URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2013, 19:28

Percheziţii la Tribunalul Bihor: procurorii anticorupţie au scotocit birourile grefierelor pentru hotărâri judecătoreşti falsificate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipaje de poliţişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, coordonate de procurori din cadrul DNA Oradea, au efectuat, joi, percheziţii în birourile unor grefiere de la Tribunalul Bihor şi în locuinţele acestora.

Simultan, alte echipe de anchetatori au verificat biroul şi domiciliul unui avocat, dar şi un birou de copiat acte din municipiu.

În timpul acţiunilor, poliţiştii anticorupţie au ridicat unităţi centrale de calculator şi documente într-o anchetă legată de preschimbarea abuzivă a unor termene de judecată, dar şi de falsificarea unor hotărâri judecătoreşti care privesc restituirea sau scutirea de la plata taxei de poluare.

În unele cazuri, spun sursele BIHOREANULUI, grefierele din Tribunalul Bihor, instanţa care judecă procesele pentru restituirea sau scutirea de la plata taxei de poluare, schimbau, contra cost, termenele de judecată în respectivele cauze, în aşa fel încât să grăbească obţinerea hotărârilor.

În alte, cazuri grefierele falsificau de-a dreptul decizii ale instanţei, adăugând chiar şi 40 de autoturisme într-o sentinţă dată iniţial pentru unul singur.

UPDATE:

Potrivit unui scurt comunicat făcut public vineri de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor, judecătorul Cristian Monenci, percheziţiile au vizat birourile a două grefiere din cadrul Secţiei a II-a civilă, contencios administrativ şi fiscal.

"Cele două doamne grefiere au fost repartizate la începutul acestuia an să-şi desfăşoare activitatea în cadrul completelor ce soluţionează în primă instanţă cauze de contencios administrativ. În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri şi unităţi de calculator, urmând ca organul de urmărire penală să aprecieze concludenţa şi relevanţa materialului probator şi să ia măsurile legale ce se impun", a precizat Monenci.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
corect
sa nu uiam ca sunt judecatori corecti si vigilenti in acest oras . Felicitari . Ce ne faceam daca nu aflam niciodata de aceste grefiere si continuau tot asa ?
Postat 23 Aprilie 2013, 12:27 de noi
Executat rapid...
Horica,cine te a instigat sa faci denunt ?Aceasi persoana specializată,pe care o știm cu toții ? Sa- i fie rusine ! Bihoreanul nu scrie si de insuccesele DNA ului cu privire la Jude catorul Galea,fata de care s-a dispus neinceperea urmăririi penale.Deci totul a fost o incer care de a mai compromite încă un judecător.Rusine! Ac.
Postat 16 Aprilie 2013, 18:45 de Ac.
dbsagfhgh
undeva pe ebihoreanul e si un titlu al acestui articol,cu numele cabinetului de avocatura care ar fi suspect,nu mai retin numele,doar de grefiere stiu ca scria ca ar fi cotor si nicoleta botau
Postat 15 Aprilie 2013, 12:53 de shdfhwefh
@ Judecator
Dar pe judecatorul Antik Levente nu-l ia DNA-ul in vizor ?? Deoarece in ultimul timp nu face altceva decat sa-i acopere delapidarile si porcariile nevestei, desteapta contabila Cristina ex Ionescu, care s-a preumblat prin multe locatii, pe la Aeroport, la scoala din Ineu, la scoala din Cheresig, la Pedagogic ... etc. Cica umbla judecatorasul pe la toate institutiile statului Primarie, Prefectura, Cons. Judetean si-i intimideaza pe alesii nostri ca sa-si sustina consoarta. Oare asta nu se cheama ABUZ ? De fapt Bihorel stie despre ce este vorba. Nu ??
Postat 13 Aprilie 2013, 23:21 de Bihorel jr.
GOALE SUNT PENITENCIARELE PATRIEI !!!
-Sunt curios ca şi pentru aceste " INFRACTOARE "îmbrăcate în ROBĂ legea va fi egală precum pt.un cetăţean de rând??? Ori vom asista în continuare la "Definiţiile legii ".Care se aplică în România.1).Legea este o barieră peste care sar dulăii,pe sub care se strecoară căţeii şi în faţa căreia se opresc BOIII .Pt.că nu pot trece....de lege.2).Iar când banii vorbesc LEGEA tace!! Vom trăi şi vom .........vedea ??!!!
Postat 13 Aprilie 2013, 14:19 de Cotrău Alexandru-Ovi
ce profesie este in jurul hotilor ?ce progres ?
trebuie verificati TRIMESTRIAL fara JENA astia sunt rau NESIMTITI la ce salarii au , asta ne mai lipseste sa ne mai ia si de fraieri, plin de curveeete de toata jena si in justitie, sa va fie rusine ca va coborati la nivelul de hotii!
Postat 13 Aprilie 2013, 09:33 de de toata jena !!
...
Și acum așteptăm radierea din oficiu a autoturismelor înmatriculate nelegal ... pentru ca stimabilii să rămână și cu paguba (mita dată) și cu autoturismele neînmatriculate - ceea ce este și CORECT :))))
Postat 12 Aprilie 2013, 21:04 de Bogdan
da
deci cine este avocatul sau avocata?
Postat 12 Aprilie 2013, 14:50 de jolti
ce am realizat daca unii numai din hotie stiu trai, unde e munca ?
asta e JUSTITIA face un soft ce poate face un grup organizat infractional :))))) vai de ei muritori de foame, care vor ucide ca sa se hranesca , ce am facut cu civilizatia ? mai rau ca coreea de nord ajungem , poate si la canibalism !! au fugit taranii de la munca pamantului ca sa ajunga hoti si talhari la oras ?
Postat 12 Aprilie 2013, 14:07 de unde ?
Cazul Puşcaş a fost un exemplu de amator !?!
Procurori care, mână în mână cu poliţişti, dau ordine unor judecători şantajabili. Avocaţi care, mână în mână cu experţi judiciari, măsluiesc probele. Grefieri care, mână în mână cu computerele ce suportă orice, iau bani de la părţi şi îi împart apoi cu judecătorii. Judecători care, mână în mână cu propriul interes, ştiu toate aceste lucruri şi, sub masca nevinovăţiei, adaugă la salariile nesimţite sume ameţitoare cu care îşi construiesc câte o casă pe an şi îşi cumpără câte o maşină semestrial. Toate astea există şi s-au agravat în ultimii ani, polarizarea polilor de interes din zona justiţiei fiind similară uneia dintre cele mai eficiente organizări instituţionale din România. 60-70% din justiţia, procuratura şi poliţia bihoreană este aşa.
Postat 12 Aprilie 2013, 11:00 de Carp III
hotie
Cine este avocatul?
Postat 12 Aprilie 2013, 10:40 de carp4
pestele de la cap...
da , rahatul ala constipat de Manoliu, nu stia ??? de ce sta acolo ?
Postat 12 Aprilie 2013, 08:01 de Unul
hîc
cladire de kkt, de porumbei, de aia se renovează, kkt-ul acid a ros-o! HAI RENOVARE ! Hai, noroc, hîc
Postat 11 Aprilie 2013, 23:23 de ADINA DUPA CHEF
trist dar deloc induiosator
Constantin Manoliu este noul presedinte al Tribunalului Bihor şi-a început cariera ca subofiţer de armată şi a intrat în magistratură în urmă cu abia opt ani. Taxa de poluare încarca instanțele Share on email Share on print 2 stire dosare DIGI 24 Publicat: 13-02-2013 15:47 Peste 10 mii de dosare prin care se cere anularea taxei de poluare sufocă instanţele din Bihor. Magistraţii se plang ca sedintele de judecata sunt ingreunate de acţiunile iniţiate în ultimii doi ani, iar şoferii continuă să depună zilnic intre 20 si 30 de contestatii. Nu doar activitatea judecatorilor are de suferit. Funcţionarii de la permise si inmatriculari spun ca solicitările de a căuta în arhivă documente legate de aceste contestaţii... le ocupă mult timp. Constantin Manoliu ,preşedintele Tribunalului Bihor spune: "În condițiile în care au de solutionat și alte cauze, efortul este foarte mare , nu sunt suficiente 8 ore pentru a solu?iona aceste cauze." Judecatorii spera ca legea degrevarii instanțelor ar putea duce la o reducere a numărului acestor dosare. Problema este însa ca ceea ce în 2007 se numea taxa de prima înmatriculare, în 2008 taxă de poluare se transformă din acest an in timbru de mediu, ceea ce ar putea duce la cresterea numărului de solicitari de restituire a taxelor percepute de stat.
Postat 11 Aprilie 2013, 21:49 de ce porcarie !
OK
@ADINA: multumesc ca-mi apreciezi cunostintele! dar de data asta nici nu am spus mare lucru, mi-am exprimat o dorinta si am facut o comparatie!
Postat 11 Aprilie 2013, 21:44 de TDS
excrocii
ANSFASIT SE FACE PUTIN CURAT SI ANTRE CORUPTI ASTIA DAR E MULT DE LUCRU SPER CA ESTE DOAR ANCEPUTU .MITA ESTE DOAMNA MARE SA VEZI CE BANI SE DAU ADMINISTRATORILOR JUDICIARI CU EI CAND ANCEPETI.
Postat 11 Aprilie 2013, 21:44 de gabriela
@adina !!!!!
RECHIZITORIUL COMPLET al procurorilor in cazul xxxxxx sau yyy
Postat 11 Aprilie 2013, 21:30 de trageti o cui vreti
d-le TDS
să ne spui dinainte ce va conţine RECHIZORIUL !!! Că multe cunoşti...
Postat 11 Aprilie 2013, 21:18 de ADINA
paralela
@Ghita: probabil(mai ales ca aici este vorba despre grefieri). Dar Manoliu chiar nu stia nimic? Ah, ce mi-as dori sa i-o traga si lui! Cineva! Candva! Dar cat mai repede! E asemanator cu ceea ce zice acum prea cinstita Maica Mina: ea e pura, nu stia nimic!
Postat 11 Aprilie 2013, 21:03 de TDS
BULA STIE!
SEFA MAFIEI ESTE LA KORVETTE CECILIA.....GREFIERA SEFA DE LA TRIBUNAL, CARE MANAREA CU AMANTUL JUDECATOR...CAUTATI LA CECI!!!
Postat 11 Aprilie 2013, 20:48 de Ghita
senzational !!!!!
ce le au tras o si la propriu si la figurat !
Postat 11 Aprilie 2013, 20:00 de dan
asta DA STIRE de SENZATIE !!!
asa si trebuie INTRA cu COPITELE si ZDROBESTELE oasele, FELICITARI, fara MILA ! cat si au batut joc hoardele PDL iste de noi ORADENI acum sa suporte mama lor de JAVRE PENALE ! asta e o stire de MILIARDE :))) PE GHILEA cand il prindeti cu BOLOJAN in OPSAYYYY ? cand ii dati una in bot sa si stearga MUCII ?
Postat 11 Aprilie 2013, 19:52 de ANCA :)))
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON