URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2012, 12:12

Pentie recidivează: pentru a doua oară într-o săptămână, AIO va dezafecta terasa Irish, amenajată din nou fără autorizaţie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Terasa Irish va fi dezafectată pentru a doua oară într-o săptămână, ameninţă Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea. Motivul? Patronul localului Irish a amplasat chiar pe locul fostei construcţii, demolate joia trecută de autorităţi, o altă terasă, cu 9 mese şi două vitrine frigorifice. Şi aceasta ocupă clandestin spaţiul public.

"Radu Pentie a fost somat vinerea trecută să elibereze spaţiul din faţa localului, pe care şi-a amplasat o terasă fără a avea avizul AIO. Conform legii, în termen de cinci zile, adică până miercuri, trebuia să intre în legalitate: ori să îşi ridice terasa sezonieră, ori să obţină avizul. Nu a făcut nici una, nici alta. Dacă nu va elibera spaţiul, o vom dezafecta", a declarat marţi pentru BIHOREANUL Cristian Beltechi.

Potrivit acestuia, Radu Pentie mai are datorii neachitate la AIO în valoare de 7.100 lei, motiv pentru care este exclus ca el să poată obţine avizul de amplasare a terasei sezoniere până miercuri, iar cel mai probabil aceasta va fi dezafectată de AIO joi dimineaţă.

Conflictul dintre municipalitate şi patronul localului Irish datează din urmă cu patru ani şi a pornit de la faptul că Radu Pentie şi-a construit ilegal terasa pe domeniul public. Nici cele trei procese pierdute în instanţă, nici amenzile în valoare de 18.000 lei aplicate localului şi rămase neplătite nu l-au convins pe acesta să intre în legalitate. În 12 iulie, când angajaţii AIO a vrut să înceapă demontarea terasei, Pentie s-a angajat să dezafecteze singur construcţia până la data de 1 august. Localul a mai primit o păsuire, până pe 6 august, însă nici acest termen nu a fost respectat.

Joia trecută, reprezentanţii Primăriei au descins la faţa locului însoţiţi de un echipaj de Poliţie şi au demontat construcţia. Pe o parte din amplasamentul vechii terase va fi amenajat ansamblul sculptural Holnaposok, reprezentând patru poeţi orădeni de etnie maghiară, în mărime naturală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
lol
Un alt lucru pozitiv: a reaparut o bucatica din vechiul pavaj de pe Republicii. Mult mai frumos si infinit mai stilat decat pista de aterizare din piatra chinezeasca care e acum pe Republicii :)
Postat 29 August 2012, 13:00 de mine
:))
punem pariu ca statuia aia nu v`a sta acolo mai mult de o luna? :)))
Postat 29 August 2012, 00:49 de unu
hm
E clar si evident ca omul a facut avere cinstit, respectand legile....El si Blaga mana-n mana au adus ani de zile tone de alcool prin vama bors fara sa plateasca nici o taxa vamala....Made in PDL... Toti cei care consuma la terasa si barul cu pricina sa stie ca nu fac decat sa imbogateasca si mai mult un reprezentant al erei Base......
Postat 28 August 2012, 22:25 de eba
BRAVO
Bravo domn primar! Bine dat afara la prost de pentie! Si bine pus statuie! Noi unguri votam la tine ca tu pus statuie si trimis roman prost acasa
Postat 28 August 2012, 21:46 de Bravo domn primar
Cine se crede acest Pentie !!?
Uni nu au curajul sa faca nici ,,pipi,, pe spatiul public . Cine se crede acest Pentie fara scrupule de ocupa spatiul public abuziv si face din acest lucru o invrajbire etnica de prost gust .Daca ar vrea sa ridice el o statuie am zice si noi ceva dar sa castigi bani fara autorizatie pe spatiu public nu oricat de mare roman ai fi.
Postat 28 August 2012, 21:18 de oradean
?!
Parca gibonul si usl-istii au majoritatea in kkt-ul ala de consiliu local....atunci cine a aprobat ,,grupul ala de crucias'' ?! Sau i-au imbatat ungurii si tantalaii au votat fara sa stie ce..... Oricum, sunt penibili in frunte cu maimutoiul, ala care urla acum doua luni ca bea sange de ungur, ca face, ca drege.... a facut pe dreaqu, ii pupa-n cur cum i-a pupat patru ani....
Postat 28 August 2012, 20:09 de pinonel
buna
Sa imi bag PVLA IN STATILE VOASTRE ,CE POETII DRACULUI IS AIA,DRACU FVTAVA DA UNGURI
Postat 28 August 2012, 19:54 de kkk
masnaposok
Sper ca pentie să facă terasă şi în curte la ursuline, să poată bea şi tinerii iredentişti de la Magyaros (cît timp le vom mai plăti chiria) un unicum adevărat de stepă. Oricum statuia cu MASNAPOŞI nu are ce căuta în Oradea. Poate ar fi mai bine "undeva în Americaaaaa / Sau în ASIAAAA"....
Postat 28 August 2012, 18:51 de pistike
SUCCES !!!!
DOMNULE ESTI UN ADEVARAT AFACERIST!!!!!!!!!! DACA AI FI SI UN DEZVOLTATOR, AI DA CLASA, DAR ASA, ESTI DOAR ... UN CONTRALAU !!!!!!!!!!!!!!BUN SI ALA, CA E LANGA FILARMONICA !!!!!!!!!!!
Postat 28 August 2012, 15:36 de A
idee
Pentie , iti dau o idee : miercuri noaptea iti bagi mesele si combinele terasa in local pana joi noaptea. Gastele de pa primarie cand vor veni joi , nu vor gasi nimic . Ca sa se atinga de ele le trebuie somatie . Joacate cu ei de soarecele si pisica. MERITA
Postat 28 August 2012, 15:16 de idee
m
d-ul Pentie trebuia sa-si plateasca datoriile si terasa era in regula. din pacate e ambitios si incapatanat...dar si ansamblul sculptural cu ''cetateni romani de etnie maghiara''...extraordinar...vai de p..a nostra.
Postat 28 August 2012, 13:41 de m
:)
pai castiga din sucuri la terasa mai mult decat e amenda. situatia convine ambelor parti :D
Postat 28 August 2012, 12:49 de 0m
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON