URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2010, 09:10

Peste 130 de poliţişti bihoreni cercetaţi pentru corupţie în doar cinci ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cinci ani de funcţionare a aniversat, duminică, Direcţia Generală Anticorupţie, prilej cu care conducerea Serviciului judeţean Bihor al structurii a întocmit o sinteză a activităţii instituţiei pentru această perioadă.

Potrivit raportului, în cincinalul scurs de la înfiinţare, DGA Bihor a cercetat 190 de persoane, dintre care 133 poliţişti - 20 cu funcţii de conducere şi 113 cu funcţii de execuţie. "În urma cercetărilor, 39 de persoane au fost învinuite, iar 15 persoane au fost inculpate. Totodată, ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor au desfăşurat 7 acţiuni de prindere în flagrant", a arătat şeful serviciului, comisarul şef de poliţie Gabriel Cheregi.

Totodată, poliţiştii anticorupţie au primit şi soluţionat 44 petiţii şi 46 sesizări venite prin linia gratuită a DGA şi au consiliat peste 50 de persoane, venite în audienţă. "Societatea civilă, şi nu numai, are dreptul dar şi obligaţia civică să sesizeze faptele de corupţie săvârşite de personalul MAI, în scris pe adresa Bucureşti, Şos. Olteniţei nr. 390A, sector 4, prin e-mail petitii.dga@mai.gov.ro sau la linia telefonică gratuită Tel Verde 0800.806.806, care a fost lansată odată cu operaţionalizarea Direcţiei Generale Anticorupţie şi care s-a dovedit un instrument de lucru foarte util în relaţia cu cetăţenii", a mai explicat şeful DGA Bihor.

În Bihor, Direcţia Generală Anticorupţie are sediul în Oradea pe strada Dunărea nr. 2, telefon/fax 0259/469.043, e-mail: sjabh.dga@mai.gov.ro. În cadrul acestui sediu funcţionează un birou de audienţe, unde ofiţerii desemnaţi participă la programul de audienţe în fiecare zi lucrătoare de miercuri între orele 12-15.

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată prin Legea 161 din 30 mai 2005 şi funcţionează în cadrul aparatului central al Ministerului Administraţiei şi Internelor, având ca atribuţii principale prevenirea faptelor de corupţie în rândul personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi testarea integrităţii profesionale a personalului ministerului.

Poliţiştii DGA desfăşoară activitatea de relaţii şi colaborare internaţională, în domeniu, în conformitate cu interesele Ministerului Administraţiei şi Internelor, constituie şi gestionează baza de date a unităţii privind actele şi faptele de corupţie internă şi întocmeşte documente de strategie în materie.

De asemenea, DGA preia reclamaţiile referitoare la acte sau fapte de corupţie ale personalului ministerului, precum şi activităţi de relaţii publice, specifice problematicii din competenţă, dar, în acelaşi timp, desfăşoară şi activităţi de poliţie judiciară, investigaţii şi urmărire penală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
politist=politist de frontiera ???
de ce nu precizezi citi de acolo erau politisti de frontiera ??????
Postat 01 Iunie 2010, 09:55 de period_z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON