URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2016, 09:00

"Pe văzute". Băile Felix se promovează în Finlanda printr-un info-trip cu jurnalişti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Staţiunea Băile Felix se vinde la export. Asociaţia de Promovare a Turismului Oradea (APTO), în colaborare cu complexul President, a oferit un infotrip în Băile Felix şi Bihor reprezentanţilor a cinci agenţii de turism şi şapte publicaţii finlandeze, majoritatea de profil.

"La începutul acestui an am fost la târgul de turism de la Helsiki, unde am constat că, deşi se cunoaşte foarte puţin despre România, ţara ar prezenta interes pentru turişti. Atunci am luat decizia de a organiza acest infotrip ca să putem prezenta pe viu ce ştim să facem şi să arătăm importanţa staţiunii Băile Felix", a declarat Jean Podilă, patronul President, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu invitaţii din Finlanda.

Excursia finlandezilor a cuprins de la băi de relaxare şi tratament în centrul President la vizite la obiective turistice din Oradea, la peşterile Meziad şi Farcu, la casele ţărăneşti din Roşia şi urmează să se încheie cu o vizită la Salina Turda.

"Am dorit să le arătăm că destinaţia noastră poate să ofere un sejur de 7 zile în Oradea şi Băile Felix, deoarece sunt suficiente obiective care să poată fi vizitate în Bihor", a spus Mihai Jurca, directorul APTO.

Jurnaliştii finlandezi au găsit românii ca fiind oameni calzi, dar profesionişti pricepuţi. "Apa termală este extraordinară, iar calitatea serviciilor este perfectă. Oraşul Oradea este foarte frumos, cu clădiri vechi, istorice, într-un mod impresionant restaurate, iar Piaţa Unirii cu bisericile de toate confesiunile arată toleranţa confesională", a spus o jurnalistă.

Pe lângă calităţile apei geotermale, finlandezii au apreciat frumuseţea relieful muntos al judeţului care îndeamnă la drumeţie. "În Finlanda este foarte la modă turismul activ. Sunt familii care au şi şase biciclete, fiecare pentru alt tip de călătorie, şi ar fi încântate de ceea ce ar descoperi în Bihor", a declarat Cătălin Mogoşanu, patronul unei agenţii de turism, stabilit de mai mulţi ani în Finlanda.

Potrivit hotelierilor, turiştii străini care vizitează staţiunea Băile Felix pleacă cu gândul să revină. "Afară te loveşti de imaginea României de la televizor, cu ţigani, câini vagabonzi şi sărăcie, aşa că turiştii vin cu aşteptări foarte mici şi sunt plăcut surprinşi de ceea ce găsesc aici", a spus Dumitru Fechete, directorul President.

De altfel, în urma acţiunii organizate de cei doi parteneri, Oradea şi Băile Felix se va regăsi începând din toamna acestui an în cataloagele de prezentare ale agenţiilor de turism finlandeze. Primii turişti sunt aşteptaţi să vină începând de anul viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
o statiune dezastruoasa, haotica si poluanta vizual
Vezi sa nu le placa prea mult investitiile mioritice ca ne-or trimite niste sirieni satui de atata frig. Dezastru.
Postat 03 Aprilie 2016, 21:38 de outernational
povesti, povestiri, amintiri!
De pe vremea cand jurizai concursuri de muzica usoara in Baile Felix si viitoarea celebritate a muzicii usoare romanesti Laura Stoica era cazata la hotel pentru programele muzicale de seara? Lumea se schimba si noi romanii evoluam, mai greu ce-i drept, numai tu ramai la naravuri vechi diversionistule!
Postat 03 Aprilie 2016, 20:36 de 1
Finlandezii găsesc localnicii ca fiind oameni calzi, apa geotermală foarte bună, iar relieful zonei drept unul predispus pentru practicarea unui turism activ.
Oamenii sunt buni la luat, ca de dat nu e cand vine caldura. Apa in schimb e calda, ca altfel ar fi buna numai la orasul din imediata apropiere. Sportul activ consta in doua sticle de vodka de fiecare finlandez, ca atat e norma turistica. Ca turisti, ce sa spunem, din moment ce ultimul val a adus dupa sine schimbarea mochetei, iar in avionul de intoarcere muzica era data ca la nunta, ca sa nu se auda cum varsa prin pungi.
Postat 03 Aprilie 2016, 18:02 de SirmaGhipata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON