URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2016, 12:03

Pensionare politică: Fostul primar al Oradiei, Petru Filip, nu mai candidează pentru un nou mandat de parlamentar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost primar PDL al Oradiei, actualmente senator PSD de Vrancea şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, Petru Filip a decis să-şi încheie cariera politică. Acesta nu se mai află pe listele niciunui partid pentru alegerile parlamentare din decembrie.

"Da, e adevărat. Nu mai candidez nicăieri. După 25 de ani de politică am luat această decizie. Îmi voi vedea de profesie (n.r. – Filip este de meserie inginer) şi de toate celelalte", a declarat BIHOREANULUI Petru Filip.

Senatorul PSD a precizat că va rămâne în PSD, însă nu va activa în politică. "Îmi văd de treaba mea, nu voi mai activa într-o zonă din aceasta militantă", a afirmat acesta.

Întrebat dacă, în acest context, se va întoarce la Oradea, Filip a răspuns: "Mă întorc unde mi-e casa, unde mi-e familia…".

Petru Filip a fost primarul Oradiei, ales ca reprezentant al Partidului Democrat, în perioadele 1992-1996 şi 2000-2007, apoi parlamentar european timp de un an, pentru ca din 2008 să fie ales în Senatul României.

În primul mandat, el a candidat pe listele PDL în colegiul uninominal 3 din Bihor, iar pe cel de-al doilea l-a primit după ce, în apriilie 2012, a trecut la PSD, în contextul în care opoziţia de atunci a preluat puterea în Parlament. Drept răsplată, Filip a primit un loc eligibil tot pentru Senat, dar în Vrancea şi nu în Bihor, aşa cum era de aşteptat.

"E o decizie pur personală, nu are nicio conotaţie de o altă natură. Sunt în politică de foarte mulţi ani, am trecut prin momente dificile, din trei mandate de primar, două şi jumătate am fost de opoziţie. Cunosc foarte bine viaţa şi dintr-o parte şi din alta. Nu e vorba de oportunitate, de traseism, e o decizie personală", explica, la vremea aceea, politicianul trecerea la PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
o rusine
un personaj nul, un om indoielnic, o valoare negativa pentru acest oras. pe scurt, o rusine pentru Oradea!
Postat 09 Noiembrie 2016, 23:17 de roger
Ne bucuram
Astfel va fi mai putin rau pentru noi, cei care ne ducem viata din munca. A furat .. aa scuzati, acumulat destul, are macar inteligenta ca acuma sa se retraga. Mi-e sila ori de cate ori il vad in Paleu. A avut ocazia sa faca ceva pentru care sa fie respectat si apreciat, dar a ratat-o. Du-te invartindu-te si sa nu mai auzim de tine.
Postat 09 Noiembrie 2016, 21:02 de cchris26
RASPUNSUL MEU
@omul_din_ombuds: Eu am câte un dinte împotriva ambilor ! Din punctul meu de vedere sunt făcuți din același aluat ! Trec peste problema mea personală ( începută de unul și finalizată de al doilea, în disprețul total al unui contract creat de primul și preluat de al doilea via Boloș-liantul dintre cei doi ). Diferența dintre ei este dată strict de FONDURILE EUROPENE. P.F. nu putea beneficia de așa ceva, B.I.G. da ! Că B.I.G. le-a folosit total neinspirat este altă discuție.....
Postat 09 Noiembrie 2016, 10:38 de TDS
!!!!
Morala : Coțofenele comuniste sunt folositoare pe când CĂȚEII cu ifose, BA !
Postat 09 Noiembrie 2016, 10:29 de TDS
NU-L RECUNOSC DE PSD - ist
@CHRIS : Nu e PSD-ist cum nu sunt eu preot ! Să-l invite în casă vreo portocală de-a lui ! PS: "- Ce-ai gândit tu oare, javră? Au, crezut-ai că sunt mort? Coţofana, treacă-meargă, pe spinare o suport Că mă apără de muşte, de ţânţari şi de tăuni Şi de alte spurcăciuni... Pe când tu, potaie proastă, cam ce slujbă poţi să-mi faci? Nu mi-ar fi ruşine mie de viţei şi de malaci, Bivol mare şi puternic, gospodar cu greutate, Să te port degeaba-n spate?... " ( George Toparceanu )
Postat 09 Noiembrie 2016, 10:26 de TDS
@td-PSD
4 ani ti-a aparat doctrina mult iubita si a pus-o in aplicare. tre sa fii multumit de el. sa il venerezi, sa ii faci loc in ghetto-ul tau, sa il primesti in casa ta, sa il pui la masa ca doar e pesedist. poate te trece in testament si iti lasa si tie cateva din multele spatii de pe centru pe care le detine. sa te aud cum il ovationezi, ca te bucuri pentru el. hai ca poti, doar esti fost comunist si stii cum trebuie facut. hai cotofano ca poti. am incredere in tine. hai pcr, hai psd.
Postat 09 Noiembrie 2016, 10:10 de User anonimizat
Raspuns
Domnule TDS, eu stiu ca dvs aveti un dinte impotriva lui Bolojan si eu am, dar totusi intre Filip si Bolojan diferenta e abisala.
Postat 09 Noiembrie 2016, 06:47 de omul_din_ombuds
CE BUNA-I " BEUTURA " ! EU AM BAUT ! HAC !
Don Pedro, " sa n-ai parte de Joitica " si sa ai COSMARURI tot restul vietii , cu mare IMPACT asupra psihicului ) pentru ce ai facut cu...EUROPA ! La Parlamentul european ma refer, fireste! PS: mai stie cineva ce s-a ales de "pupil"? Ala de la RAR, condamnat parca ! Na, ca i-am uitat numele! Chit ca ne cunoastem pe relatii...comerciale...( in sensul ca seful lui...)
Postat 08 Noiembrie 2016, 20:27 de TDS
DOI...CALAMITATE
@omul_din_ombuds: Eu am identificat DOUA ! CALAMITATI ! Ambele de dreapta ( una revopsita spre final de...stanga ! ). Ghiciti care e a doua CALAMITATE ( care doar a avut nemeritat la dispozitie niste fonduri europene de care si-a batut joc ). Raman la parerea ca Sturza a fost cel mai bun primar!
Postat 08 Noiembrie 2016, 20:20 de TDS
subaro
sa-i asigure DNA un locsor racoros. Omul asta a fost cea mai mare calimitate pt orasul Oradea. Ne-a dus inapoi 20 de ani. Rusine!
Postat 08 Noiembrie 2016, 20:03 de omul_din_ombuds
Cartelul EUROPA
Partea bună este că nu mai e nevoie de avizul parlamentului pentru urmărirea penală.
Postat 08 Noiembrie 2016, 16:24 de eutanasiu
Are merite , nu ?
Si sa nu uitam de super pensie ca doar au votata cu totii !!! Are 2 mandate asa ca 1000 Eu/luna baga in buzunar ? Baga luna de luna ! Are merite .. nu?
Postat 08 Noiembrie 2016, 15:27 de scortosul
Vremea ii amu...
Asa cum noua ne-a trecut timpul, asa este si ptr cei care cred in mintea lor ca tot ce aduna le va fi de folos. Am o certitudine, cum averea le-o va cheltuii tineretul in mai putin de 10 ani. Adunati oamenilor, adunati...
Postat 08 Noiembrie 2016, 14:44 de Maricel
mda...
Multumim domnule Filip. Multumim ca ati imbatranit. Altfel nu mai scapam de dumneata. Dealtfel Vrancea va asteapta, noi suntem bine fara Dvs.
Postat 08 Noiembrie 2016, 14:06 de seth
Pardon
Trebuia sa spuna 'Mă întorc unde îmi sunt casele"
Postat 08 Noiembrie 2016, 13:53 de Neutryno
de mult
trebuia sa se pensioneze. Pentru dezvoltarea orasului au fost ani pierduti, dl Filip chiar nu are de ce sa fie mindru.
Postat 08 Noiembrie 2016, 13:51 de poli
@ alegatorii lui !!! PD-listi, PSD-isti
O adunat destul asa ca nu mai are nevoie de acumulare .... acum trai pe vatrai ca e cu ce !!! Schimba gacicile si...... Maiami, Monaco, Las Vegas, Monte Carlo,...... fraierii care m-au ales sa stea acasa si sa plateasca taxe si impozite pentru urmasii mei !
Postat 08 Noiembrie 2016, 13:50 de scortosul
!!!!
@OradeaCivitas: Da, se poate duce oriune in EUROPA ! Prietenii stiu de ce....
Postat 08 Noiembrie 2016, 13:36 de TDS
puteti reveni la oradea
cu conditia sa fiti cazat pe aurel lazar, cu mai multe persoane in camera,...
Postat 08 Noiembrie 2016, 13:31 de Traian
Va rog nu reveniti in Oradea!
Stiamta D-le Filip. Sunteti unul dintre principalii responsabili pt faptul ca Oradea, in anii de boom, in loc sa evoluam si mai mult, am stagnat si pe alocuri chiar regresat. V-ati bagat picioarele in Ordea si oradeani, de aceea va rugam frumos, NU (mai) reveniti in Oradea. Sunt sigur ca aveti suficienti bani sa locuiti (aproape) ORIUNDE in Romania, asa ca va rog frumos sa NU reveniti in Oradea! Va rog! Multumim!
Postat 08 Noiembrie 2016, 13:05 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON