URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2013, 12:41

Penibil! Primăria a pierdut definitiv procesul cu Vuşcan, pentru că... nu a făcut recurs la timp

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a respins pe 5 iunie recursul intentat de juriştii municipalităţii împotriva sentinţei date de Tribunalul Bihor, care arăta că Primăria se face vinovată de "o atitudine culpabilă" în privinţa unor licitaţii pentru achiziţia de parcometre la care a participat şi firma Alien Concept deţinută de Horea Vuşcan.

Administraţia Imobiliară Oradea a pierdut, definitiv, procesul cu Alien Concept după ce juriştii n-au atacat la timp sentinţa dată de Tribunalul Bihor. Anunţul a fost făcut marţi, chiar de Horea Vuşcan. "Recursul a fost respins ca fiind tardiv, adică nu a fost depus la timp. Ce jurişti avem la Primărie? E penibil!", a spus acesta, într-o conferinţă de presă.

Vuşcan a adăugat că speră ca primarul Ilie Bolojan va evalua atitudinea angajaţilor municipalităţii, atât a celor care au tergiversat licitaţia pentru achiziţia de parcometre, dar şi a celor care s-au ocupat de acest proces. "Sper să înceapă o anchetă internă şi să facă ordine în Primărie", a adăugat Vuşcan.

Cum recursul municipalităţii a fost respins, Primăria este obligată acum să achite firmei Alien Concept despăgubiri în valoare de circa 30.000 lei cu titlu de daune interse, respectiv cheltuieli de judecată. "Procedura de executare a Primăriei a fost deja iniţiată", a spus Vuşcan.

Contactată pe această temă, purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Anca Sas, a declarat BIHOREANULUI că juriştii municipalităţii au depus recursul în termenul indicat de Tribunalul Bihor în sentinţa care le-a fost comunicată pe 27 martie, şi anume de 15 zile.

"Noi am depus recursul pe 10 aprilie, în termenul indicat de Tribunalul Bihor, însă, din păcate, Curtea de Apel Oradea, după noul Cod de Procedură Civilă, a reţinut că termenul este de 5 zile. Este vorba de o neconcordanţă între cele două instanţe, nu cred că este vina municipalităţii", a susţinut Anca Sas.

Aceasta a precizat că juriştii Primăriei se consultă să vadă dacă vor uza de o cale extraordinară de atac în acest caz.

Citeşte mai mult pe această temă în materialul: Tribunalul Bihor: AIO trebuie să-i plătească 30.000 de lei lui Horea Vuşcan!

Alienul lui Vuşcan l-a făcut pe Bolojan! Citeşte tot comentariul lui Bihorel pe această temă, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
?
@Babyboom: cine e Lucuta?
Postat 13 Iunie 2013, 08:21 de TDS
Re: TDS
De ce trebuie sa declari indirect pe forum locul de munca? Vrei sa te identifice Lucuta? Ori ... vrei sa stai cat mai departe de malul Crisului?
Postat 12 Iunie 2013, 13:42 de Babyboom
Alien Concept !?!
Banii jos Bolojane !?! 50% tu şi 50% şefa juriştilor care are probleme cu agenda de lucru !?! Nu de alta dar oricum nu câştigai cu "conceptul extraterestru", dar măcar din bun simţ pentru contribuabilii care îţi asigură salariu, locuinţă în primărie şi aere de oraş.
Postat 12 Iunie 2013, 13:37 de Carp III
Jumatate milion de euro Pod Macho + 30 mii lei Vuscan + 300 milioane lei CET + sensuri giratorii etc
Au oradenii bani sa plateasca hotia si incompetenta functionarilor din Primarie. Totusi, bravo Vuscane!
Postat 12 Iunie 2013, 09:10 de Serban
AIO
@ CARP 007: povestea cu " vita" am auzit-o si eu! dar pentru ca a spus-o "parintele" nu i-as da mare importanta! mai degraba el este un .ou! oricum inteleg ca AIO a pierdut procesul iar acolo au juristi proprii! Eugenia Borbei este la Directia juridica a PMO, nu la AIO!
Postat 12 Iunie 2013, 00:23 de TDS
penibil e bihorel si gheiu
Bihorele viorele... tu l-ai facut mare pe roz-bonbonu asta, aia e alta chestie ca ai intors macazu la cum ti-a dictat bolovanu; iar cat priveste killeru asta de pe drumurile noastre toate, este atat de obraznic precum avocatii lui de cinci stele si tot sistemu judiciar de pe la noi... adica, omu isi va si incasa banii, dar mai si urla Ca Cat de nasol este situatiunea.... Cat tupeu aveti voi toti, asa gramada ?! lehamitea sa fie cu un astfel de invingator
Postat 11 Iunie 2013, 23:36 de Crinuletz Pontescu
Delicvent, Delincvent tot aia e
Deci , pentru fericirea ta, ambele forme sunt acceptate in DEX. Pana una alta, daca tot esti smecher, unde iti sunt semnele diacritice ???? In rest, cum am stabilit, realitatea din teren ramane acceasi...
Postat 11 Iunie 2013, 23:03 de Rin Tin
Ignoranta?
Eu nu pot sa cred ca domnii judecatori de la Curtea de Apel nu stiu faptul ca Noul Cod de Procedura Civila se aplica doar proceselor incepute dupa intrarea sa in vigoare. Procesele incepute inainte se vor desfasura dupa regulile de procedura din CPC anterior, asta insemnand ca si termenele sunt cele vechi, respectiv 15 zile in situatia de fata, nicidecum 5 zile! Recursul nu trebuia respins pe acest considerent
Postat 11 Iunie 2013, 22:55 de Ela
JURISTI PENIBILI
Primaria Oradea are cei mai jalnici juristi; eu am avut un proces cu ei pt o amenda pt ca nu s-au pezentat la nesfarsit s-a perimat. Nu conteaza!!!! au juristi :)))))))) dati-i afaraaaaa pe nenorociti
Postat 11 Iunie 2013, 22:01 de monica
Stiai de stat dar nu stiai de ,,delincvent"
Una dintre cele mai recente greseli din limba romana o reprezinta folosirea incorecta a substantivului delincvent, scris delicvent
Postat 11 Iunie 2013, 21:19 de @ Rin Tin
sa plateasca ei
sa-i plateasca gunoiului de vuscan bolovanul si subalternii lui la fel de handicapati si ageamii! taranul imbracinat a facut exact ce a promis: curatenie in primarie, adica si-a pastrat toate nulitatile pe post de yesmeni ca sa nu fie niciunul in stare sau sa aiba curajul sa-l contrazica! de aia inventeaza taxe pe caini, pisici, soareci si muste, ca sa se asigure ca are de unde sa-si plateasca INCOMPETENTA
Postat 11 Iunie 2013, 21:18 de eu, oradean
DESPAGUBIRE
serviciul juridic al primariei oradea are 33 de angajatii cu salariul intre 17000 ron -47000 ron/luna multii banii platitii unor handicapatii profesionali si spagarii bugetarii
Postat 11 Iunie 2013, 20:43 de LIA
eI as
Ei si voi ...au iesit pe dracu din termen...aranjamente nea Ilie..cam stringaret in ultima vreme... iei procent,,,
Postat 11 Iunie 2013, 18:30 de xy
Pai eu stiam ca statul e delicvent
Pai normal, sunt pline institutiile de prosti, imbecili, prostituate cu pretentii de consiliere sau pur si simplu de infractori. Dovada, miile de procese din tara, pierdute impreuna cu cele de la CEDO, fac din Romania un stat delicvent, asa cum corect spunea un deputat francez. In tara asta, statul, administratia sunt efectiv entitati de produs abuzuri, incalcari ale legii, unde nu raspunde veci nimeni, decat si asa mult prea saracita populatie. Statul e primul care incalca legea, ce dracu vorbim ? Politisti care bat cetateni pe strada, administratie corupta si inepta vs un popor debusolat. De ce se mira cineva ca suntem boschetarii Europei ?!
Postat 11 Iunie 2013, 18:09 de Rin Tin
bravo H!V
nu mai dati vina pe bolojan. nu poate un om sa raspunda pentru toti subalternii. cu atat mai mult cu cat ne referim la administratia publica, o cloaca de tantalai lenesi cu pretentii. raspunderea individuala nu exista la noi, niciodata nu e de vina nimeni pentru nimic. poate in urmatorii 50 de ani, daca avem noroc. vuscane, ti-a picat un loz sa-ti mai tratezi din depresiunea in care te bagara cele 3 victime, la omor.
Postat 11 Iunie 2013, 17:24 de relu
inca ceva
"Noi am depus recursul pe 10 aprilie, în termenul indicat de Tribunalul Bihor, însă, din păcate, Curtea de Apel Oradea, după noul Cod de Procedură Civilă, a reţinut că termenul este de 5 zile. Este vorba de o neconcordanţă între cele două instanţe, nu cred că este vina municipalităţii".....Poftim ????? Un jurist nu se poate prevala de astfel de scuze. Noul Cod de Procedura Civila e in vigoare din 15 februarie 2013...sunt paraleli si punct.
Postat 11 Iunie 2013, 17:22 de Alex
inca un jurist
Juristilor din Primarie li se va alatura Anca Sas, careia i s-a nazarit sa urmeze cursurile Facultatii de Drept. Aspiratiile sunt mari cand rusinea nu exista...
Postat 11 Iunie 2013, 17:10 de Alex
Prostii !
Eu, tu, noi toti oradenii vom plati cei 30.000 de lei ! Si in cazul celor 500.000 de euro (cazul Macho), a platit vreun slujbas ceva ? A iesit nea ilie sa-si dea demisia, dupa ce ar fi recuperat banii de la directorii vinovati ? Aiurea ! A gasit o vaca de muls : taxarea terenurile asa-zis construibile, termen existent doar in putul gandirii intaiului edil ! A, sa nu uit : scria deunazi un tembel (cred ca stii cine e !) ca in cazul garantiei pt. podul Macho nea ilie le-ar fi aratat unor directori ,,cartonasul galben" !!!.. no coment !
Postat 11 Iunie 2013, 16:48 de @oradean
dar tot nu sunt ucigasi...
Daca au gersit vor platii, dar TU vuscane, cand vei platii pentru ca ai omorat oameni nevinovati intrun accident de masina care a fost din vina TA?
Postat 11 Iunie 2013, 16:16 de oradean
proces
juristii primariei=0
Postat 11 Iunie 2013, 16:14 de doru
oamenii lui Balbajan
ce juristi ? toanta aia de Eujenia Borbei e jurizda ? hai sa fim seriosi ! a terminat facultatea la fara frecventa, la f.f. !!! pe vremea cind lucra in primarie, Marcel Bolos i-a spus de fatza cu primarul si alti sefi din primarie "vita incaltata" ! e toanta de bubuie, singura ei "calitate" e ca o tine Balbajan ;) ce proces sa castige o tuta ca asta ?
Postat 11 Iunie 2013, 15:46 de CARP 007
Mai vuscane, stiu si eu o vorba
La prosti le sta rau cu bani, de-aia-i iau desteptii de la ei ! Dom' primar, fara suparare, v-a facut pe toti, a inceput cu juristii !
Postat 11 Iunie 2013, 15:00 de mos ion roata
Sarut mana, d-na dir.Borbely ! Sa -mi traiesti nea ilie !
Stiti ce se spune : Ce s-ar face desteptii, daca n-ar fi prostii !
Postat 11 Iunie 2013, 14:49 de vuscan
faceti analizele medicale,
BOLOJAN e bolnav, faceti analizele medicale si la privat si la STAT :)) , el trebuie schimbat din functie cu alt INTERIMAR, de ce va bateti joc de noi ?!!!
Postat 11 Iunie 2013, 13:52 de lasati ne cu BOLOJA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON