URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2017, 14:32

Pedofilul a scăpat din arest: După 11 luni petrecute după gratii, designerul Andrei Zalder a fost lăsat în arest la domiciliu

Pedofilul a scăpat din arest: După 11 luni petrecute după gratii, designerul Andrei Zalder a fost lăsat în arest la domiciliu foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Designerul Andrei Zalder, trimis în judecată în luna aprilie de procurorii DIICOT Oradea după ce a fost prins colecţionâd imagini pornografice cu copii, dar şi că a abuzat trei fetiţe cu vârste între 6 şi 10 ani, a fost eliberat din arest preventiv.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani a fost arestat pe 9 februarie 2017, iar măsura a fost menţinută constant, chiar şi după ce a fost trimis în judecată, în ciuda numeroaselor cereri făcute de avocaţi de a fi trimis în arest la domiciliu sau control judiciar.

Săptămâna trecută, însă, o nouă solicitare de înlocuire a măsurii preventive a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, care a decis să-l plaseze pe Andrei Zalder în arest la domiciliu pentru o perioadă de 60 de zile.

Contestată de procurorii DIICOT, încheierea judecătorească a fost menţinută, joi, şi de magistraţii Curţii de Apel, al căror verdict este unul definitiv şi, ca atare, de vineri, Zalder va fi închis în comoda sa vilă, aşteptând ca instanţele să pronunţe o sentinţă în dosarul său.

Designerul are obligaţia de a nu părăsi locuinţa fără permisiunea instanţei, să se prezinte în faţa judecătorilor ori de câte ori este chemat şi să nu comunice cu victimele sale ori cu martorii din dosar. În caz contrar, va fi trimis din nou în arest preventiv.

Zalder a fost arestat, după ce i s-au găsit acasă, pe telefoane, harduri şi calculatoare, 697 fişiere video şi un număr de 4157 fotografii cu copii în ipostaze sexuale explicite, fapte pe care bărbatul le-a recunoscut imediat.

Pe parcursul anchetei, însă, procurorii au descoperit că individul nu se limita doar la a privi filmuleţe obscene, motiv pentru care au extins cercetările. "În perioada iunie 2015 - octombrie 2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Zalder Andrei a comis acte de natură sexuală împotriva a trei minore având vârste cuprinse între 6 şi 10 ani", arată procurorii, care au trimis dosarul Tribunalului Bihor. 

Citeşte detalii din rechizitoriul prin care Zalder a fost trimis în judecată în articolul: "Obsedat de fetiţe: Andrei Zalder momea minore de 6-10 ani, ca să le bage mâna „la păsărică”"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON