URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2010, 16:52

Pentie Jr., marioneta lui Mircea Matei?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Radu Pentie jr. şi-a anunţat duminică decizia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PDL Bihor întrucât actuala conducere "s-a plafonat", deputatul Ştefan Seremi îi dă replica tânărului de 30 de ani, acuzând faptul că acesta nu e decât "o marionetă". "Nu are nici capacitatea, nici puterea să conducă o organizaţie, şi se bazează pe cineva din spate, care vrea îl propulseze ca să conducă prin el, deoarece nu are curaj să candideze. Sunt destui în PDL Bihor care nu au curaj, dar ar conduce...", a declarat luni Seremi pentru BIHOREANUL.

Întrebat concret, dacă se referă cumva la doi dintre colegii săi de partid despre care se spune că şi-ar dori să-l concureze la funcţia de preşedinte dar care până acum s-au ferit să o declare public, adică actualul secretar general Mircea Matei şi preşedintele Colegiului 3 Traian Abrudan, Seremi a răspuns: "La Abrudan nu, dar Matei şi-ar dori să conducă şi nu are curaj".

Deputatul a opinat că niciunul din cei doi nu va candida şi că probabil în cursă vor rămâne doar el şi cu Pentie jr., deoarece Matei şi Abrudan "sunt destul de deştepţi încât să îşi evalueze şansele", care ar fi mici. Legat de candidatura sa, deputatul a spus că se va baza pe oameni care "au ceva de spus în partid şi au participat la câteva campanii electorale".

Pe de altă parte, Seremi a respins declaraţiile lui Pentie, potrivit cărora conducerea organizaţiei s-a plafonat, spunând că în opinia sa lucrurile nu stau aşa. Fără multe detalii, el a teoretizat pe ideea că "o organizaţie de partid trebuie să respecte ceea ce se spune la Bucureşti şi nu face doar ce vrea ea". "Trebuie să ducă o politică coerentă cu celelelalte organizaţii judeţene şi naţionale, să respecte nişte reguli în statut şi regulile partidului", a zis el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
petru radu t
mai sorin degau.Nu fa pe nimeni copil de hot .Cand noi suntem condisi de tata hotilor(seremi).Radu e un om bun ,e un tanar care si-a castigat respectulin partid nu de acum cimult mai demult.Fac parte din generatia tanara dar sunt in partid de 12 ani.Seremi vine in zona binsului isi ia tainu cu iubitul lui Ghilea si se caca pe fata noastra a tuturor membrilor de partid.mi-a fost rusine cand a trebuit sa-i fac campanie pentru pres.de consiliu judeten.A fost penibil tot discursul lui din campanie.Asa cum e Matei e omulcare raspunde intotdeauna la telefon si fata de membrii de partid ere o atitudine de tovaras adevarat,asa cum e Radu ,baiat de bani gata ,dar cu foarte mult bun simt si potential,o sa fac tot posibilul sa castige echipa lui Radu.Nu vreau sa ma conduca Seremi cu Gasca lui PSD-ista
Postat 09 Noiembrie 2010, 20:01 de fan
VAUCERE
Domnule SEREMI daca tot sunteti parlamentar ati putea initia primul dumneavoastra proiect de lege dupa doi ani de mandat si anume VAUCERE PENTRU CASAREA POLITICIENILOR . Va multumesc anticipat !!! Si pentru ca ati fost asa strangaret atatia ani si ati facut de toate pentru dumnevoastra mai putin pentru bihoreni si pdl Bihor va mai permitem aceasta chestie sa va luati un VAUCER la TROC ca tot va plac trocurile....
Postat 09 Noiembrie 2010, 17:51 de ADI
succes Radu
sunt sigur ca in pdl sunt mai multi oameni de calitate cum e Radu Pentie jr. acum e momentul ca acestia sa iasa in fata si sa invinga BALAURUL care daca va castiga presidentia pdl Bihor atunci putem vorbi despre casarea acestui partid la nivelul judetului !!!!
Postat 09 Noiembrie 2010, 17:17 de sandu
mogulul SEREMI!!!!!
oare ce om normal din PDL poate sa voteze un asemenea expirat politic si un obosit psihic ca asta nici sa lege doua vorbe nu are habar sa tina un discurs doar avere a stiut sa _ si faca ROMANIA trebuie sa scape de golani expirati ca seremi !!!! Bravo Radu Pentie bravo tinerilor pentru curajul lor si multimiri celor de varste lui seremi din PDL care au inteles faptul ca tinerii pot da o sansa acum unui partide distrus din cauza unora ca sermi stefan....
Postat 09 Noiembrie 2010, 17:06 de sava
jos comunistul...
ce inseamna pentru ˛seremi capacitazea de a conduce un partid prin asta el intelege sa~si promoveze non valorile in functii publice si de partid sa se inconjoare de oameni dupa chipul si asemanarea lui si mai alies sa produca pentru buzunarul propriu cat mai poate alte milioane de euro cum a facuto si pana acum ...... vai de capul pedelistilor cu unu din asta va fi un fel de pdl srl....! veti lua 5% in 2012 cu asta.....
Postat 09 Noiembrie 2010, 16:56 de florin
GENERATIA DE C A C A T foarte moale si uscat
Da mai baieti! De acord cu intinerirea- desi alcoolicul a cam dirijat el filiala -cu difuzorul lui Flipper la ureche, asa ca incercati sa dati exemple baieti de baieti, nu javre crescute-n PUFULU-tati ca cel din PSD. Sau mai bine puneti-i pe toti cei sub 45 de ani in sediu si dati-le foc- vedeti ca intra si Jidvei in aceasta categorie, Vai de voi dar si de noi! Ave!
Postat 09 Noiembrie 2010, 12:19 de Miruna
Matei e un mizerabil
Matei e un mizerabil ordinar, o creatura fara caracter.
Postat 09 Noiembrie 2010, 10:58 de Coco
da ce sa faci unii incerca sa intimideze
dar sincer aveti minte ce vreti de fapt DEMOCRATIE sau COMUNISM eu as sugera TINERIILI sa preia harturile si sa termine cu jocul celor INVARSTA noi trebuie sa le dam o lectie ne au crescut, ne au invatat si bune si rele dar noi suntem cei care decidem soarta copiilor nostri, totul are un FINAL :)) as dori mai multi tineri sa se implice pe cei iin varsta ii respectam dar nu suntem obligati sa i ascultam, sa merga la munte sa si traiasca batranetiile linistiti asa ar trebui, avem multi ff multi BOLNAVI intre noi si libsa bunului simt si a educatiei isi lasa amprenta pe TINERI, ia mai ganditi va e bine cum procedati? un tanar sa si vada BATRANETEA in fata ce sanse mai are sa si mai doresca ceva?
Postat 09 Noiembrie 2010, 09:22 de anca
atentie la neatentie
tot mai multi care au ceva de spus si au activat in mai multe campanii in pdl bihor sint de partea lui Raducu cum il alinta viitorul fost presedinte interimar.Sa fie atent ca poate ramine singur sa stinga lumina dupa el:))
Postat 08 Noiembrie 2010, 23:08 de misu da nu bar
Schimbare
Cred ca a venit momentul schimbarii. Era timpul ca PDL`ul sa ofere un nou lider. Un lider tanar, capabil sa conduca partidul cel mai important din Bihor si din tara.
Postat 08 Noiembrie 2010, 21:25 de tanar
Se clatina sandramaua
Ha, ha ... Seremi se teme si contraataca. Incepe sa fie interesant, cu atit mai mult cu cit Pentie sr. este un apropiat al lui Vasile Blaga, ceea ce inseamna ca Seremi a cazut din gratii, iar Bucurestiul face ce spune secretarul general, adica Blaga. Se mai pune in balanta si faptul ca Filip nu doarme, chiar daca interesele lui la Bihor sunt minime, eventual de orgoliu. Inca un 'dinozaur' s-ar putea sa aiba de furca. Norocul lui tine de primarii din judet care sunt in majoritate seremisti.
Postat 08 Noiembrie 2010, 18:55 de Cornel Popa
copil in fasa
Acest copil de hot poate fi marioneta oricui care il tine de curea sa nu cada, atit poate el si asa e si acum unde este pus. Matei e un om fara coloana de caracter nu avem ce vorbi....
Postat 08 Noiembrie 2010, 17:22 de degau sorin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON