URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2014, 11:48

Percheziţii printre evazioniştii cu produse de carne: "Creierul" afacerii, un preot de la Biserica cu Lună, ridicat de poliţişti!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 50 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi de la Poliţia Municipiului Oradea au descins, luni dimineaţă de la ora 7, la sediile mai multor firme orădene, dar şi locuinţele a nouă persoane.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, acţiunea se desfăşoară într-o anchetă a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor legată de o grupare bănuită că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,8 milioane euro, prin evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de carne.

"În cauză se beneficiază de suportul tehnic al ofiţerilor SRI şi de colaborarea specialiştilor Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea", se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor diverse documente contabile ale firmelor implicate, agende cu înscrisuri, trei sisteme de calcul, două laptopuri, o tabletă, 10 memory stick-uri, 14 carduri bancare precum şi 7.000 lei. Totodată, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audier

Surse din cadrul anchetei au dezvăluit BIHOREANULUI că întreaga afacere era coordonată de preotul ortodox Ovidiu Pop de la Biserica cu Lună, ridicat şi el, luni, de poliţişti, prin intermediul a trei reprezentanţi de la firma Carmangeria Varadia SRL, care deţinea mai multe magazine de desfacere a produselor din carne în Oradea, cea mai mare pe Calea Aradului.

Dacă iniţial preotul a fost asociat în societate, ulterior a cesionat părţile sociale, rămânând doar coordonatorul din umbră al afacerii.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2014, Carmangeria Varadia s-ar fi folosit de firme fantomă pentru a importa produse de carne din Ungaria. Produsele ajungeau direct la Varadia, însă, în acte erau preluate întâi de firmele fantomă, care rămâneau astfel cu datoriile la plata taxei pe valoare adăugată colectate.

În acest fel, Carmangeria Varadia câştiga de două ori: pe lângă faptul că se scăpa de plata TVA, firma putea vinde produsele de carne la preţ mult sub cel al societăţilor concurente, magazinele Varadia fiind cunoscute în Oradea pentru preţurile mici practicate.

UPDATE. Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au decis reținerea pentru 24 de ore a preotului ortodox Ovidiu Pop și a trei dintre complicii săi, urmând ca marți să îi prezinte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor și instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.  

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
in continuare!!!!!!!!!!!!
Antifrauda si DNA ar trebui sa continua si restul biserici, acolo sunt evaziuni fiscale mari .......
Postat 12 Mai 2014, 22:05 de e
e un preot foarte bun
nu e corect. basescu e de vina si DNA. sa-l suspendam pe basescu si sa desfiintam DNA. astia nu mai au nimic sfant in tara asta? au inceput cu oamenii de la referendum, acum cu preotii. incotro se indreapta tara asta? propun o petitie la antena 3 pentru abolirea statului politienesc si arestarea marelui rau, basescu. cum sa arestezi preoti cand nici nu ai dovezi? e clar comanda politica. nu a vrut sa cotizeze la PMP si au trimis DNA pe capul sau.
Postat 12 Mai 2014, 21:24 de vlad
Popimea e bugetară dar are voie să facă afaceri !?!
Precum popa cu pescăria şi magazinul de la Beiuş, care dă bon fiscal la încasările de pe păstrăvi odată pe lună, în ultima joi de târg, că poate cade cineva pe neaşteptate !?!
Postat 12 Mai 2014, 19:51 de Carp III
Nu e drept
Nu este un om rău pop Ovidiu Miron este chiar un cămătar un evazionist prost care nu avea frica de Dumnezeu Ovidiu nu uita Dumnezeu nu e umbrela ai oferit 5000€ pt ca sofronie episcopu sa primească bătaie acolo poate îți este locu Dumnezeu sa te ierte
Postat 12 Mai 2014, 19:13 de Nu e drept
ptr cunoscatori
un titlu corect era;-NISTE TALHARI IMPOTRIVA ALTOR TALHARI
Postat 12 Mai 2014, 17:15 de omu din poiana
da
sunt si alti popi cu barbi mai mari , mai dese si mai negre cu afaceri mult mai "prospere"
Postat 12 Mai 2014, 16:03 de sorana
atentie
pe cand si la episcopia romanocatolica care are in carei societatea rubinkong specialista in evaziuni de ani de zile dar mereu ..uitata de controale si unde se lucra la negru la greu....
Postat 12 Mai 2014, 13:10 de careiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON