URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2010, 16:11

Pesediştii se pregătesc să preia puterea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că membrii Biroului Judeţean al partidului şi-au distribuit, în prima şedinţă de după alegerile interne, desfăşurată joi, atribuţiile pe care le vor avea în cadrul organizaţiei judeţene.

Împărţirea pe "căprării"


Deputatul Ioan Roman va coordona departamentul de dezvoltare regională, Bujor Chirilă pe cel juridic, Nicolae Boiţ - departamentul de ordine publică, Ovidiu Copil - social, Gheorghe Vid - agricultură, Horia Miara - economic, Sonia Drăghici - sănătate, Gheorghe Bogdan - administraţie publică. Ca şefi de departamente au fost aleşi Silviu Odobasian (relaţia cu aleşii locali), Felix Cosma (relaţia cu societatea civilă), Ovidiu Mureşan (relaţia cu sindicatele), Ioan Mintaş (relaţia cu patronatele).

Întrebat care este diferenţa între coordonatori şi şefi de departamente, senatorul Ioan Mang a explicat că, spre deosebire de coordonatori, şefii de departamente au sarcina de a ţine permanent legătura cu departamentele partidului de la Bucureşti şi de a propune acestora diferite modificări şi îmbunătăţiri ale legislaţiei în domeniile de care răspund.

O noutate organizatorică este, de asemenea, că vicepreşedinţii PSD nu vor mai răspunde de organizaţiile locale grupate pe colegii electorale, ci de maxim 2-3 organizaţii locale. Explicaţia a furnizat-o senatorul Mang: "Pe de o parte este aproape sigur că actualele colegii vor fi redesenate, iar pe de alta nu am vrut să creăm în organizaţia judeţeană mai multe organizaţii regionale corespunzătoare colegiilor".

Tot în legătură cu posibila schimbare a sistemului electoral, liderul PSD Bihor a anunţat că social-democraţii au în vedere o nouă lege a alegerilor parlamentare, prin care jumătate din viitorii parlamentari să fie aleşi prin vot uninominal, iar cealaltă jumătate pe liste de partid, "la fel ca în Germania".

Goana după aleşi

Preşedintele PSD Bihor a anunţat vineri şi declanşarea unei operaţiuni, în întregul judeţ, ce vizează selectarea celor mai buni candidaţi pentru alegerile locale din 2012. Operaţiunea, spune Ioan Mang, e prevăzută să se încheie până la toamnă, şi va fi dublată de o alta care are ca scop instruirea viitorilor candidaţi.

"Vrem ca viitorii candidaţi la funcţiile de primari, consilieri locali şi judeţeni să urmeze cursuri de administraţie publică locală, astfel încât să fie cât mai bine pregătiţi şi să câştige alegerile, şi să-şi exercite mandatele", a spus liderul PSD Bihor.

Mang a explicat că asemenea cursuri vor fi organizate după stabilirea candidaţilor, "până la iarnă", şi să fie susţinute atât de către colegi cu vechime, cât şi de specialişti în administraţie publică locală şi în finanţele publice locale, aduşi de la Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
replica la @Stefan
BAH @Stefan pupincuristul lingaul senatorului PSD Ioan Mang presedinte ,,legitim`` ales al filialei PSD Bihor sa-ti raspund decent si fara sa te injur sau insult ca o sa-mi cenzureze la comentariul redactia ,,Bihoreanul``.V)Totii cei din conducerile PSD care au fost ,,eminente cenusii``:)).IV)Mai bine arata PSD Bihor in perioada ante-Mang,,exista un suflu social democrat puternic ,Mishu Crisma are in singe social democratie adevarata,stia sa atraga electoratul social democrat`` :))III)Lui @Romanul Simplu nu -i este frica de o discutie cu senatorul PSD Ioan Mang,am mai avut discutii contradictorii:nu una ci mai mult:).II)Basescu este presedintele ROMANIEI @Stefan ca-ti convine ?ca nu-ticonvine ?:)).@Stefan nu este treaba ta ce functii am detinut inainte de 1989 si dupa anul 1989,vezi-ti de treaba ta cu linsul si lingusitul la senatorul PSD Ioan Mang presedintele ,,legitim`` ales al filialei PSD Bihor :))Talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor sunt impotriva conduceri judetene PSD Bihor ,vrem social democratie adevaratain partid ,,EGALITATE,ECHITATE,ECHILIBRU si DREPTATE SOCIALA,aceastea sunt idealurile si ideologia social democrata talibana .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 26 Iulie 2010, 20:08 de Romanul Simplu
@românul complex
I. "singura chestie că ar trebui să fie și oameni cu minte, bun-simț, demnitate, și să fie apreciați de societate (exemplu - Mintaş)." - Sa o lăsăm mai moale, în cazul dlui și dnei Mintas; II. Una din problemele majore ale PSD-ului (în general): absorbția PSM-ului din 2003 (grupare specializata în alergatul după "ciolan", după cum se și vede). Tot dl Mang a fost de vina? Pentru 0,5%, s-au pierdut prea multe voturi și procente! Absorbția membrilor PSM, trebuia sa fie una pozitiv selectiva! Ca orice primire în partid!
Postat 25 Iulie 2010, 17:43 de stefan
Gata concediul, la "romanul simplu"?
I. Ce funcții politice/administrative/de conducere s.a., ați deținut/dețineți și ca urmare a carnetului/carnetelor de membru de partid, pe care le-ați deținut, după 1989? II. Ca social democrat, precum va pretindeți a fi, ceva despre "cârmaciul-șef" Băsescu și "Bocut" de la Securitate, nu ne spuneți nimic? III. Legat de "ciolan" și "ciolanagii", va este frica de o discuție deschisa și directa cu Președintele PSD Bihor? IV. Cum arata PSD Bihor, în perioada ante-Mang? Care sunt acele "eminente cenușii", care au tras PSD-ul local în jos, pana la venirea dlui Mang?
Postat 25 Iulie 2010, 17:18 de stefan
mang cel slab
Nu pot să încep fără să-i transmit ceva romanului simplu: prietente, iar eşti prost. Iar trăieşti în altă lume. Fă tu o platformă program, adună toţi românii săraci şi cinstiţi, şi să te văd ce reuşeşti să faci. Politica se face şi cu bani, singura chestie că ar trebui să fie şi oameni cu minte, bun-simţ, demnitate, şi să fie apreciaţi de societate (exemplu - Mintaş). Problema e că ajung penibili gen Pop despre care pot spune o căruţă de lucruri. Deci, prietene, bani trebuie numai că ar trebui să aibă şi PSD Bihor un preşedinte bărbat. E slab, foarte slab şi fricos. Acum văd că se teme de Roman, nu vrea "organizaţii regionale", probabil influenţează şi "Beiuşul" care atunci când cineva e pe cale să-i ia faţa devine moralist şi luptător. În fine, treaba lui Mang, numai că e un om de la care ai pretenţii, ar trebui să judece singur, nu colegii sau... nu mai spun. Slab, fricos, credul, manipulabil, rupt de viaţa reală încât înghite tot ce ie se serveşte. În fine, sunt gata să pariez: aşa o să o "muşte" Mang nu peste mult timp de la prietenul lui Pop....
Postat 25 Iulie 2010, 12:27 de românul complex
urat caracterrrr are
este pertinent sa se stranga aceste semnaturi mai ales de catre BUGETARII care ajung la pensie...sunt peste 100000 .... nu ma mira acesta impertinenta din partea dl.Manggggg!! ma mir ca oamenii nu riposteaza si ii mai accepta caracterul lipsit de onoare.... ii place sa comande in rest nimic dacac ii dai o matura sau o sapa nu stie la ce foloseste...nu a muncit voluntar in viata lui...de ce urcam asa de sus...ca sa ne arda soarele OCHII?
Postat 24 Iulie 2010, 18:16 de amadeus
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang presedinte legitim ales al filialei PSD Bihor trebuie alesi candidati PSD la alegerile locale dintre cei care au integritatea morala in comunitatea in care traiesc si sunt lideri sociali democrati si au o opinie social democrata ,care sunt alaturi de cei multi si saraci ,si nu dintre cei care au cotizat si cotizeaza la greu la PSD ,o functie de lider PSD nu se cumpara cu bani,ci se cumpara cu moralitate,dreptate ,adevar si lupta un nume cunoscut in rindul populatiei romane ,,sarace dar cinstite``asa cum este si presedintele de onoare PSD Ion Iliescu .,,Un partid social democrat nu este un partid de sefi si de patroni ,ci este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si liberatile celor multi si saraci``citat Ion Iliescu .Domnule senator PSD Ioan Mang presedintele filialei judetene PSD Bihor nu promovati in rindul liderilor de opinie PSD,traseisti politici de la alte partide adusi in partid de catre dumneasvoastra de genul ex consilierului PRM Pantea ,a sculptorului Durgheu ,a pasarici PDL Simona Iancu si alti traseisti politici pe care ia-ti promovat dumneavoastra.Talibanii rebe Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Iulie 2010, 10:47 de Romanul Simplu
wowwww
si care nu semneaza ma refer la salariatii DVS....ii dati afara? sunteti renumit ca un bun DICTATOR in ce priveste incalcarea drepturilor oameniilor....semnati linistiti...dar sa nu uitatai niciodata ca BOC a expus real tot ce avem....CORUPTIE, SPAGA si MITA...eu personal ii multumesc...si daca nu va mai fi BOC nu voi uita aceste trei cuvinte importante...nu le uitati nici voi, luptati pentru voi nu pentru altii ca sa se imbogateasca peste NOAPTE pe seama slabiciuniilor si fricei fata dei...JOS CORUPTIA! JOS MITA! JOS SPAGA!
Postat 23 Iulie 2010, 17:10 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON