URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2013, 11:35

Pe faţă: Sorin Borza, şeful Fundaţiei Mişcarea Populară în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filiala Bihor a Fundaţiei Mişcarea Populară are o conducere. Filozoful Sorin Borza, universitar orădean, care predă la Etică la Facultatea de Ştiinţe Politice, a fost desemnat coordonator al filialei, după cum anunţă un comunicat postat pe site-ul organizaţiei.

"Desemnarea s-a făcut în urma procedurii de selecţie a conducerilor de filiale din rândul persoanelor care au aderat la Mişcarea Populară. Acest proces de selecţie continuă pentru alegerea coordonatorilor grupurilor de lucru din filiala Bihor", arată comunicatul.

Borza este cunoscut ca apropiat al fostei garnituri conducătoare a PDL, mai cu seamă al fostului primar Petru Filip, pe care l-a şi consiliat. De altfel, Borza a fost şi şeful Biroului de presă al Primăriei orădene în vreme ce Filip era primar, iar la alegerile locale de anul trecut s-a preocupat de strategia de campanie a organizaţiei.

Alături de el, la conducerea filialei Fundaţiei Mişcarea Populară au fost nominalizate şi alte nume cunoscute orădenilor: fostul jurnalist Daniel Meze, apropiat al PDL din vremea în care lucra la Radio Transilvania, deţinut de PDL-istul Mircea Bradu, Attila Marton, administrator la acelaşi radio şi mâna dreaptă a lui Bradu, Claudiu Popa, fost consilier local al PDL şi fost şef al Serviciului judeţean de Poştă, precum şi universitarul Dorin Coita.

Cel din urmă a candidat, în 2004, din partea Uniunii pentru Reconstrucţia României, la Primăria Oradea, şi s-a remarcat în ultima perioadă printr-o ieşire critică la adresa conducerii Universităţii pe blogul personal, pe care însă a retras-o în momentul în care a fost citat de BIHOREANUL.

"Atribuţiile care revin celorlalţi membri ai conducerii filialei Bihor urmează să fie stabilite de către coordonatorul filialei, Sorin Borza, împreună cu echipa de coordonare din care fac parte Daniel Meze, Attila Marton, Dorin Coita şi Claudiu Popa", arată comunicatul.

Trebuie spus că, deşi provin din acelaşi trunchi, fundaţia este distinctă faţă de partidul Mişcarea Populară, de a cărui construcţie a fost desemnat să se ocupe, la nivelul judeţului Bihor, fostul PDL-ist Mircea Matei.

Citiţi pe această temă şi articolul: Fostul PDL-ist Mircea Matei va construi Mişcarea Populară în Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
nu mai vrem CRIMINALI si HOTI< huuuuuuuuuu in STRAZI si la deratizare cu ei, AFARA DIN ROMANIA !
huuuuuu desfiintati PDL, MP si USL< vrem sa votam CINSTEA, ONOAREA si DEMNITATEA, nu mai vrem CRIMINALI si HOTI< huuuuuuuuuu in STRAZI si la deratizare cu ei, AFARA DIN ROMANIA ! sa le faceti analizele pentru DROGURI la fiecare membru din partide si functii de STAT, inclusiov in JUSTITIE , drogatii ne conduc pe noi !
Postat 10 August 2013, 11:28 de drogatii Romaniei !
cu usl o ducem mai bine
Imi doresc din tot sufletul sa fie invitati in strada toti cei care au votat USL pentru un miting de sustinere a guvernului si a masurilor pe care le iau. Sunt curios cati vor iesi. Oare le este rusine?
Postat 10 August 2013, 09:53 de profesorul
@KORCI @BARBU
Mi-ati luat vorba din gura....un frustrat cu aere de telectual...Da astia n-au simtul ridicolului absolut deloc...mare rusine!!! da nevasta sa nu-i spune ce caraghios e sau s-o mandrii cu handilau...
Postat 10 August 2013, 09:37 de eu
Prea ,,blind'' pentru o politica
Prea blind pentru o politica atat de agresiva,imorala si fara scrupule din Roamnia.Va fi schimbat sunt sigur in cel mai scurt timp cu un politician ,,cu experienta'' in ale politichiei .
Postat 10 August 2013, 08:42 de Pertinent
PDL-isti MASCATI!!!!
De fapr Miscarea asta Populara a lui Chiorila e format toata din fosti PDL-isti! Pai de astia ne-am saturat pana peste, niste NENOROCITI!!!!! NU NE MAI PACALESC A DOUA OARA!
Postat 10 August 2013, 04:45 de Homer
o scursura albinoasa
o pocitanie umana acest borza, un inchipuit, nici el nu intelege ce scrie si spune. lacheul lui filip. un securist roscat.
Postat 09 August 2013, 20:44 de korci
Lazaroiu sef si Borza subaltern
Fiecare pasare pe limba ei piere. Acum urmeaza ca Universitatea sa-l dea fara pe Borza pentru incompatibilitatea dovedita intre etica elitelor si miscarea maselor. Daca nu pentru asta doar pentru ca e un caraghios.
Postat 09 August 2013, 19:41 de Care
"Filozoful" Sorin Borza
Hai mă, las-o dracului de treabă, că în Bihor nu există nici o Mişcare Populară şi nici nu va fi. Aşa de bine au pus-o în rând încât nu mai înţelege nimeni care-i partidul şi care e fundaţia. Partid nu e că doar nu s-a inventat încă aşa ceva, iar fundaţie nu e la Bihor pentru că nu există nici o persoană juridică ca ONG legal înregistrat în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor a judeţului Bihor, eventual o filială de doi bani pe care tot Filip Petru o s-o conducă, cu Laura lui pe post de traducător.
Postat 09 August 2013, 19:12 de Hope
consilier binevoitor
coita? coita? coita e OPORTUNIST(am scris cu litere mari ca e un mare oportunist, dar si slab din toate punctele de vedere numai fizic e cam obezutz deja). Fiind oportunist el o sa se inscrie de fiecare data in tot felul de partide, organizatzii, mishcari si aliantze, ca poate o sa-l ia cineva in serios, insa e un perdant de la nastere! Ursitoarele au uitat sa-l ia in considerare... adica nu conteaza! nu vreau sa rad de acuma, dar la urma... sigur voi rade! mai vorbim, pe la cotzuri si nu numai... Misscarea populara va dau un sfat de bun simtz: renuntzatzi la dorin coit_(z)a. depsre ceilalti, numai de bine. un consilier binevoitor si care moare de ciudah
Postat 09 August 2013, 16:16 de consilier mordeciuda
borza - un impostor
Filozoful Borza? Omu asta nici nu stie sa scrie. Un securist de duzina, sluga mafiotului de Filip.
Postat 09 August 2013, 14:21 de barbu
................
@rayka: a-l publica.... este un efort atat de mare sa iti recitesti comentariul inainte de A-L publica ?
Postat 09 August 2013, 13:27 de TDS
@rayka
... iar tu ai uitat un a-l... de la a-l publica... pe el, L :P
Postat 09 August 2013, 13:27 de shadow
greeala
se numeste Facultatea de Stiinte Politice , ai uitat un S , este un efort atat de mare sa iti recitesti articolul inainte de al publica ?
Postat 09 August 2013, 13:17 de rayka
un timpit cu nume de gandac
nu am mai auzit de mult de idiotu asta
Postat 09 August 2013, 12:13 de Borin Sorza
ciocolata laura
dacă Sorinache predă Etică la UO să înțelegem că Etică și Morală i-o fi predat și lui Filip? Că tot a revenit în actualitate sex-gate-ul înfiripat pe plaiuri bihorene și dezvoltat în ultimele zile pe plaiuri vrânceano-dâmbovițene! Shalom!
Postat 09 August 2013, 11:58 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON