URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2010, 11:59

Pentie susţine că Seremi a încercat să-l cumpere cu o funcţie ca să nu candideze

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Seremi, imoral 

Printr-un comunicat dat publicităţii marţi, PDL-istul Radu Pentie a criticat declaraţiile contracandidatului său la peşedinţia PDL Bihor, Ştefan Seremi, care înainte cu o zi a spus că Pentie este "o marionetă", care "nu are nici capacitatea şi nici puterea să conducă o organizaţie, şi se bazează pe cineva din spate". Seremi, ocupant al funcţiei de preşedinte interimar după ce senatorul Petru Filip a demisionat, spunea că acel "cineva" ar putea fi chiar Mircea Matei, actualmente secretar general al PDL Bihor, despre care s-a spus că ar dori să candideze pentru aceeaşi funcţie, dar nu are curaj.

"Sunt dezamăgit de faptul că domnul Ştefan Seremi face afirmaţii neadevărate la adresa mea şi că încearcă să folosească astfel de strategii imorale în această competiţie internă din cadrul PDL Bihor. Decizia de a candida la şefia filialei am luat-o personal, fără a fi influenţat de altcineva şi nu am de gând să-mi retarg această candidatură. Eu sunt cel care, după discuţii cu oamenii din partid, am luat decizia de a candida pentru că am constatat faptul că sunt mulţi cei nemulţumiţi şi am simţit că există şansa unei adevărate schimbări", se arată în comunicat.

Cadorisit, să stea în banca lui

Pentie afirmă că, în loc să se lanseze în declaraţii false, Seremi ar trebui să se gândească la motivul real al dorinţei sale de a candida, la "problemele care sunt în acest moment în cadrul organizaţiei judeţene". Subliniind că nu doreşte să poarte o dezbatere despre problemele din interiorul PDL Bihor prin intermediul presei, Pentie a făcut o altă declaraţie - şoc, şi anume aceea că actualul preşedinte interimar ar fi dorit să îl "cumpere".

"Nu sunt marioneta nimănui şi nu sunt omul nimănui. Dacă aş fi acceptat propunerea domnului Ştefan Seremi de a deveni prim-vicepreşedintele filialei şi să nu mai candidez la funcţia de preşedinte, atunci poate aş fi devenit o marionetă a domnului preşedinte Ştefan Seremi. Totodată domnul Ştefan Seremi nu este în măsură să mă lase sau nu să câştig funcţia de preşedinte al PDL Bihor. Această funcţie nu se face cadou de domnul Ştefan Seremi ci va fi câştigată de către mine prin votul delegaţilor care vor avea maturitatea să aleagă ce este mai bine pentru partid", spune Pentie.

Spionaj la PDL

În final, tânărul îl invită pe actualul preşedinte al PDL Bihor "la decenţă", cerându-i să renunţe "la atacurile la persoană". El a ţinut să precizeze că în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o duminică, la lansarea candidaturii, când a afirmat că actuala conducere a PDL Bihor "s-a plafonat" şi că unii membri nu se mai simt reprezentaţi de ea, nu a atacat nici persoane şi nici pe Seremi.

"Am criticat atitudini politice şi am acuzat starea de plafonare care există în cadrul partidului. Faptul că domnul Ştefan Seremi susţine că şi-a trimis trei spioni la respectiva conferinţă de presă denotă încă o dată, dacă mai era nevoie, amatorismul şi lipsa de viziune pe care o are actuala conducere interimară a filialei. Îi transmit domnului Ştefan Seremi că poate să se dea liniştit la o parte şi să se îngrijească de nepoţii domniei sale pentru că filiala va ajunge pe mâini bune după ce împreună cu echipa mea voi câştiga şefia PDL Bihor".

Pe de altă parte, Pentie afirmă că este prima şi ultima dată când îi dă o replică lui Seremi prin intermediul presei şi că mai multe va spune în cadrul partidului şi pe data de 3 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, când se vor desfăşura alegerile în filiala judeţeană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
O gasca de 0 LEI
O gasca de 0 LEI si PDL asta.
Postat 11 Noiembrie 2010, 09:04 de O gasca de 0 LEI
e ff trist
comunistii sa renunte la doctrina lor si sa dea tinerilor speranta unui viitor democratic, lasatii copii sa cresca si sa se maturizeze nu le taiati aripile, felicitari! alti tineri sa mai candideze nu renuntati si nu va lasati intimidat nimeni nu e nepatat, daca PAUNESCU a ajuns senator si cu o moralitatate demna de un TARAN fara carte cu bastarzi pe lume de ce le cerem tinerilor IMPOSIBILUL MORAL? de ce? totii aveti amante,sotii pe acte , bastarzi ce vreti de la noi sa nu avem dreptul la greselile noastre?
Postat 11 Noiembrie 2010, 08:56 de da e ff trist
seremi o nulitate politica
scapati PDL_ul de asemenea nulitati nu aveti nicio sansa cu oameni ca seremi.... i-a ajuns cat a spaguit de 20 de ani...
Postat 11 Noiembrie 2010, 07:46 de simi
spion pdl la sedinta pdl
Acest cacatdindat la presedentie a inceput deja sa sufere de spionita . Oare nu ii prea devreme la 30 de ani .
Postat 10 Noiembrie 2010, 16:52 de spion pdl
turma
seremi retragete ca ti-s bolnave oile,abrudan si cu hodut sint ca o capra si un iedut,fara mama dar cu tata dale sa mai suga odata
Postat 10 Noiembrie 2010, 12:19 de abrudan
PSD
@coleg, despre ce directori vorbesti? despre astia care stau ca strutul cu capul in nisip ingroziti de cine ar putea iesi presedinte? haideti domnilor directori. lasati stimulentele si iesiti in fata. va pretindeti vedete in partid. hai in fata, vrem sa va vedem opiniile. curaj directori.
Postat 09 Noiembrie 2010, 22:59 de @coleg
sansa
avem o sansa unica sa terminam cu trecutul. daca nici acum nu reusim mai bine plecam acasa. ne pierdem vremea muncind pentru altii. care rad pe seama noastra.
Postat 09 Noiembrie 2010, 22:54 de pdl-ist
santajistul seremi
Draga santajistule Seremi ,de ce-tie frica nu scapi.Degeaba il trimiti pe sluga ta Hodut sa ne ameninte ca daca nu vom vata pentru tine nu ne vei da bani la Primarii,iar la directorii din deconcetrate le vei retrage sprijinul si isi vor pierde painea,vrem sa-ti amintim ca vei ramane in partid exact cu cine iti doresti,adica aproape singur doar cu MARIONETE PROASTE ,defapt cu cine te inconjori si acuma.Mai bine du-te cu oile tale la pascut la INEU stii tu cu cine ?!!
Postat 09 Noiembrie 2010, 22:35 de coleg ?
pentru bunicu
Bunicule Seremi,ai vrea sa candidezi cu Matei Jidvei pentru ca stii ca nu-l voteaza decat putini din partid,iar daca ar fi o competitie de discurs lider si aici ai fi castigator pt.ca nu poti vorbi liber mai mult de 3 minute si atunci cu pauza de 2 minute.Iar la luat de spaga tot pe locul 1 ai fi.Sa traiti bine si liber !!!!!!!!
Postat 09 Noiembrie 2010, 21:47 de ajunge
Suntem cu tine
Radule te felicitam pt.pozitia pe care ai luat-o,fii mai dur chiar mai nesimtit cu un asemenea nesimtit ,care nu stie sa iasa din politica cu fruntea sus,are impresia ca fara el partidul dispare,iar ca el va fi ultimul care va stinge lumina la PDL,vreau sa-i spun ca pentru el lumina este demult stinsa,dar fiind batran saracul nu mai vede bine cei in jurul lui. D-le Seremi lasa-ne,lasa-ne dute la pensie,ai stans destul de mult si tot nu te saturi.Nu ne pune sa spunem mai mult e despre tine si trecutul tau!!!!!! Succes Radu suntem alaturi de tine.
Postat 09 Noiembrie 2010, 21:18 de Esti bun
oficial
se cearta pedeloazele pe forum?? :))))))) amandoi sunt niste nulitati, nu va mai certati mah, ca tot la 5% ajungeti.
Postat 09 Noiembrie 2010, 20:30 de parabellum
Dedicatie pt.antimiruna
Jidvei va pazi ...gaura puturoasa a babei in care -si scutura zbarcitura........... Sa ai parte de ea cat traiesti!!!!!! Si afla de la noi ca Seremi nu-i nici curvar, nici betiv Vezi-ti de matrapazlacurile tale, taratoare scarboasa, care esti!
Postat 09 Noiembrie 2010, 18:57 de Miruna
Ramine tot asa
Cu o floare nu se face primavara. PDL ramine PDL pina la o eventuala radicalizare de sus in jos si invers. Poate prin rupere in 2-3 partidulete. Nu va face nici Pentie ceva remarcabil, in primul rind pentru ca nu va avea cu cine.
Postat 09 Noiembrie 2010, 18:23 de Pond
seremi vs pentie
Miruna,cu capsor de I.A.S-ista,confunda diplomatul de cariera cu carieristul posesor de diploma agrara.Daca tot aveti ceva de aruncat ,arunca din procentele de 15% pe care le pretinde agrarianul comunist din banii repartizati comunelor,sau poate ne da si din terenurile spaguite de la Armata(padurea Hidisel) de peste 10 ha,terenurile dinDiosig,Vartop,Padis,Stana de Vale,Santandrei,zeci se apartamente,imobile,turme de mii de oi,toate obtinute cu sudoarea palmi cu care lua spaga.Poate intr-o zi DNA-ul se va trezi,iar stopul se va opri ,iar Jidvei va va pazi.Va doresc succesuri dupa merit.Cu BAU BAU mai departe
Postat 09 Noiembrie 2010, 18:20 de antimiruna
VAUCERE
Domnule SEREMI daca tot sunteti parlamentar ati putea initia primul dumneavoastra proiect de lege dupa doi ani de mandat si anume VAUCERE PENTRU CASAREA POLITICIENILOR . Va multumesc anticipat !!! Si pentru ca ati fost asa strangaret atatia ani si ati facut de toate pentru dumnevoastra mai putin pentru bihoreni si pdl Bihor va mai permitem aceasta chestie sa va luati un VAUCER la TROC ca tot va plac trocurile....
Postat 09 Noiembrie 2010, 17:52 de ADI
SCHIMBARE
NE- AM SATURAT DE 20 DE ANI TOT DE ASTIA N-AU FACUT NIMIC POATE NUMAI PENTRU EI ..... SI POATE AVEM O SANSA CU CEI TINERI MODERNIZAREA ROMANIEI SIGUR NU O VOM FACE CU OAMENI CA SEREMI... MULT SUCCES RADU PETIE .
Postat 09 Noiembrie 2010, 17:31 de CALIN
succes Radu
sunt sigur ca in pdl sunt mai multi oameni de calitate cum e Radu Pentie jr. acum e momentul ca acestia sa iasa in fata si sa invinga BALAURUL SEREMI care daca va castiga presidentia pdl Bihor atunci putem vorbi despre casarea acestui partid la nivelul judetului !!!!
Postat 09 Noiembrie 2010, 17:21 de sandu
jos comunistul...
ce inseamna pentru ˛seremi capacitazea de a conduce un partid prin asta el intelege sa~si promoveze non valorile in functii publice si de partid sa se inconjoare de oameni dupa chipul si asemanarea lui si mai alies sa produca pentru buzunarul propriu cat mai poate alte milioane de euro cum a facuto si pana acum ...... vai de capul pedelistilor cu unu din asta va fi un fel de pdl srl....! veti lua 5% in 2012 cu asta.....
Postat 09 Noiembrie 2010, 16:50 de florin
pentie
ai grija la echipa radu pentie. gandeste-te cati si-au pus speranta in tine. rupe-te de trecut, de oameni controverati si mergi inainte. daca e cazul mergi singur. ai mai multe sanse decat cu tot felul de oportunisti care nu au demonstrat nimic.
Postat 09 Noiembrie 2010, 14:16 de oradean
Schimbare
Organizatia are nevoie de schimbare. Cu Seremi nu se poate lucra. Nu e capabil nici sa tina un discurs. Radu Pentie are sansa de a schimba fata PDL Bihor
Postat 09 Noiembrie 2010, 14:08 de Csaba
RETARDATUL Jidvei
Toti adevaratii PD-L isti s-au saturat de salahorii dictatorului Jidvei, fara ei PD-L Bihor are sanse sa mai supravietuiasca. Seremi in afara faptului ca are bun simt, este si un diplomat de cariera, Jidvei, va sta pe la sensurile giratorii rebegit , dar deh individul potrivit la locul pe care-l merita! Nu fi trist, nesimtitule ca-ti aruncam noi cate o ieguta sponsorizare !
Postat 09 Noiembrie 2010, 12:10 de Miruna
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON