URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2015, 23:06

Pe muchie: Urnele s-au închis, dar nu e clar dacă referendumul a trecut sau nu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Soarta referendumului privind unirea municipiului Oradea cu comuna Sînmartin rămâne indecisă până în ultima clipă. La închiderea urnelor, la ora 23, încă nu se ştia exact dacă orădenii s-au prezentat în număr suficient pentru ca rezultatul să fie validat.

Cu o oră în urmă, la 22, numărătoarea neoficială, făcută de reprezentanţii partidelor din birourile secţiilor de votare arăta o prezenţă de 27,31%, după ce la ora 21 procentul fusese de 25,25%.

Cu o rată de participare de 2% pe oră era, deci, posibil ca până la închiderea secţiilor de votare participarea să se învârtă în jurul pragului minim cerut de lege, de 30%.

Procentul exact nu va fi ştiut, însă, decât după numărătoarea voturilor. E de aşteptat ca aceasta să se încheie în maxim 2 ore.

Pentru ca referendumul să fie validat, este necesar să se fi prezentat la urne 56.825 de alegători din totalul de 189.416 de orădeni trecuţi în listele electorale, iar cel puţin jumătate plus unul dintre orădeni să voteze DA.

Spre deosebire de primul tur, primarul orădean nu a ieşit să facă declaraţii publice imediat după închiderea urnelor. Ilie Bolojan se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în incinta Primăriei, alături de echipa cu care a făcut campania pentru referendumul.

Activiştii centralizează în continuare datele privind prezenţa la vot, dar impresia pe care o lasă este de scepticism cu privire la întrunirea cvorumului.

Între timp, sacii cu voturile de la două secţii orădene au şi sosit la sediul Biroului Electoral Municipal. La una dinte acestea, din cele 350 de voturi exprimate, nu mai puţin de 345 au fost în favoarea unificării celor două localităţi. E foarte posibil, însă, să fi fost degeaba...

Ilie Bolojan va avea o declaraţie de presă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
HAI...
Sunt dispus sa fiu prezent intr-o piata publica! INJURATI-MA, SCUIPATI-MA, DATI CU LATURI IN MINE! Sunt o scursoare fara viziune, un idiot de varsta a 2-a spre a 3-a, neo comunist platit de PSD(scuze, asa au zis ei!)!
Postat 15 Iunie 2015, 00:45 de TDS
Pentru ADINA
Felicitări pentru felul în care gândești...tot respectul
Postat 15 Iunie 2015, 00:37 de info41life
DRAGĂ WINDOUZ,
EVITAREA S-A REFERIT LA NEFOLOSIREA TERMENULUI DEMOCRAŢIE, CARE PRESUPUNE CA MINORITATEA SĂ SE SUPUNĂ MAJORITĂŢII !!!!!! DAR TU EŞTI DOAR CU ALE TALE!!! ÎŢI DEDIC ACESTE MAJUSCULE!!!
Postat 15 Iunie 2015, 00:30 de ADINA
Eu zic 29.9%
30 % ? De ce nu 29.9 %.Ce bine le potriviti voi si pana la dimineata mai e ceva timp.Aveti grije,sa nu fie chiar pe ...muchie.La asa primar...asa onoare.
Postat 15 Iunie 2015, 00:29 de platona
O șansă unică...risipită
Se pare ca nu a trecut referendumul. Tot respectul pentru cei aproape 30% care au votat. Ne merităm soarta, preferăm să ne plângem de milă dar nu facem nimic ca să schimbăm ceva...
Postat 15 Iunie 2015, 00:27 de info41life
e clar
mai ales dpa ultima propozitie din articol... "E foarte posibil, însă, să fi fost degeaba..."
Postat 15 Iunie 2015, 00:23 de vg
Re: david
Tu mulţumeşti în locul cui ... că dacă ai fi chiar un "lider" în cadrul "prostimii" lui Bolojan, ai putea fi acuzat de necunoaşterea gramaticii la nivel elementar ... de logică nici numai pomenesc ??? Precum ADINA, pentru care 70% trebuie sa respecte legea, în timp ce 30% sunt deştepţii care o evită !!! V-aţi dat examenul din plin, ignoranţilor !!!
Postat 15 Iunie 2015, 00:21 de WinDos
MANG s-a opus!!! îţi dai seama, David??? s-a crezut Băsescu!!! :))))
ŞI EU SPER SĂ IASĂ 30%
Postat 15 Iunie 2015, 00:16 de ADINA
@WinDos
mai bine frauda decat avort nereusit ca in cazut tau :)
Postat 15 Iunie 2015, 00:16 de David
2% pe oră e o performanţă în cazurile de fraudare !!!
Guiness Book trebuie să ajungă şi la Oradea ... Mare şi flască !!!
Postat 15 Iunie 2015, 00:15 de WinDos
.
va multumesc celor 30% care au votat. Restul de 70% nu au valoare si traiesc in Oradea doar pentru ca s-au nascut aici. Rusine celor care au ales sa sparga seminte in stranduri in loc sa mearga la vot. Va meritati soarta PSD si UDMR, oameni de 2 lei fara viitor
Postat 15 Iunie 2015, 00:04 de David
pt mine e clar!!!
Cel puţin 30% din orădeni sunt deştepţi!!! Felicitări!!! restul, să se supună legii!!!
Postat 14 Iunie 2015, 23:31 de ADINA
Statuia Reginei Maria - vandalizata
Statuia Reginei Maria a fost vandalizata. Cateva bucati de marmura au fost rupte si acum e inconjurata de panouri verzi.
Postat 14 Iunie 2015, 23:20 de ghita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON