URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2012, 13:41

Pe Vuşcan nu l-au votat nici măcar "nemulţumiţii" din Ioşia. Dar tot nu se lasă...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În ciuda protestelor, a scandalurilor provocate, a conferinţelor de presă bombastice şi a agitaţiei permanente pe internet, Horea Vuşcan şi Partidul Uniunea Ecologistă din România au înregistrat scoruri extrem de mici, atât în Oradea cât şi în judeţ, la alegerile locale din 10 iunie.

Candidând pentru funcţia de primar, populistul Vuşcan a fost votat de 992 de alegători, iar lista pentru Consiliul Local Oradea a partidului său a primit 1.579 de voturi. Scorurile înregistrate de Raul Derecichei şi de lista PUER pentru Consiliul Judeţean n-au fost cu mult mai mari: 1.768, respectiv 1.211 de voturi.

Chiar şi aşa, Horea Vuşcan spune că nu se lasă de politică şi nici nu ia în seamă mesajul pe care i l-a transmis majoritatea covârşitoare a orădenilor, chiar şi locuitorii zonei Ioşia, pe care i-a mobilizat în iarnă împotriva administraţiei locale.

"Am fost dezamăgit de rezultatul pe care l-am obţinut în Ioşia, la cele 7 secţii de votare din zona Transgex, unde am primit 151 de voturi, iar USL 2.100. Am fost dezamăgit şi când am văzut că până şi Elodia (PPDD - nr.) a obţinut mai multe voturi din acea zonă, adică 200", a recunoscut Vuşcan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Chiar dacă la aflarea rezultatelor s-a gândit să se lase de politică, Horea Vuşcan "a analizat" situaţia şi şi-a găsit un motiv să continue. "Cei care au votat pentru noi sunt nişte elite, care s-au eliberat de prejudecăţi, au lăsat la o parte trecutul meu (condamnarea pentru uciderea din culpă a trei oameni - n.r.) şi m-au votat. Oamenii aceştia nu trebuie dezamăgiţi", a spus politicianul, motivându-şi astfel decizia de a continua în politică.

Şi pentru numărul mic de voturi pe care le-a primit (nici 1.600 faţă de aproximativ 6.000 cât estima el) Vuşcan a găsit explicaţii. El spune că locuitorii din Ioşia trebuie să fi fost "convinşi de bani şi nu de idei", precizând că "marketingul" celorlalte partide i-au "deturnat" de la adevăratele probleme şi că mulţi orădeni au votat etnic, vrând UDMR scoasă din guvernarea locală, dar şi temându-se ca Oradea să nu aibă un primar ungur. "Este păcat că în contextul european oamenii mai votează etnic", a afirmat preşedintele filialei PUER, care a mai enumerat o posibilă explicaţie a cifelor: unii dintre votanţi au încurat partidul său cu Partidul Ecologist din România.

Dincolo de explicaţii, Vuşcan recunoaşte că orădenii şi-au spus cuvântul, iar "cetăţenii au întotdeauna dreptate". Chiar şi aşa, el refuză să considere scorul de la aceste alegeri un eşec: "Am primit de trei ori mai multe voturi decât în 2008", se consolează politicianul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Ho\' rea
Noaptea dupa accident Horea era in club Heat, iar ziua urmatoare era in Sega. Parea asa nitel amarat, poate din cauza ca urma sa treaca de la un seria 3 coupe cabrio la un amarat de C Class Kompressor. Sa omori 3 persoane, sa nu faci o zi de inchisoare, si apoi sa intri politica si sa te afisezi pe la televizor si in public, doar in Romania. Tre\' sa si fii nitel retard asa, sai intri in politica dupa ce faci 3 crime.
Postat 25 Iunie 2012, 12:08 de vezi3capre
Primar cu retard
Doua variante: Acest domn Horea, este oligofren si nu isi intelege deloc imaginea creata in urma uciderii a trei persoane. Acest domn Horea nu are nici un fel de consideratie fata de viata din moment ce spune ca victimele accidentului sunt de domeniul trecutului.
Postat 14 Iunie 2012, 13:57 de mircea
Primar cu retard
Doua variante: Acest domn Horea, este oligofren si nu isi intelege deloc imaginea creeata in urma uciderii a trei persoane. Acest domn Horea nu are nici un fel de consideratie fata de viata din moment ce spune ca victimele accidentului sunt de domeniul trecutului.
Postat 14 Iunie 2012, 13:54 de mircea
vai, vai, vai
intram in primarie NESPALATI sa va tineti de nassssss :)))) nu avem banii de apa:))) sa ne dea PRIMARUL , atunci o sa ne spalam cand o sa faca PRIMARUL ceva :))) in rest RESPIRATI si INSPIRATI:))) HOTUL nu i pretentiooos:))).
Postat 14 Iunie 2012, 07:59 de felicitari!
vai, vai, vai
sistemul actual de politica impus este o forma de suicid masiv, oricum vom muri dar nu va mai HRANIM pe voi parazitii :))) ia vezi ca ne trezim puteti avea voi toale scumpa ca noi PUUUTIM a mizerie , asta ati ales asta sa DUCETI pana la moarte , amin! PUTIMMMMM nu avem apa sa ne spalam. vreti REGRES asta sa triti, regresul, cine spune ca trebuie sa fi CURAT cand votati HOTII.
Postat 14 Iunie 2012, 07:57 de felicitari!
vai, vai, vai
de ce latrati in van cati bihoreni au votat? Omul nici la vot nu mai merge stiti de ce:))? ca ii doare undeva de voi POLITICA , nu existai:EJJJJECT la WC ORICAND :)))) nu conteaza ce partid, ejjject .Ca a iesit BOLOVAN primar din cati au participat e clar cine l au votat, sa i sature dar cu taxele looor. daca nu muncesti nu hranesti pe altii decat pe TINE.
Postat 14 Iunie 2012, 07:55 de felicitari!
vuscan
SARACUL CRIMINAL PLINGE CA CROCODILUL
Postat 13 Iunie 2012, 18:24 de doru
vot
l-o fi votat babutzele care i-au vazut flyerele cu el si copilul (desi mi se pare de porc sa-ti folosesti familia si in special copilul pentru a te promova). Si ce om de cuvant esti tu mai Vuscan... ai promis inainte de alegeri ca daca nu iei nu stiu cate voturi te lasi de politica. Acuma te sucesti ? Daca ieseai primar (stiu, e hilar), tot asa te tineai de cuvant ?
Postat 13 Iunie 2012, 18:14 de Marius
Nu te lasa
Nu te lasa vuscane! Noi oradenii te rugam sa iti toci in continuare banii pe campanii electorale fara rezultat, si poate vei ajunge la fundul sacului poate isi va face si justitia datoria.
Postat 13 Iunie 2012, 16:20 de un
Esti penibil
Baietas criminal, esti mai mult decat penibil in continuare!
Postat 13 Iunie 2012, 14:59 de Anca
lol
De acum, ori de câte ori mă voi simți trist dimineața, am să recitesc articolul ăsta.
Postat 13 Iunie 2012, 14:23 de Dumitru
traim in romania...
pai daca avem o lege imbecila care te lasa sa candidezi chiar daca ai dosar penal, normal ca mutantul nu se lasa.
Postat 13 Iunie 2012, 14:21 de mind
triple lol again
29.000 de prieteni pe Facebook = 1500 de voturi. Concluzia - Vușcănele, fă-ți 2-3 milioane de preteni pe Facebook și poate ai șanse la următorul scrutin. Sau nu! :))
Postat 13 Iunie 2012, 14:20 de Pam pam
triple lol
În ritmul ăsta, peste 48 de ani o să ajungă Vușcănel primar. La Aleșd.
Postat 13 Iunie 2012, 14:17 de Pam pam
lol
Aahahahahahaha. Gogo Vușki.
Postat 13 Iunie 2012, 14:09 de Dumitru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON