URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2010, 12:47

Petru Filip crede că PDL are nevoie de noi lideri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Petru Filip a declarat unei agenţii de presă că, în opinia sa, democrat-liberalii au nevoie de o nouă garnitură de lideri care trebuie să se afirme, mai întâi, din interiorul partidului printr-o serie de idei şi mesaje oarecum distincte de cele date de garnitura guvernamentală. "Este logic ca partidul să-şi asume guvernarea, dar trebuie crescute voci noi în partid pentru schimbul de generaţii. Sunt politicieni vechi în partid, de 20 de ani, aici mă refer şi la mine, şi este nevoie ca acestor noi voci să li se dea posibilitatea să devină schimbul de generaţie", a declarat Filip.

Vicepreşedintele democrat-liberal apreciază că PDL trebuie să rezolve problema subordonării faţă de guvern inclusiv pentru ca partidul să se dovedească în stare să dea un răspuns temelor de interes public ridicate de PSD şi PNL, dar şi să iniţieze teme noi de dezbatere. "Când partidul este subordonat guvernului, inclusiv din punct de vedere al mesajelor, este o problemă. PDL trebuie să aibă şi mesaje politice faţă de PSD şi PNL", a afirmat Filip.

Democrat-liberalul regretă faptul că nu s-a luat o decizie în interiorul partidului privind desemnarea unor persoane care să se ocupe în mod special cu activitatea internă a PDL, el afirmând că problema care a generat această discuţie a rămas nerezolvată şi că se va acutiza odată cu erodarea imaginii guvernului.

"Din păcate, nu s-a întâmplat nimic. Mie îmi pare rău că nu s-a decis nimic pentru că sunt şi alte probleme care ar trebui să fie pe agenda publică şi care nu prea sunt, cum ar fi descentralizarea, regionalizarea. Sunt persoane care abordează aceste subiecte, precum Roberta Anastase, Sulfina Barbu sau Anca Boagiu, voci care ar trebui să aibă în spate şi o întărire. Problema rămâne, trebuie asumată şi rezolvată pentru că alegerile interne vor avea loc abia în primăvara lui 2011", a spus senatorul PDL.

El a adăugat că Biroul Permanent Naţional trebuie să adopte o decizie chiar în timpul aceste veri. "Vocea partidului va trebui să capete o personalitate distinctă faţă de cea a guvernului care se erodează, trebuie să recunoaştem acest lucru", a spus Petru Filip, atrăgând atenţia că iarna şi costurile la întreţinere vor conduce la o erodare şi mai accentuată a imaginii guvernului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
exact
Iar Filip sa plece printre primii. Ca ne-am saturat de el. Pute ca un hoit!!!
Postat 06 Iulie 2010, 14:29 de Mircea Matei
tot dizgratie e!
Nu sunt prea sigur de treaba cu gara. Dar si daca l-ar arunca din tren in mers, nu cred ca ar fi o problema. Important e sa nu mai fie aici. Oradeanului 110% i-as spune doar ca nu eram beat, nu obisnuiesc sa folosesc alcool! Atitudinea asta gen"daca era altul, ce face" eu nu reusesc sa o inteleg....ce vrea sa zica? Ca e scuzabil ce s-a intamplat? Ca totusi a facut bine? dpmdv omul e un ticalos, nu are scuze si vremea lui trebuie sa se apropie! Pe Ceausescu l-au omorat cei ca el, el de ce ar fi iertat de atata furt si ticalosie?
Postat 06 Iulie 2010, 08:59 de oradean 101%
gara
@oradean 101%: esti sigur ca slobozia are gara?
Postat 06 Iulie 2010, 07:53 de dan oradeanul
@Filip o dizgratie
mai bine te culcai la ora 00:38 , ca erai beat crita. si daca era altul ce facea, mai bun ptr. Oradea? stii ,multi viteji dupa razboi se-arata.
Postat 06 Iulie 2010, 07:25 de oradean 110%
Filip e o dizgratie!
Filip ar merita adus in piata Unirii si scuipat de fiecare oradean in parte! Am spus oradeni, nu persoane venite de aiurea, pt care Oradea nu inseamna nimic. Dupa sedinta de scuipat, ar trebui petrecut la gara si pus pe trenul catre Slobozia, de unde sa nu se mai intoarca nicodata aici! Bineinteles, toate proprietatile din Oradea sa intre in patrimoniul PMO. Nu ii vreau raul lui Filip, nu ma intereseaza persoana lui, nu inseamna nimic pt mine, vreau doar binele orasului meu, orasul pe care el l-a imbatranit si slutit, l-a furat si batjocorit. Un asemenea afront adus Oradiei, imi e adus mie personal!! Asa ca tov. Filip, duceti-va de aici, vindeti ce aveti faceti ce va taie capuyl ala gol, dar duceti-va!
Postat 06 Iulie 2010, 00:38 de oradean 101%
aseara vantu batea....
Umbla vorba prin targ(purtata de "vant")ca petrica a pus-o de-o afacere cu ionel. ionel ungur, fostul prefect si mai demult fostul comunist. cica s-ar apuca de "eoliene". adica, ei n-ar putea fi "baietii destepti" din energie(neconventionala)?
Postat 05 Iulie 2010, 22:27 de dan oradeanul
A VRUT
Filip daca nu ar fi vrut descentralizarea ar fi putut-o opri, dar a vrut-o, insa n-a stiut ce urmari va avea asupra fam. lui. Ma mir ca nu si-a dat seama pana acum ca in orice actiune pentru bihor in care el nu intervine , este o lovitura sub centura pentru el. Sorry PETRE , dar iar ai ramas pe langa.
Postat 05 Iulie 2010, 18:49 de KALA
anume?
ce sa promoveze? familia si gasca lui care sa-i tina spatele la hotiile ce le-a facut pentru Oradea? a dat el vreun exemplu pozitiv, ca daca e vorba de raul facut orasului Oradea... Oradea nu te uita !!!!!!!!!!!!
Postat 05 Iulie 2010, 15:30 de neil
replica la @romanul complex
@romanul complex sa-ti raspund civilizat la acuze acum ,dar data viitoare am sa te injur.DA !nick name-ul meu este @Romanul Simplu si ma identific cu romanul simplu din ROMANIA.Moralistul @romanul complex nu-ti da cu parerea despre romani simpli din ROMANIA,pentru ca nu-i cunosti,nu traiesti intre ei ,tu traieisti intre romani complecs(x)i.:))Cunosc pe Liviu Dragnea sa nu zic din copilarie ,nici adolescentza ,nici 30 de ani ,scriu 20 de ani ,am si o fotografie cu el drept dovada asa ca nu-mi tine morala despre adevar si dreptate .@romanul complex,am gresit doar judetul este Teleorman nu Ilfov .@roman complex ,,tu nu esti depasit de ce se intimpla in jurul tau``.@roman complex nu stiu atita gramatica a limbi romane ca tine ,@Romanul Simplu vorbeste simplu cuvintele romanesti cu greseli gramaticale iar termenul de ,,lasa -oai` este scris cu sensul de lasa insarcinata ,de a lasa gravida.Redactia saptamanalului,, Bihoreanul`` cind mai scrii felicitari @romanului complex scrie corect gramatical,,poate-i``,acesta este deci ,,Multzumitul ``pentru comentariile lui @Romanul Simplu care mareste traficul pe site.MULTUMESC FRUMOS ,,BIHOREANUL``Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 05 Iulie 2010, 13:58 de Romanul Simplu
scurte
descentralizarea..filip s-a opus descentralizarii din toate puterile, vreme in care se lauda ca o vrea. a putut da' n-a facut ca e.....ne putator. noi lideri in gloriosul partid, urmas al securitatii.....era responsabilitatea lui sa faca asta pe plan local...n-a facut decat sa promovese lingai...vezi nefericitul caz corkesh, the fat piggy. si mai apoi...pe cine sa cresti in partid? nu stie sclobozanu ca cine se seamana se aduna? e clar ce oameni salasluiesc si o freaca in PD! de unde sa scoti ceva bun? sangele apa nu se face cum un * nu se face brici. sa traiesti bine nea philip...cat mai poti....ca in curand iti vine sorocu!
Postat 05 Iulie 2010, 12:58 de kbm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON