boc
a trecut intai o boare
deocamdata e o boare, un zvon! daca Doamne fereste se confirma o spun RASPICAT: USL, PA! Eu in acest moment vreau sa votez USL, nu PDL! Si nu pot fi eu singurul care gandeste asa! LEPRELE sa ramana la PDL! Opriti exodul LEPRELOR! Nu primiti LEPRELE in USL! A venit timpul sa stea pe margine!
Postat 21 Aprilie 2012, 00:27 de TDS
AZI PDL MAINE USL
Birou Permanent PREŞEDINTE Seremi Stefan viitor MEMBRU PRIM-VICEPREŞEDINTI Marcus Ioan Bota Gheorghe SECRETAR GENERAL Abrudan Traian SECRETAR GENERAL ADJUNCT Coste Adelina UNPR Ile Cristian USL VICEPREŞEDINŢI IN CURIND MEMBRII USL Avrigeanu Ionel Talpos Dorel Oros Florian Luca Dorel Sarca Sorin Popus Lucian Bradu Mircea Corches Dorin Turcut Ioan Bruchental Pop Ionela SECRETARI EXECUTIVI Dume Dorel Buhas Sorin Pirtea Nicu Crisan Vasile Filip Nicolae Laza Matiuta Liviu Toderici Mihai Manolescu Misu Jan Parcioaga Marius Pantea Ioan Stefan Marius Bungau Ionel Breje Minodora Motoca Sorin Manafu Bogdan Presedinte OT PDL Bihor Crisan Marilena Presedinte OF PDL Bihor Jarca Gavril Presedinte Colegiul 1 Hodisan Nicolae Presedinte Colegiul 2 Frese Dumitru Presedinte Colegiul 6 Carmaciu Eugen Presedinte Colegiul 7 Bot Octavian Presedinte Colegiul 9
Postat 20 Aprilie 2012, 21:40 de adi
Filip expiratul
Filip a plecat deja. Restul e negociere, pe ce colegiu, pe ce funcţie, pe ce ... mă-sa oare ştie ce e aia oportunitatea oportunistului ?
Postat 20 Aprilie 2012, 20:19 de Dihoreanul
oradea n te va uita gunoiule...
caracterul tau infect doar va confirma incaodata ceea ce oradeni stiau deja... si stai linistti ca nu datorita valori tale ai avut doua mandate de primar al acestui oras din care ai fugit ianinte ca oradenii sa te poata "palmui" prin vot. de faptul ca esti alunecos si cazi tot timpul in picioare iarasi suntem constienti
Postat 20 Aprilie 2012, 20:02 de oradean
cand corabia se scufunda ...
... sobolanii se agita primii.
Postat 20 Aprilie 2012, 17:16 de xfiles
Previziune politica.
Place sau nu, Filip a fost mereu un politician orientat. Daca Filip paraseste PDL-ul, cu siguranta USL castiga alegerile sau PNL cu ce mai ramane din PDL si prostituata UDMR pot oferi un suport politic pentru varianta Ungureanu Presedinte. PSD risca sa ramana de caruta. Domnule Mang, se aude?
Postat 20 Aprilie 2012, 16:50 de SAFE
unde sunt bratienii
A rezolvat Helvig pe langa Antonescu un post bun pe liste pentru Filip. Se vede treaba ca a functionat schema lui Pedro atunci cand si-a trimis omul de incredere langa Crin sa-i fie consilier privat. Antonescu crede ca el conduce partidul, dar de fapt Filip prin Helvig se ocupa de asta. Votam schimbarea!
Postat 20 Aprilie 2012, 14:34 de chiliman
jos guvernul1
desfiintati politica lasati Biserica sa conduca ne a demonstrat ca sunt bogati si stiu ajuta poporul, desfintati politica nu putem hrani atatea clase sociale, sclavie curata traim!
Postat 20 Aprilie 2012, 14:29 de jos politica
1
jalnic.........oare cat primesc astia care demisioneaza, de la partidele care-i primesc?????? care este prtul lor?????? oricum sunt niste tradatori de tara toti.
Postat 20 Aprilie 2012, 14:29 de adriana
INCA UN SOBOLAN !!
la cat o furat si devalizat acest sobolan in Oradea se gandesta sa-si scape urma !!! Mare miselie si acest USL ca primeste in si la sanul lui tati sobolanii din PDL... caci numai sobolanii pleaca ... cei cu coloana verticala stau pana la sfarsit... ca si comandantul unei nave coboara ultimii!!! Nici un partid din RRomaniaca nu are doctrina, planuri, viziune.... doar latra cand sunt in opozitie si fura cand sunt la putere .. in rest dupa ei potopul !!! Nu exista caci legislativul ( numai politruci hoti ) nu vor sa voteze legea raspunderii bugetarilor .. legea prinb care fiecare sa fie responsabil de ceea ce face, ce semneaza, ce vine, cum vinde ce .. fura.. Ca bugetar nu ai nici cea mai mica responsabilitate, doar sa iti iei salarul si sa furi cat poti !!!!!
Postat 20 Aprilie 2012, 14:23 de s.
sobolanul fuge
pleaca daca i se promite ca dosarele de la DNA se mai amina pina la prescriere,de plecat pleaca dar daca ar pleca la Jilava sa faca un stagiu de pregatire cu "colegii" de acolo sa-i perfectioneze in impropietariri cu acte false dupa experienta capatata in Oradea
Postat 20 Aprilie 2012, 14:11 de luky
partid1 = partid2 = partid3 = democratie?
Ar trebui interzis prin lege trecerea politicienilor dintr-un partid in altul. CE SE INTAMPLA AICI? Efectiv nu ai cu cine vota. Bataie de joc. Indiferent ce partid iese castigator (sau cica alianta) tot acelasi om ajunge la putere.
Postat 20 Aprilie 2012, 14:08 de Observer
si pana acum?
@rodica(sau alin sau cum te-o fi chemand); PANA ACUM N-A FOST GENOCID? de 8 ani incoace? si pana la urma sa plece(in ialomkita, in kenya, unde o vrea)dar nu in USL!
Postat 20 Aprilie 2012, 13:55 de TDS
demisie
felicitari d le filip a ti luat o hotarare care va face cinste va cunosc si stiu ca nu puteti fi de acord cu genocidul la care asistam plecati din pdl va doresc succes
Postat 20 Aprilie 2012, 13:50 de rodica
cantecul pinguinului
Un pinguin a ajutat impact-ul/Sa faca-n oradea tot ce a vrut/Un pinguin ca nimeni altul/Pe care de altii in fund l-a durut!/ Si Filip, si Bolos si altii ca ei/Impact-ului i-a facut cadou/Gramada imensa cu multi bani grei/Iar celor inselati stadiul de \"bou\"/Un pinguin acum se trezeste/ca n-ar mai vrea in PD-L-eu/Dar vezi pinguine, oricine plateste/Mizeriile facute la greu/Asa ca mai bine ramai in capitala/Si vezi-ti de treaba cu (w)udrea ta/Alege mai bine Miscarea Populara/Si lasa oradea ca NU TE VREA!!!!
Postat 20 Aprilie 2012, 13:44 de TDS
noi, nu, niciodata
Ca un vânt rău, ori ca o insultă Întrebarea prin rânduri trecu. - Ascultă, ascultă, ascultă! Noi, nu! Niciodată! Noi, nu!
Postat 20 Aprilie 2012, 13:30 de TDS
Victorie
In sfarsit un gand bun al omului, PILIF are intentii bune, ar trebui putin ajutat de DNA si urmatoarea oprire sa fie la mititica pentru vreo 3-4 mandate, terminate cu buna purtare. Lista este deschisa, amatorii se pot inscrie, in cap de lista al nostru PILIF. La mai multi.
Postat 20 Aprilie 2012, 13:27 de petru
Noutate!
Petru Filip se gandeste.Dac-ar face-o in liniste,ar face si mai bine.
Postat 20 Aprilie 2012, 13:27 de gyorgy tozser
Vise!
Fosila asta nu a facut nimic pentru orasul Oradea ci doar pentru buzunarul propriu. USL nu cumva sa-l primiti in partid!
Postat 20 Aprilie 2012, 13:25 de Marin
daca...
"Daca ai valoare si calitate, omul te voteaza"! Da, posibil. Dar daca esti lepra de mare IMPACT, NU! daca cumva filip ajunge in USL, EU UNUL CLAR NU MAI VOTEZ! si sunt sigur ca multi altii vor face la fel! nu lupt de ani de zile(dupa puterile mele)contra PD-L-ului ca acum sa ajung sa votez tot pedelisti! STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP! USL, OPRITI-VA! NU AMI PRIMITI PDL-isti in USL
Postat 20 Aprilie 2012, 13:13 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON