URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2010, 11:13

Petru Filip a votat pentru moţiune! Va fi dat afară din partid sau nu?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pedeapsa excluderii din partid. Aceasta a fost decizia capilor PDL la nivel central pentru parlamentarii puterii care vor vota pentru moţiune şi implicit împotriva Guvernului Boc. Deşi iniţial, săptămâna trecută, la pichetarea biroului parlamentar, Petru Filip le declarase sindicaliştilor că nu ştie cum să voteze, ferindu-se, în stilu-i caracteristic să le dea un răspuns concret, marţi, în Parlament, senatorul a votat, spre surprinderea tuturor, în favoarea moţiunii!

Iniţial, s-a ştiut că din partea PDL, au votat pentru moţiune Mircia Giurgiu, Daniel Oajdea, Gheorghe Severin, Clement Negruţ şi Teo Trandafir. Ulterior, însă, presa centrală a scris că încă doi senatori democrat-liberali, Viorel Badea şi Petru Filip, ar fi votat din greşeală împotriva Guvernului Boc.

Inclusiv ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a recunoscut, fără a face nominalizări, că unii pedelişti au votat... greşit. "Am văzut vreo trei colegi care au greşit, chiar au greşit, emoţia şi tensiunea... da, am avut trei colegi, care-şi smulgeau părul din cap. I-am văzut, au greşit cu bilele", a spus Berceanu.

Mi-e greu să cred...

Contactat de BIHOREANUL pe această temă, ex-preşedintele PDL Bihor a refuzat să comenteze pe acest subiect: "O să fac un comunicat de presă, în cursul zilei de azi, dacă nu, vă uitaţi pe B1 TV. O să vedeţi acolo...", a declarat Petru Filip ironic.

Solicitat să ofere un punct de vedere pe această temă, deputatul Ştefan Seremi, devenit preşedinte interimar al PDL Bihor după ce Filip a demisionat din această funcţie şi a anunţat că nu mai candidează pentru un nou mandat, a declarat că deocamdată nu se ştie care va fi soarta colegului său în partid.

"Nu ştiu ce hotărâre o să ia Biroul Permanent Naţional luni. Se vehiculează că, la fel ca alţii, ar fi votat din greşeală. Comentariile sunt şi, şi. Dar el ştie exact dacă a votat conştient sau inconştient. N-aş putea să spun", a spus Seremi.

Întrebat dacă în opinia lui "trădătorii" ar trebui daţi afară din partid, deputatul pedelist a fost ferm. "Eu cred că dacă îţi place în partid atunci când e bine, trebuie să îţi placă şi când e rău şi să nu fugi. Adică... la plăcinte înainte şi la război înapoi? Pe toţi care au făcut-o intenţionat să îi dea afară! Îmi e greu să cred că un senator ajunge să greşească şi să se piardă, chiar în momentul votului. Adică e ca şi cum te joci cu pistolul, îl pui la tâmplă şi tragi un gloţ", a conchis Ştefan Seremi.

UPDATE:

Bilele, o necunoscută pentru Filip

Într-o emisiune televizată desfăşurată miercuri după amiază la B1 TV, Petru Filip şi-a explicat destul de stângaci gestul. În stilu-i caracteristic - vorbit mult, spus puţin - pedelistul a afirmat - răspunzând la întrebarea unei telespectatoare - că nu emoţiile i-au dat bătăi de cap la votarea moţiunii, ci... sistemul de vot.

"În mod sincer, nu au fost nici o chestiune de presiune, nici de emoţie, pentru că, s-a văzut, noi am votat suficient de mult în viaţa publică şi politică până acum. Pentru mine, de când am intrat în Parlament, sistemul de vot cu bile a fost o curiozitate care, din punctul meu de vedere, nu se potriveşte Parlamentului anului 2010. Şi de aceea, o întrebare pusă invers m-a făcut să votez invers. Nu aş putea să pun vina pe emoţie sau ştiu eu ce apăsare", a răspuns Filip.

Senatorul a adăugat că "a fost o chestiune de vot greşit pe care trebuie să mi-o asum", dar a subliniat că, deşi a votat greşit, îşi asumă votul "ca şi când aş fi votat pro-Guvern". Referitor la anunţul şefilor PDL că cei care au votat împotriva Guvernului trebuie daţi afară din partid, Filip s-a arătat împotrivă.

"Ce nu pot să fiu de acord este că, chiar dacă am votat împotriva Guvernului, între ghilimele, împotriva pachetului de legi, lucrurile nu sunt chiar aşa de tranşante. Sigur că simplist poţi să spui "n-ai votat, pa"". Părerea mea este că fiecare trebuie judecat separat. Fiecare caz este un caz aparte. Nu cred că PDL îşi poate permite să îi judece pe toţi în grup. Nu cred că suntem nici Inchiziţie, nici tribunalul de la Haga şi nici cel de la Nurnberg", a mai spus senatorul pedelist.

După cum se ştie, moţiunea de cenzură a fost respinsă marţi, opoziţiei lipsindu-i doar opt voturi să răstoarne guvernul lui Emil Boc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
nu sunt prost
Nu sunt prost, sunt abil. Sunt viril, am amanta. Asa ca am votat gresit in mod intentionat sa imi pot pregati aterizarea in PSD. Hai ca sunt smecher. Ma duca. Ma cheama iubita mea. Pa!
Postat 17 Iunie 2010, 16:48 de Petru Filip
petrica
O varza de om, bine ca gaseste casierie cind tre sa ia banii. Dati-l afara de mizerabil !!!!!
Postat 17 Iunie 2010, 12:46 de ghiusi
filipissimul
Eu sunt celalalt pedelist fara minte cafre am votat motiunea. Va dati seama cita minte avem noi, pedelistii, daca nici negrul de alb nu stim sa il distingem"? Eu si Filip suntem niste Giga. Dar mai giga sunt romanii care ne-au votat, care au votat PDL-ul, iar apoi PDL-ul i-a incalecat, care l-au votat pe Base, care il suporta pe piticul BOC. Si vor urma si altele, Crede-ti-ma, am dreptate, ma cheama Ric eard.
Postat 17 Iunie 2010, 07:47 de Riceard Badea
acord
filip e cutra prea mare. A votat constient. Vrea sa se salveze. dar nu i-o iertam ! pariez pe o lada de Jidvei
Postat 16 Iunie 2010, 21:59 de Mircea Matei
cum sa vote impotriva
cum sa votezi impotriva lui Boc dar cine va plati pensiile nesimtite: pensionarii si bugetarii! jos incompetenta manageriala , jos parazitii sociali, TRAIASCA BOC SI BASESCU faceti curatenie ne am saturat de larve..........sa se mance intre ei.
Postat 16 Iunie 2010, 20:17 de yessssss
juramant
A votat constient si pregatit sa pice guvernul Boc ca apoi sa negocieze cu PSD-ul.Sa jure ca a gresit votul cu mana pe biblie si pe cruce daca are curaj.Oricum nu are coloana la fel ca Teo sau Oajdea.RUSINE!!!
Postat 16 Iunie 2010, 12:17 de tero
UN GUNOI !!
ACEST "GUDA" POLITICA , HOT ,SI FALSIFICATOR FACE TROC CU BOLOJAN PT. A NU I SE INAINTA DOSARELE PENALE !!! GUNOI AI FOST GUNOI ESTI INCA !!!!
Postat 16 Iunie 2010, 11:27 de SCORTOSUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON