URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2015, 10:34

Perchezițiile din piaţa West Market s-au lăsat cu reţineri: două persoane vor fi duse la Tribunal pentru arestare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un număr de 7 persoane au fost audiate, miercuri, la sediul DIICOT Oradea, în urma perchezițiilor desfășurate cu o zi mai devreme în piața privată West Market, la finalul interogatoriilor două dintre acestea fiind reţinute în Arestul Poliției Bihor pentru 24 de ore. Este vorba despre administratorii firmei Natural Fruit, Călin Trifa și Dan Ascunseanu.

Joi, cei doi suspecți urmează să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 24 de ore.

Măsura este solicitată de procurorii DIICOT Oradea în dosarul care vizează fapte de evaziune fiscală şi o pagubă de 6 milioane de lei provocată bugetului de stat de o firmă profilată pe comerţ cu legume – fructe, Natural Fruit SRL, aflată în faliment și care ar fi creat un circuit tranzacţional cu scopul de a ocoli plata contribuţiilor la bugetul de stat.

UPDATE. În urma dezbaterilor de la Tribunal, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a afaceristului Dan Ascunseanu. În cazul lui Trifa, judecătorul a decis măsura arestului la domiciliu tot pentru 30 de zile. În acest timp, Trifa are interdicţie de a comunica cu ceilalţi suspecţi din dosar -  Dan Ascunseanu, Costel Buliga, Petru Danu, Alexandru Onea - respectiv cu martorii Cătălin Vociu, Ionuţ Runcan, Dănuţ Gheran, Emilia Gheran, Corneliu Iuhas, Daniel Titi, Sorina Ghilea, Cristina Neacşa, Melinda Szabo Melinda şi Alexandru Moş. 

Încheierea de arestare a Tribunalului Bihor poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Citiți despre cum acționa grupul de evazioniști în articolul: Percheziţii în piaţa privată West Market: e vizat un grup de comercianţi care au păgubit statul cu 6 milioane de lei

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
INCRENGATURA MICULA - PSD BIHOR e mult mai mare !
Firmele fratilor Micula au incheiat intre 2009-2015 cu Grupul de Firme DecNet controlate de presedintele PSD Bihor Ioan Mang CONTRACTE FICTIVE DE PESTE 5 MILIOANE DE EURO! Toti acestia sunt evident bani negri pentru campania electorala a membrilor PSD Bihor ,MEMBRI PSD CARE APOI TREBUIAU SA PROTEJEZE SI AU PROTEJAT FIRMELE FRATILOR MICULA. Mai mult, ADMINISTRATORUL FIRMEI DE DETECTIVI FOLOSITI FILAJUL PERSONALITATILOR POLITICE BIHORENE - GUARDIA SECURITY- VANCEA -este un personaj adus de catre Fratii Micula tot din cadrul fostei firme DecIT, firma presedintelui PSD Ioan Mang, tocmai pentru ca acesta sa poata coordona FILAJUL Prefectului CLAUDIU POP, a Primarului ILIE BOLOJAN, a Chestorului Sef LIVIU POPA si a Presedintelui Consiliului Judetean CORNEL POPA fara ca urma sa ajunga in final la Ioan Mang. A fost o intelegere avuta in jurul anului 2009-2010 intre Ioan Mang si Viorel Micula la o intrunire masonica de rang inalt, cand acestia au observat ca PSD si Fratii Micula incep sa piarda controlul Judetului Bihor.
Postat 02 Iulie 2015, 10:56 de micula_mason
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON