URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2014, 20:15

Petru Filip s-a întors în Bihor: Vasile Petruţ a dezertat din PPDD şi l-a urmat în PSD, împreună cu iubita lui Lascău!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD Bihor se întăreşte cu "trădători" de la alte partide, ceea ce îi dă linişte preşedintelui organizaţiei judeţene, Ioan Mang, că nu va fi schimbat pentru ca funcţia sa să revină, cum vor PNL şi PDL, pedelistului Ionel Avrigeanu.

Totodată, la PSD Bihor s-a transferat şi fostul primar al Oradiei, Petru Filip, senator de Vrancea, care, în viitor, s-ar putea chiar să ocupe o funcţie de conducere în partid.

"Nu aveam cu cine"

Vineri, la secretariatul Consiliului Judeţean Bihor, încă doi consilieri judeţeni au anunţat că trec la PSD, profitând de Ordonanţa de Guvern care le permite să plece la alt partid decât cel în numele căruia au fost aleşi fără a-şi pierde mandatele: Vasile Petruţ şi Alina Popa, ambii de la PPDD. Faptul că încă doi consilieri judeţeni, pe lângă Dorel Dume, au trecut la PSD Bihor a fost confirmat şi de Ioan Mang, vineri, în cadrul conferinţei judeţene a formaţiunii, care însă nu i-a nominalizat.

"Da, este adevărat", a declarat Petruţ pentru BIHOREANUL. "Motivaţia mea este că nu mai aveam ce face în PPDD, a scăzut vertiginos, n-a crescut niciun moment. Nici n-am fost sprijiniţi de centru, nici nu s-a dat voie la oarecare democraţie de la centru, să ne alegem noi reprezentanţii. Totul a fost dirijat de la centru, toţi în filială au fost numiţi de sus", a explicat prospătul fost PPDD-ist.

Ar fi vrut la liberali, dar...

Fost, pe rând, vicepreşedinte al organizaţiilor judeţene a Alianţei Civice până în 1992, al Partidului Liberal 93 până în anul 1994, şi apoi al PD şi PDL până în 2007, Vasile Petruţ a afirmat că ar fi dorit să se transfere la PNL, dar nu l-au vrut liberalii din jurul primarului Ilie Bolojan.

"Eu totdeauna am vrut să merg la liberali. După ce m-a supărat PDL-ul, nu mai voiam să mă întorc la ei, pentru că cea mai mare durere a mea a fost comportamentul lor faţă de mine după 18 ani de activitate lângă ei. Când mi-am dat demisia de la ei am încercat o discuţie cu domnul preşedinte Cornel Popa, dar mi s-a transmis că sunt voci în PNL, la organizaţia municipală, care nu mă doresc şi că domnul Ilie Bolojan e ascultat (n.r. - de colegi). În ultimii doi ani situaţia nu s-a schimbat, că altfel acolo m-aş fi dus", a spus Petruţ.

De-a stânga lui Filip

Potrivit lui Petruţ, "nu a existat nicio motivaţie" să migreze la PSD, "până astăzi", când a aflat că fostul primar Petru Filip, şi el plecat de la PDL, dar în 2011, se întoarce în Bihor, pentru a activa în organizaţia de aici, după ce în 2012 a fost ales senator în Vrancea.

"Nu a existat nicio motivaţie specială până astăzi, când a venit domnul Filip la Oradea, cu domnul Dragnea, şi am primit informaţia că s-a întors la Bihor cu bagaje, cu valiză cum s-ar zice. M-am dus glonţ la domnul Mang, între timp a venit şi Filip. Mi s-a confirmat şi atunci i-am cerut adeziunea. M-au întrebat şi am spus că nu vreau să fiu nimic mai mult decât ce am fost la viaţa mea. Am fost vicepreşedinte la Alianţa Civică, la PL '93 şi la PD, consilier local şi consilier judeţean. Nu-mi trebuie nimic mai mult. Voi face echipă cu Filip la PSD", a declarat Petruţ.

A plecat şefa!

Cealaltă reprezentantă a PPDD din Consiliul Judeţean Bihor, Alina Popa, iubita fostului şef al Finanţelor, Ioan Lascău, acum arestat pentru corupţie, nu a putut fi contactată telefonic pentru a-şi explicat gestul plecării la PSD. Bizar este, însă, că aceasta a ales să plece la un alt partid în condiţiile în care, de la începutul acestui an, ea fusese numită de la Bucureşti să conducă filiala PPDD Bihor.

Conducerea pepededistă din Bihor era vacantă după ce predecesorul Alinei Popa, deputatul Ioan Hulea, a fugit şi el la PSD, la finele anului trecut.

Întărirea PSD Bihor cu încă trei consilieri judeţeni (vinerea trecută a mai dezertat din PDL, alegând PSD, şi consilierul judeţean Dorel Dume) "stinge" orice şansă a PNL-PDL de a-l schimba pe Ioan Mang din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, pentru ca aceasta să-i fie oferită pedelistului Ionel Avrigeanu. Motivul? De acum, PSD nu va mai avea 8, ci 11 consilieri judeţeni, iar împreună cu cei 7 reprezentanţi ai UDMR social-democraţii au majoritatea în CJ, PNL şi PDL rămânând cu doar 16 consilieri.

Întoarcerea "acasă"

Cât despre revenirea senatorului PSD de Vrancea, Petru Filip, în Bihor, aceasta a fost anunţată, vineri, în timpul conferinţei judeţene a PSD Bihor, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor şi a precedat Congresul Naţional al social-democraţilor, realizat ca o videoconferinţă.

"În urma discuţiilor cu domnul senator şi astăzi şi cu domnul vicepremier Liviu Dragnea, vă anunţ cu bucurie că domnul Petru Filip va activa în cadrul organizaţiei PSD Bihor, aşa că-l vom avea întotdeauna alături de noi", le-a spus preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, celor aproape 800 de delegaţi participanţi la eveniment.

petru-filip-psd-bihoreanul.JPGPrezent la prezidiu, Filip (foto) a luat cuvântul cu câteva minute înainte de începerea Congresului naţional. "Mă bucur că domnul preşedinte Mang mi-a făcut onoarea şi bucuria de a putea activa din nou acasă după o perioadă de acceptare a unei decizii într-un context dat, ca să nu-i spun de penitenţă", a spus Petru Filip.

Fostul primar al Oradiei a şi trecut, apoi, la mobilizarea PSD-iştilor.

"Vreau să-l felicit pe domnul preşedinte Mang şi întreaga organizaţie pentru rezultatele de la europarlamentare. Rezultatul şi culoarul pe care PSD Bihor îl are în această perioadă este extraordinar de favorabil. Alegerile prezidenţiale, după 10 ani de mandat de învrăjbire la nivelul societăţii româneşti, au un potenţial de aducere la vot a foarte multor oameni. Rolul nostru este să explicăm de ce Victor Ponta şi nu Klaus Iohannis", a afirmat Filip, înainte ca el şi restul PSD-iştilor din prezidiu şi din sală să stea cuminţi şi să privească, pe un ecran mare, desfăşurarea Congresului Naţional de la Alba-Iulia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
mi-e o greață de mă doare
@BAU:de apucat m-a apucat demult! Acum greața a ajuns la cote nebănuite!
Postat 16 Septembrie 2014, 09:50 de TDS
Slobozitu
Dragi oradeni nu simtiti cum va apuca greata?
Postat 15 Septembrie 2014, 18:16 de BAU
D.I.P.
@Oradean: eh, mason e si amicul lui de suflet, Dan Ioan Popp! Si cu toate acestea s-a dus naibii!
Postat 14 Septembrie 2014, 10:22 de TDS
Să fiţi cuminţi !
Orădenii ! Să fiţi cuminţi,pentru că Petru Filip ajucat bine la Oradea.Unchiul său Horia Cosma a pregătit bine pe el.A venit la Oradea ca un inginer sărac şi a plecat ca un senator bogat la Bucureşti.Este un mason puternic.Aveţi grijă cu el !
Postat 13 Septembrie 2014, 21:58 de Orădean
bravo
Petrut daca o sa faca puscarie face pt Filip..a mai papat si el niste copane dar cat poate duce el familia lu si amanta.....???
Postat 13 Septembrie 2014, 12:42 de io
Sistemul si donFilip
Bine ai revenit draga Filip.....SISTEMUL pe care l-ai creat,te vrea iar la comanda orasului !.... nu lipseste decat Unchiul,in rest....... sa inceapa dezmatul;dar dupa cum vezi din mesaje,oradenii sau mai desteptat.... asa ca stanga-nprejur,JAVRA ORDINARA
Postat 13 Septembrie 2014, 12:29 de xyz_q
VAI S'AMAR!!!
ce cauta acest hot in Oradea? Nu ii ajunge cat a furat? mai vrea? Dragi PSD-isti va veti vota singuri!!!
Postat 13 Septembrie 2014, 11:20 de vasile
lasa-neeeee, lasa-neeee
filip MARS AFARA JAVRA ORDINARA !!! NU TE VREM !!! AFARA DIN ORADEA !!!
Postat 13 Septembrie 2014, 06:07 de xfiles
@Fura udemeristii pe rupte & Atentie romani !
Nu o fi Bolojan primarul ideal, nici nu are cum fi. Nu poti sa multumesti pe toata lumea. Asa ceva nu exista nicaieri in lume. Face insa treaba si in acelasi timp apara proprietatea noastra comuna (propr. municipiului) de hotii udemeristi ! Din aceasta cauza merita sa fie primar.
Postat 13 Septembrie 2014, 03:59 de Oradea
doi oi
Iar putregaiul asta de Filip? Ce crede...ca l-am uitat? Oua clocite pe el!
Postat 13 Septembrie 2014, 01:09 de kaboom
Politicienii pe care-i merita
Un kkt cu ochi, manca-l-ar azilul !!!
Postat 13 Septembrie 2014, 00:54 de poporul prost
Mang, ai sfeclit-o !
Dupa cum ai dat in Filip pana sa se transfere in interes de serviciu la PSD, ar urma firesc schimbarea de generatie, ca astia mai noi dar mai vechi in scula, adunati de pe unde s-a putut, vin odihniti si cu amante proaspete !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 13 Septembrie 2014, 00:54 de WinDos
A reaparut Stefan Voitec !!!
Si unde asta, daca nu la Paleu, via Oradea !!!
Postat 13 Septembrie 2014, 00:48 de Talk
rau fizic
Ori de cate ori vad figura lui Filip MI SE FACE RAU! Jur pe ce doriti ca este asa! O data cand inca functiona Real-ul am dat bot in bot cu el in magazin! M-a vazut si a tulit-o repede(ca doar ma stia). Eu m-am albit si efectiv a trebuit sa ma asez(pe o lada, ceva, nu mai tin minte)sa-mi revin. Daca pana in 2013 n-as fi crezut asa ceva, acum imi e rau si cand il vad pe Bolojan! Desi inca n-am lesinat, nici macar cand era sa dea peste mine iesind din Curtea Primariei(evident cu autoturismul cumparat in leasing de OTL si folosit de el, GXF/sper ca nu am incurcat literele). Deci alte legaturi intre cele doua ...rve sau ...vre(inca ezit)
Postat 13 Septembrie 2014, 00:30 de TDS
cordonul ombilical
@Crinuletz Pontescu: buna caracterizare ai facut! Mai adaug si eu ca Filip este si un agramat! L-am auzit cu urechile mele spunand acum cateva zile la B1 TV " e problemele dansului". Ceea ce este cu adevarat cutremurator este ca de anul trecut Filip si Bolojan sunt legati ombilical! Ii leaga dezvoltatorul IMPACT! IMPACT-ul lui Popp(pe vremea lui Filip)si IMPACT-ul lui Iaciu(cel descris de presa germana intre altele ca mare spalator de bani)! Amandoi AU ASIGURAT PROTECTIE PRIN TOATE MIJLOACELE POSIBILE acestei firme. Filip din prima(2004), Bolojan abia din 2013!
Postat 13 Septembrie 2014, 00:23 de TDS
Romani, mergeti la vot !
ungurii iredentisti, revizionisti, sovini incearca sa va determine sa nu mergeti la vot in vreme ce ei se duc cu totii,. de la cel cu tzatza-n gura, pana la cel cu barba sura, ca sa poata fura nestingheriti cat vad cu ochii !
Postat 12 Septembrie 2014, 22:52 de Atentie romani !
si astfel se inchide cercul groazei
Marii politicieni de dupa 89, in ordine alfabetica: Bolojan - dictatorul, Bot - transfugul etern; Ghilea - ..... macar de-ar fi ceva memorabil de el; Kiss - lapte-pop-corn-TV; Mang - plagiatorul; Popa - pai, Mical`s rules, Tzarle - marele crestin etc, allloooo ..... oameni buni, cam asta a produs oradea si bihorul, de-am fi avut mai buni, atunci Filip - cel-care-a-intors-spatele orasului in 2007 fara sa isi duca la sfarsit mandatul cu care a fost incredintat, pai, nici nu avea tupeu sa treaca in vest decat prin Nadlac. Omu` cu barba vede ca este loc... vai de noi !!!!!
Postat 12 Septembrie 2014, 22:47 de Crinuletz Pontescu
Z.........
DAR LATIFUNDIARUL DE bolbojan ,nu trebuie verificat?? abuzurile lui ???le duci tu in spate??
Postat 12 Septembrie 2014, 22:13 de sistem
Prostitutie politica
Prostitutie politica iar noi suntem proștii lor!
Postat 12 Septembrie 2014, 22:07 de axinciuc
Prostitutie politica
Din păcate sunt niște curve politice iar noi suntem clienții lor ¥cei care plătesc )!
Postat 12 Septembrie 2014, 22:05 de axinciuc
un latifundiar penal a trecut la psd
latifundariul asta penal de filip trebuie verificat de dna
Postat 12 Septembrie 2014, 21:59 de veghe
idiots, i`am back
nu strica un sul de hartie igienica acolo la vorbitor. asta-i adevaratul primar, din visele tuturor comentacilor anti-bolo. mereti mah la poze cu tata vostru!
Postat 12 Septembrie 2014, 21:59 de durex
Alin
Prosti mai suntem daca mai punem stampila pe ei...ne meritam soarta
Postat 12 Septembrie 2014, 21:27 de Alin
At
A Ventil iar Lindau sa Caute voturi la pocaiti pt psd de Data aceasta un jeg penal acest ölten
Postat 12 Septembrie 2014, 20:56 de Ww
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON